La o lună după atacurile teroriste comise de Hamas în Israel, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a deschis un proces împotriva unui palestinian stabilit în Germania, care studiază la Medicină în România.

Potrivit dosarului, Alemawi Mosab se află într-un stadiu avansat de autoradicalizare, a desfăşurat, desfăşoară şi există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţii subversive în favoarea unor organizaţii teroriste active în Teritorii Palestiniene.

Se mai menţionează că este adeptul ideologiei radicale promovată de organizaţia teroristă Hamas, că are înclinaţii spre violenţă cu valenţe teroriste împotriva evreilor şi israelienilor, este influenţat de evenimentele securitare recente din teritoriile Palestiniene, cu precădere din fâşia Gaza şi postează mesaje incitatoare de susţinere a acţiunilor armate şi violente împotriva statului Israel, justificând atacul Hamas asupra statului israelian din 7 octombrie 2023.

SRI susține în documentele Strict Secret transmise autorităților judiciare că principalele riscuri la adresa securităţii naţionale a României sunt executarea unui atac terorist în România, atragerea de noi adepţi la cauza palestiniană prin utilizarea violenţei vizând radicalizarea altor palestinieni prezenţi în țară.

Bărbatul a ajuns în România în 2022 în baza unei vize de studii la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii din Iași unde este student în anul II, secţia engleză, şi locuieşte în Iași, scrie ziare.com

Leave a Reply