25 Octombrie reprezinta o zi importanta pentru Romania. Este Ziua Armatei Romane, cea mai respectata si credibila institutie de stat. Si aniversarea celor 93 de ani ai Majestatii Sale Regele Mihai.

La multi ani Armatei Romane !

La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai !

King_Mihai_I_of_Romania_postcard  Regele-Mihai2 regele-mihai-i

armata

 

31 COMMENTS

 1. Un pasaj dintro scrisoare a unui individ care se vrea preşedinte al României, el considerîndu-se român numai cînd e vorba de funcţii, dovada: ,,Preşedintele PNL Klaus Iohannis, candidat din partea ACL la Preşedinţia României, i-a trimis o scrisoare Majestății Sale Regele Mihai I al României, cu ocazia zilei de naştere. “Vă felicit pentru lecția de credință și patriotism pe care o oferiți românilor de atâtea decenii, pentru felul impresionant în care ați răspuns chemării națiunii Voastre, ori de câte ori Vi s-a cerut.”, se arată în textul scrisorii.
  în loc de ,,o oferiţi….chemării naţiunii voastre” românul spune,,ne-o oferiţi,…..chemării naţiunii noastre” …şi se vrea la conducerea ţării, a României !!!
  Din partea mea, multă sănătate pentru mulţi ani regelui Mihai, din partea unui sînge – genă(strămoşi, bunici, părinte, neamuri în cadrul,armatei), în rest, cu dumnezeu înainte: armata…

 2. “[Este Ziua Armatei Romane,] cea mai respectata si credibila institutie de stat.”

  Vă rog să mă lămuriţi, d-le Tudor, cu afirmaţia asta: de ce?

  Când turcescu s-a declarat agent sub acoperire, serviciul de informaţii al armatei a refuzat să dea declaraţii. Asta a fost şi e foarte grav.

 3. Tuturor celor care Servesc Patria, celor de azi si de ieri, celor care vegheaza la fruntariile tarii, in aer, pe teren si pe ape, de Ziua Armatei Romane, LA MULTI ANI !

  De asemenea se cuvine sa aducem un omagiu, cu ocazia celebrarii zilei de nastere a unicului supravieţuitor dintre şefii de stat europeni din Al Doilea Război Mondial, M.S. Mihai, care a scurtat si schimbat cursul celui de-al Doilea Război Mondial,
  LA MULTI ANI !

 4. Am o problema: suspectez ca suntem dusi cu capul cam toti, de la istorici, trecand pe la toti romanii stiutori de carte (cel putin 4 clase primare) pana la ultimii politicieni daca acum, in anul lui 2014 tot mai vorbim/scriem ca la 25OCT44 s-a eliberat “utima palma/bucata/brazda de pamant romanesc” de sub ocupatie straina.
  Sa ma es…plic: Da Nordul Bucovinei cu tinutul Herta si BASARABIA au ramas sub ocupatie de-a noastra? Ca sa numai vorbim ca bucata de Transilvanie eliberata la acea data a trecut imediat sub administrare sovietica pana in martie 1945.

  Deci suntem sau nu cu capul? Ori poate suntem doar niste papagali ai propagandei sovietice?
  Sau poate doar neatenti?

  Evident, la 25OCT14 avem ce sarbatori:
  a) capacitatea rapida de regenerare a Armatei Romaniei dupa catastrofa militara de la 23AUG14 si doza nemasurabila de patriotism si realism de care au dat dovada militarii romani luptand alaturi de sovietici pana la invingerea noului inamic (asta ca sa ne explicam ce cautau ostasii romani la Stalingrad si de ce nu s-au oprit la Nistru – ca nici pe 25OCT44 nu s-au oprit la Carei). Si… nu neaparat separat,
  b) ziua de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei – capul ostirii la acea data: 25OCT21.

  • Vremurile de atunci erau foarte tulburi, era razboi, trupele sovietice se scurgeau ca niste rauri spre Berlin si probabil ca numai din ratiuni stiute doar de inaintasii nostri, au procedat asa cum au prodedat. Acum ne este foarte usor sa facem istorie, sa ne dam cu parerea, safilozofam si sa judecam.
   Mai bine ne-am judeca pentru cum arata Romania, acum, astazi.

 5. o mare prostie ca s-a renuntat la serviciul militar obligatoriu, macar un stagiu de pregatire de 3-4 luni si tot ar fi fost util, decat sa avem ca acum o populatie neinstruita si indisciplinata; lipsa organizarii si a cunosterii unor deprinderi generale, inclusiv in ce priveste activitatea de aparare nationala, genereaza slabiciuni in lant in toate palierele existentiale.

    • “Cate acte in istoria lumii nu s-au semnat sub amenitarea armei si isi fac efectele si acum.”

     vs.

     Si, ai fost tu acolo ?”

     Dar tu ai fost acolo de îți poți permite să generalizezi? Duhnești a ipocrizie…

 6. Vorba lui Puric: Astia se joaca de-a presedintii cand noi avem regele in tara.
  Vorba lui Dinescu: Singurul rege pe care îl admiră Băsescu e regele Cioabă.
  Exercitiul poate fi facut în mod retrospectiv; cum ar fi fost daca nu ar fi fost adus comunismul in Romania si ar fi continuat monarhia? Cum ar fi fost daca macar dupa 1989 am fi avut monarhie si nu presedinti? Cum ar fi aratat popor roman si implicit aceasta tara!
  La multi ani Armatei Romane !
  La multi ani Majestatii Sale Regele Mihai !

 7. D le Tudor, constat in ultima vreme ca analiști cu veleități sociologice se înghesuie sa inducă romanilor sentimentul periculos al indiferentei fata de gestul de a vota la 2 nov. Va rog deci sa va învredniciți a face o emisiune sau un program de lămurire a poporului despre aceasta manevra ilegală fiindcă tinde a frauda alegerile.
  M-a întreb, pe cine sunt ei supărați ? Pe clasa politica? Așa ar părea daca din incercarea de manipulare nu ar transpare dorința lor fierbinte de a mina ( ca efect al absenteismului), legimitatea procesului electoral si însăși validitatea alegerilor. E de discutat.

 8. LA MULTI ANI fiilor patriei mele! Cinste voua si recunostinta vesnica celor pieriti. SA TRAITI!

  Urari de bine si sanatate, MAJESTATII SALE! Multi ani printre noi si langa noi!

 9. ar fi ceva sa mai avem armata si nu mercenari trimisi sa lupte in razboiul altora ; din pacate n-avem armata deloc dar cine sa ne ocupe?ca trebuie sa traga tare sa ne aduca pe linia de plutire si n-are nimeni interesul in ziua de azi sa faca asta poate doar sa colonizeze peticul asta de pamant dar nu se poate realiza decat exterminand populatia autohtona misiune foarte aproape de indeplinire a mai ramas exterminarea propriu zisa de facut daca tinem cont de politica politicului “romanesc” din ’90 incoace aceea de defaimare a traditiilor si renumele romanilor si a Romaniei plus exodul masiv de resursa umana in tari unde-s tratati ca sclavi asa ca viitorul se anunta sumbru pentru noi romanii vom ajunge ca evreii vanati din cauza unor lachei vanduti ai GRU si KGB a se citi vechiul FSN care aveau ca lider militar un cunoscut agent sovietic gen.Militaru adus de Ilicikaghebici si care daca cercetam cu atentie trecutul sau vedem intentiile sale pentru Romania si romani

 10. Cît de ipocrit să fii ca să vorbeşti în numele armatei de care ţi-ai bătut joc!!! Cum să vorbeşti de armată cînd ai susţinut ce este mai rău pentru armată, şi anume: anularea serviciului militar, restrîngerea activităţii armatei, toate locaţiile ,,proprietăţi” ale armatei să fie aproape scoase la vînzare-mă refer la terenurile unde-şi desfăşurau antrenamentele, cazărmile unde lucrau militarii, tot ce este armată, locaţii, le anihilaţi cu voinţă proprie!!! …şi vă mai lăudaţi cu armata, mizerabil!!! …apropo, tu nici nu te născusei cînd tata, regele Mihai era activ în interiorul ţării, cînd,,tot nişte cretini ca voi” aţi trimis armata să lupte la stalingrad, volograd, în zona rusiei, bă limitatule, nici ce este scris în cărţile de istorie nu prea este adevărat, dalminteri ceea ce spui tu(scăunarule ocupant ilegal), încă mai ştim ceea ce s-a întîmplat în acea perioadă, mai sunt mulţi veterani care pot povesti realitatea acelor timpuri groaznice, habar nu ai pe ce lume trăieşti, dar să ai tupeul să vorbeşti de perioada respectivă şi de rege, e incredibil!!!(scuze Radu, este realitate)

 11. Ma intreb cum oare acei fanatici fesenisti si basisti nu realizeaza unde ar fi fost astazi ROMANIA daca am fi avut in cei 25 ani REGALITATE si nu blestemul de FESENISM si BASISM.
  Eu cred ca si acesti fanatici ralizeaza acest adevar insa intotdeauna radicalismul,fanatismul si caracterul lor ii face sa nu recunoasca acest lucru.

 12. Haidet sa facem un exercitiu de…cugetare:

  De ce oare eu vreodata, roman crestin-ortodox de felul meu as alege un german care nici macar cresti ortdox NU ESTE…..

  Adica in limba romana spus, acest domn Johannis s-ar putea sa nu prezinte aceleasi cutume morale, cutume la care eu, ca si crestin-ortodox sunt profund atasat.

  Cum “ordinul de zi pe unitate” din tabara anti-romaneasca l-a impins pe domnul Johannis in linia intai, eu, ca simplu roman, ma simt profund lezat in simtirea mea romaneasca.

  Pana la urma ce conteaza cate case are domnul Johannis, atata timp cat le-a achizitionat cu bani castigati corect,, nu ….???

  Ce ma doare pe mine este faptul ca cineva avand alte credinte si alte idealuri decat cele crestin-ortodoxe romane cuteaza sa ceara conducerea suprema in statul roman.

  Pentru aceste lucruri eu unul spun un NU HOTARAT alegerii altui alogen in fruntea statului roman !!!!!

  Aduceti-va aminte ce ne-au facut TOTI alogenii ajunsi in functii de conducere pe care nu le-ar fi meritat niciodata.

  Drept pentru care spun din nou un NU HOTARAT domnului Johannis !!!!!!

  http://stareanatiunii.com/anonymous-romania-noi-stim-care-este-adevarul-despre-iohannis.html

 13. Traiasca Regele si Armata Romana!

  La Multi Ani, Majestate!
  Pentru România, pentru poporul român, ziua de 25 octombrie este zi de mare sărbătoare. Majestatea Sa Regele Mihai, împlinește onorabila vârstă de 93 de ani. Îi urăm, pe această cale, să ne traiscă întru mulți ani fericiți și să vegheze asupra poporului său! Nimic fara Dumnezeu. Iubire si respect!

  • Legatura dintre Regele Mihai si armata a fost indeniabila si puternica…In interviurile date de Regele Mihai lui Mircea Ciobanu in 1991 grupate in cartea Nimic fara Dumnezeu – Convorbiri cu Mihai I al Romaniei, o carte superba, Regele Mihai povesteste o scena emotionanta:
   « Peronul era gol, cu exeptia a 2 rinduri de ofiteri care strajuiau calea pina la vagonul regal. Dar ei nu se aflau acolo pentru a ne da onorul. Stateau cu spatele la noi, astfel ca nu ne puteau vedea. Totusi in momentul in care m-am intors in vagon, unul dintre ei a intors capul spre mine. I-am vazut chipul timp de citeva secunde. Plingea ca un copil…Ma gindesc citeodata la acel soldat care plingea in ziua plecarii mele din Romania, in gara de la Sinaia. Ma intreb si astazi cine era el, ce s-a intimplat cu el.»

 14. Am urmarit filmul despre Regele Mihai, realizat de Cristina Topescu. Ce drama, ce durere a trebuit sa traiasca acesti oameni! Am retinut ca Regele a fost obligat de catre aliati sa accepte comunistii-bolsevici si implicit sa abdice. Ce a urmat stim cu totii. Deci soarta Romaniei fusese pecetluita si Regele sacrificat de propriile rude englezesti si khazarii bolsevici instalati peste ocean. Trebuia creat un stat al lor pentru a se legitima si insusii statutul de alesi cu toate beneficiile pe care le cunoastem. Nimic in afara comunismului-stalinist nu i-ar fi convins pe khazarii de rand sa paraseasca Europa de Est. Acelasi fenomen s-a intamplat si-n 1989, aceeasi regizori care au facut partie de intoarcere a acelorasi “alesi” ce trebuiesc salvati din zona in care n-au fost niciodata agreati, dar nu inainte de a pune mana pe toate resursele tarilor vizate sau chiar ale intregii planete. Din pacate, istoria se repeta si azi asistam neputinciosi ca si in 1947 la instalarea unui alt sistem mascat de o falsa democratie, regizat si impus tot de asazisii aliati care ca si atunci, ne vor lasa balta, precum Regele insusi a afirmat in film despre ei. Si atunci, ca si acum vointa Poporului Roman, nu a contat! Abia dupa ce planul va fi definitivat, vom intelege cat de tembeli am fost si cum s-au jucat cu noi pentru ca nu am citit si invatat din istorie, mai ales incepand cu 10 ani in urma cand accesul la internet permitea acest lucru. Ne omoram sau marginalizam patriotii si persistam in a alege conducatori compromisi, executanti docili ai ordinelor externe. Drama familiei regale, este drama fiecarui roman, ramas sau plecat din tara. Ce concluzie amara!

Leave a Reply