Presedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover “ar putea” fi declarat persona non-grata, a declarat primul ministru Victor Ponta. Genul acesta de hotarire se ia impotriva acelor reprezentanti ai unui stat strain care incalca ordinea de drept si cadrul constitutional din tara in care se afla.

Problema e urmatoarea : potrivit Conventiei de la Viena, persona non grata pot fi declarati doar diplomatii. Laszlo Kover nu este diplomat. Deci, stricto sensu, el nu poate fi declarat persona non grata. Intervine insa o nuanta importanta : presedintele Parlamentului ungar este demnitar si detine un pasaport diplomatic.

Ramine de vazut daca sunt si alte conventii internationale la care Romania e parte menite sa-i permita asimilarea statutul lui Kover Laszlo cu cel diplomatic. Si sa-i interzica patrunderea pe teritoriul tarii noastre de acum incolo pentru grave si repetate incalcari ale cadrului constitutional romanesc si prin lansarea unor afirmatii provocatoare, incompatibile cu statutul sau.

Ponta a spus “ar putea”. Ramine de vazut daca se va si intampla…

42 COMMENTS

  • Si daca nu-l agreezi tu sau unii dintre noi, ce conteaza ? Problema trebuie rezolvata la nivel politic pentru a ne simti si noi aparati in fata cotropitorilor… ca altfel nu le poti spune. Cred ca politicienii romani nu isi dau seama de pericolul pe care-l avem la nord-vest si se comporta ca niste copii prosti.

 1. Desigur sunt reglementari pentru persoanele cu statut diplomatic.Domnul pesedinte al Parlamentului Maghiar, consider ca are calitatea de diplomat,chiar daca-i obraznic,impertinent,ne jigneste,fara nici o jena, aduce invinuiri prostesti Guvernului Romaniei.Constatam insa un lucru.Presedintele Basescu nu a luat nici o atitudine,a primit pe Primul ministru al Ungariei care a declarat ca nu trebuie sa-si ceara nici un fel de scuze,nici el, nici Kover,deci Basescu a acceptat tacit toate mizeriile pe care le arunca in fata nemului romanesc acesti indivizi care se considera ”stapani”in Romania.Rusine ”oaspetilor maghiari”,rusine si lui BASESCU. Blaga si Anastase, au ”mieunat”timizi si tematori nimic.Singur VICTOR PONTA a luat o pozitie ferma dar nesustinuta de Basescu.Ce presedinte avem si noi ?

  • Observatie corecta, Basescu se pupa in bot cu V. Orban, iar acum tace ca o gramada mare in iarba! L. Kover nu poate fi oprit sa vina in tara, atata timp cat vine ca persoana privata. Radu Tudor sa..l invite pe presedinte la intreviu, sunt curios mai hahahahaha..ie?

   • Da, pe acelasi principiu si Ponta poate face o “excursie privata” in Ungaria, la un partid ungar in campanie electorala. Sunt curioasa cum vor reactiona autoritatile ungare.
    Iar antinationalu’ Base, prin vocea lui cristi diaconescu, zice ca nu e problema de politica externa( !) si Ardealul nu poate fi “luat in spate”, in Ungaria. Structurand pe aceeasi idee prezidentiala anormala, cred ca Ardealul” nu poate fi luat in spate”, nici daca se muta granita ungara la Brasov.

 2. Kover si Basescu Submineaza Suveranitatea Romaniei !

  Reprezentantii statului Maghiar si maghiarii de cetatenie romana devin din ce in ce mai obraznici si mai aroganti pentruca li se permite iar T.Basescu este unul din principalii vinovati al acestui afront adus Demnitatii si Onoarei Romaniei !
  In timp ce Politicienii si comentatorii romani chibiteaza pe marginea faptelor si actiunilor unui inalt Functionar si Demnitar al Statului Ungar care lezeaza Suveranitatea Statului Roman, in acest timp Oficialul Maghiar isi face treaba si da cu Tifla tuturor Institutiilor din Romania !
  Concluzie si intrebare, mai exista Institutii in Romania care sa isi indeplineasca rolul de a apara si proteja Interesele si Suveranitatea Romaniei ?!
  Mai exista de fapt in realitate un Stat si un Popor al Romaniei !
  Iata o incalcare a indatoririlor Constitutionale comisa de Presedintele Romaniei, de Sef al CSAT, de Comandant Suprem al Armatei saReprezentantii statului Maghiar si maghiarii de cetatenie romana devin din ce in ce mai obraznici si mai aroganti pentruca li se permite iar T.Basescu este unul din principalii vinovati al acestui afront adus Demnitatii si Onoarei Romaniei !
  In timp ce Politicienii si comentatorii romani chibiteaza pe marginea faptelor si actiunilor unui inalt Functionar si Demnitar al Statului Ungar care lezeaza Suveranitatea Statului Roman, in acest timp Oficialul Maghiar isi face treaba si da cu Tifla tuturor Institutiilor din Romania !
  Concluzie si intrebare, mai exista Institutii in Romania care sa isi indeplineasca rolul de a apara si proteja Interesele si Suveranitatea Romaniei ?!
  Mai exista de fapt in realitate un Stat si un Popor al Romaniei !
  Iata o incalcare a indatoririlor Constitutionale comisa de Presedintele al Romaniei, de Sef al CSAT, de Comandant Suprem al Armatei savarsita de Traian Basescu, motiv pentru care ar trebui suspendat si dat afara in branci din slujba de Presedinte al Romaniei !
  Mult mai vinovat decat acest Fecior Mustacios si Apatrid care vine si ne jigneste la noi acasa, mi se pare ca este Traian Basescu care prin atitudinea lui sustine acest personaj si ceeace el reprezinta !varsita de Traian Basescu, motiv pentru care ar trebui suspendat si dat afara in branci din slujba de Presedinte al Romaniei !
  Mult mai vinovat decat acest Fecior Mustacios si Apatrid care vine si ne jigneste la noi acasa, mi se pare ca este Traian Basescu care prin atitudinea lui sustine acest personaj si ceeace el reprezinta !

 3. Nu se va intampla.Prea a intrat Romania cu capul in fundul altora si nu mai are curajul sa ia propriile decizii.Nimic nu este imposibil.Doar sa se vrea.Se pot emite si alte legi aspre si aplicate pt descurajarea iredentismului ungar.

 4. Kover si Basescu Submineaza Suveranitatea Romaniei !

  Reprezentantii statului Maghiar si unii dintre maghiarii de cetatenie romana devin din ce in ce mai obraznici si mai aroganti pentruca li se permite iar T.Basescu este unul din principalii vinovati al acestui afront adus Demnitatii si Onoarei Romaniei !
  In timp ce Politicienii si comentatorii romani chibiteaza pe marginea faptelor si actiunilor unui inalt Functionar si Demnitar al Statului Ungar care lezeaza Suveranitatea Statului Roman, in acest timp Oficialul Maghiar isi vede de treaba limistit si nederanjat de nimeni si da cu Tifla tuturor Institutiilor din Romania !
  Concluzie si intrebare, mai exista Institutii in Romania care sa isi indeplineasca rolul de a apara si proteja Interesele si Suveranitatea Romaniei ?!
  Mai exista de fapt in realitate un Stat si un Popor al Romaniei !
  Iata o incalcare a indatoririlor Constitutionale comisa de Presedintele Romaniei care mai este si Seful CSAT si Comandantul Suprem al Armatei savarsita de Traian Basescu, motiv pentru care ar trebui suspendat si dat afara in branci din slujba de Presedinte al Romaniei !
  Mult mai vinovat decat acest Fecior Mustacios si Apatrid care vine si ne jigneste la noi acasa, mi se pare ca este Traian Basescu care prin atitudinea lui sustine acest personaj si ceeace el reprezinta !

 5. După părerea mea, România, în primul şi în primul rând, trebuia să-l “ejecteze” p`ăsta de la graniţă şi să-l trimită retur în Ungaria. Şi după aia putea să aibă 1001 de poziţii oficiale instituţionale, etc. Dar ciumpilic ăsta trebuia blocat de la graniţă. Ar mai trebui o ordonanţă, ceva, un act oficial emis de către Guvernul României, astfel ca indivizi de teapa lui Csibi Barna imediat să-i fie retrasă cetăţenia şi să poată fi expulzat cu acte în regulă, acolo unde le place lor mult, în Ungaria. Şi după aceea, dialogurile diplomatice, etc. Şi-ar mai trebui să vadă şi ăsta de-a ajuns preşedinte pe mâna a milioane de cretini, să vadă în ce hal a adus ţara asta prin toate prieteniile lui sinistre cu Orban şi Tokes şi cu dracu să-i mai ia. Au multe lucruri de corectat alde Ponta şi sper să văd cât mai repede că se mişcă lucrurile. Într-adevăr, sunt atât de multe de reparat încât nu ştii de unde să începi, dar trebuie făcute, şi vreo două dintre cele mai importante, în opinia mea ar fi : fără unguri la guvernare, şi protocoale cu ei şi “jos Băsescu”, voinţa poporului.
  Apoi, chestia cu cenuşa fascistului ungur de-l vroiau ungurii comemorat în România, mi se pare o sfidare şi un afront grav adus securităţii statului nostru ! Cât naiba îi mai lăsăm p`ăştia să ne calce pe cap în ţară la noi ?

 6. Sunt convinsa ca se gasesc metode legale pentru a i se interzice Presedintelui Parlamentului Maghiar intrarea in Romania. Nu este nici primul, nici ultimul, care se afla in aceasta situatie. Faptul ca acesta calatoreste cu un pasaport diplomatic, il face din punctul meu de vedere, parte integranta a corpului diplomatic. Autoritatile romane trebuie sa rezolve acesta situatie intr-un fel sau altul.
  Am gasit acest articol in ziarul Haaretz:
  “Interior Minister Eli Yishai declared Sunday that German Nobel laureate Gunter Grass is a persona non grata in Israel, after Grass published a poem last week which was highly critical of Israel and its policies.
  De aici deduc ca si alte persoane,nu numai diplomatii, pot fi declarati ” persona non-grata”.
  Si inca ceva de pe wikipedia, un conational de-al d-lui Laszlo:
  “On August 21, 2009 Slovakia declared Hungarian President László Sólyom persona non grata (the Latin term was not used, only “unwelcome person”, and he was not allowed to cross the border), on the day when the president had been due to unveil a statue of Saint Stephen of Hungary in Komárno. The date is the next day after the Hungarian national holiday celebrating the saint king. The main reason of the ban was that this date is also the day of the anniversary of the Warsaw Pact invasion of Czechoslovakia in which Hungary’s armed forces also took part in order to crush the Prague Spring of 1968. Slovak Prime Minister Robert Fico has also expressed his concerns that the president “attempted to stress the Hungarian statehood on sovereign Slovak soil”
  Deci, precedente exista. Astept cu interes sa vad cum vor evolua lucrurile.

  PS: Fotografia lui Kover Laszlo este de vis si este singurul lucru care ma amuza in legatura cu acest domn. Nu vi se pare ca seamana cu cei care interpreteaza operete? O interpreta vreun rol si pe la noi, din moment ce a fost seful civil al serviciilor secrete maghiare. Mai..mai ca-mi pare rau ca nu se cunoaste bine cu Razvan Ungureanu. :-)))

  • Slovacii au stabilit multe precedente ce pot fi folosite si de Romania. Ca de exemplu obligativitatea unei singure cetatenii.

   • Pai slovacii stiu ce sa faca, nu ca ai nostri, care isi acopera teama cu toleranta si cu diplomatia. Un atac la poporul tau nu se rezolva cu macaneala, ci cu masuri. Vorba lui Vlad Valcu: Atunci cand un politician roman face declarati cel putin suspecte, este facut pilaf in tara lui.

 7. Asa este romanul, mai bine combate decat sa previna. Iar maghiarul din Ungaria a hotarat ca o asemenea politica i se potriveste de vreme ce a votat astfel de partide si de politicieni.

 8. NU !
  Si nici nu este nevoie.
  Acest papitoi poate fi oprit la granite pentru un singur motiv: e CRETIN.

 9. MONICA MACOVEI – PARTE ACTIVA A “RETELEI CATALIN VOICU” – IMPLICATA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA

  (RELATIA TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 5)

  “Este o premiera ca s-a descoperit acest caz, altfel, eu cred ca astfel de lucruri se intampla de mult timp” afirma Monica Macovei in 9 aprilie 2010, referindu-se la “reteaua Catalin Voicu”.
  Nu doar “o intamplare”- ar trebui adaugat- dar si o “defectiune” a retelei, motiv pentru care trebuiau “opriti sa vorbeasca’, prin orice mijloace, toti cei care ar putea-o face.

  Monica Macovei omitea insa sa spuna ca afirmatia era facuta cu spaima, caci se referea si la sine, ca parte a generic numitei “retele Catalin Voicu”.
  Ca sa fie foarte clar:
  Monica Macovei este parte a (generic) numitei “retele Catalin Voicu” inca de la (foarte) inceputurile anilor 1990 cand, efectiv “peste noapte” si fara sa aiba vreun merit deosebit, ajungea, fara concurs, la propunerea procurorului-sef al Capitalei, Viorel Spanu, in pozitia de sef al Biroului de Supraveghere Cercetari Penale, Audiente si Relatii cu Presa din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti- “sarind”, cel putin ciudat, treptele, din pozitia sa anterioara de procuror la Procuratura sector 1 Bucuresti.

  Pentru “meritul” de a fi “omis” rezolvarea cazurilor de mare infractionalitate aflate in directa legatura cu (generic) “reteaua Catalin Voicu”, Monica Macovei avea sa fie promovata, cu DEROGARE DE LA LEGE, in 1993, pe postul de procuror la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Pentru a ocupa acest post, conform legii, era nevoie de cel putin 15 ani vechime (conditie pe care Monica Macovei nu o indeplinea in acel moment- ea intrand in Procuratura in 1 septembrie 1982, dupa absolvirea Facultatii de Drept).
  Interesant este ca pentru promovarea Monicai Macovei- in pofida legii!- la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, procurorul general din epoca, Vasile Manea Dragulin avea sa intocmeasca o cerere care nu doar ca a fost aprobata, dar Petre Ninosu (ministrul Justitiei) avea sa si dispuna, derogatoriu, reducerea cu o treime a vechimii necesare pentru accederea in numita functie pentru Monica Macovei.

  Rolul Monicai Macovei la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie trebuia sa fie acelasi ca si in pozitia ocupata anterior: sa previna si/sau sa “omita” rezolvarea dosarelor de mare criminalitate in care erau implicati- sau care puteau duce la- membrii sau colaboratorii (generic) “retelei Catalin Voicu”.

  In 5 decembrie 2011, efectiv ingrozita de declaratia lui Victor Ponta anume ca, daca va castiga alegerile, va baga puterea de atunci la inchisoare pentru faradelegile comise, Monica Macovei simtea nevoia psihanalitica de a se referi din nou la “reteaua Voicu” mentionand ca este o “retea mafiota” de influentare a justitiei – adica una de judecatori si procurori corupti, pentru ca “altfel un politician nu poate trimite oameni in inchisoare”. Monica Macovei afirma ca acea retea mafiota din justitie inca mai exista.

  Ceea ce omitea sa spuna Monica Macovei este ca acea retea mafiota din procuratura si justitie era bine ancorata in “realitatea lucrurilor” cu sprijinul sau direct- si ca ea insasi era parte a ei. Desigur, acum ca om politic care – asa cum singura marturisea procedand la omisiunea elocventa – “putea trimite oameni la inchisoare”.

  Cum s-a constituit „reteaua” (a carei parte este Monica Macovei- alaturi de altii):
  A. Initiator al retelei (ale carei inceputuri se regasesc in decembrie 1989- ianuarie 1990) este generalul Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu). In decembrie 1989 era marior de TAB-uri. In 26 decembrie 1989 a constituit o grupare militara, cu un „nucleu” de patru ofiteri MapN avand ca scop „declarat” protectia fizica a membrilor marcanti ai „noului val” politic din Romania acelui moment. (Mitica Iliescu avea sa fie seful SPP in perioada 1992-1996). Printre cei „recrutati” in decembrie 1989 ase numara si locotenentul major Gabriel Naghi (cel ce avea sa fie sef SPP in perioada 2000-2005).

  Amanunt esential in context: Inainte de 1989, Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu)- ofiter MApN- a fost, o perioada, secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei.

  B. Catalin Voicu: in decembrie 1989 era capitan la Statul Major General al MApN. A fost „distribuit” de Mitica Iliescu (initiator al nucleului structurii de protectie a „noului val” de demnitari ai Romaniei- structura care avea sa ajunga, dupa cateva etape, in 26 iulie 1991, SPP) pe langa procurorul general al Romaniei. Sarcina sa (primita de la capul, vizibil, retelei- Mitica Iliescu) a fost de a-si consolida relatiile cu procurori si judecatori – profitand de pozitiile ocupate- si de a crea o retea, la acel nivel, prin care sa fie acoperite viitoarele operatiuni de criminalitate organizata. Reteaua trebuia extinsa cu noi membri (din zona mentionata) dispusi sa coopereze. Pe de alta parte, trebuiau eliminati din structuri oamenii incomozi sau necooperanti.

  Cum a ajuns „parte a retelei” Monica Macovei:
  Tatal Monicai Macovei- Vasile Gherghescu – a fost colonel si instructor la Sectia Militara si Probleme de Justitie- sector MAI- a CC al PCR, unde l-a cunoscut foarte bine pe Mitica Iliescu.

  Promovarile nejustificate (una dintre ele, cu derogarea de la lege) ale Monicai Macovei dupa decembrie 1989 au la baza “recomandarea” lui Catalin Voicu (avand influenta data fiind pozitia sa la Procuratura General;a)- care, la randul sau, fusese informat asupra numelui Monicai Macovei de catre Mitica Iliescu (in urma garantiilor date de vechea sa relatie cu tatal Monicai Macovei).

  Monica Macovei a devenit, astfel, cu buna stiinta, parte a (generic) “retelei Voicu” care a protejat marea criminalitate organizata in Romania (si traficul tigari- armament).

  Sincopa Cochinescu:

  In 27 august 1996 Nicolae Cochinescu ajungea procuror general al Parchetului General de pe lângă Curtea Supremă de Justitie.
  A fost o „sincopa de influenta” a ‚retei Voicu” (Nicolae Cochinescu nefiind parte a acesteia si nesupunandu-i-se).
  In urma unui control al activitatii procuroarei Monica Macovei s-a scos la iveala faptul ca aceasta avea nesolutionate aproape 200 de dosare- dintre care, multe, referitoare la marea criminalitate organizata (este inutil de mentionat faptul ca aveau legatura cu „reteaua Voicu”, unele conducand chiar periculos de aproape, la traficul de armament- deci la Traian Basescu si la relatia cu Viktor Bout). In urma acestei constatari, Monica Macovei a trebuit sa paraseasca procuratura (in 1997 a devenit avocat- sustinand interesele marii criminalitati organizate, asa cum am aratat, punctual, in textele postate anterior).

  (Un comentariu: o parere larg impartasita este ca Nicolae Cochinescu a aflat de implicarea Monicai Macovei in marea criminalitate organizata- pe care o acoperea in calitatea sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie- dar a ezitat sa afirme public acest lucru pentru a nu intina imaginea institutiei.
  Opinie personala: a gresit).

  In august 1997, „reteaua” a reactionat impotriva lui Cochinescu si, prin intermediul lui Valeriu Stoica (parte a „retelei”, ca si Monica Macovei)- mai exact in urma unui raport intocmit de acesta in calitate de ministru al Justitiei – Nicolae Cochinescu a fost eliberat din functie. In locul sau a fost numit Sorin Moisescu- acesta neridicand probleme din perspectiva ‚retelei” (nici a lui Traian Basescu, ministru al Transporturilor, in epoca – „cap de pod” si parte activa a traficului de armament, in colaborare cu Viktor Bout).

  Anul 1997- activitatea retelei continua (beneficiind si de protectia lui Traian Basescu):

  In 5 februarie 1997, Dumitru (Mitica) Iliescu este trecut in rezerva cu gradul de general de divizie (avea sa fie reactivat- dar asta tine de o alta parte a dezvaluirilor).
  In locul sau avea sa fie numit, sef la SPP, Nicu Anghel (la randul sau, parte a „retelei”).

  Mitica Iliescu, impreuna cu fostul adjunct al SPP, Gheorghe Aradavoaice, avea sa infiinteze, in 1997, Grupul International de Protectie si Paza (GIPP) cu fonduri furnizate de Adrian Costea (personaj care a declansat un celebru scandal, anchetat de o comisie rogatorie; GIPP a ajuns in atentia acestei comisii).
  GIPP a fost implicat in operatiuni de mare criminalitate organizata (de exemplu, in Tigareta II- am detaliat in postari precedente).

  Monica Macovei- avocat in epoca (oficial, avocat al uneia dintre formele implicate, in mod dovedit, in operatiuni de criminalitate transfriontaliera, trafic tigari- armament) s-a ocupat de mistificarea documentelor si stergerea urmelor acestor operatiuni, colaborand foarte strans cu GIPP.

  (va urma)

  • Foarte, foarte interesant comentariul, si foarte adevarat, numai ca prea vad vreo legatura directa cu maghiarii. Pana la urma tot in deal e butonul.

   • scuze, s-a strecurat o greseala … “numai ca prea vad vreo legatura” … numai ca nu prea …

 10. Nu ungurii sunt problema noastra cea mai mare.
  Sincer, nu m-ar fi deranjat ingroparea unei urne goale, onorata de caraghiosi imbracati in fireturi. E o noua diversiune lansata de adevaratii inamici, cei care ne pot face mult mai mult rau decat sa fornaie pe la ceremonii. Si ne fac!

  • Radule, regleaza-ti ceasul. La 4:35 a.m., ora la care apare postarea mea, dormeam fara vreo grija, cu atat mai putin a ungurilor. 😀

 11. Ar fi frumos sa se intample acest lucru pentru ca s-ar da un semn ca statul nostru nu permite amestecul altor tari in problemele interne , ca de exemplu niste alegeri locale ce au loc acuma.

 12. domnia sa a venit ca un simplu cetatean european . corect .
  in conformitate cu prevederile regulamentului 562 / 2006 al Parlamentului European si al Consiliului si ale oug 102/ 2005 – privind libera circulatie a cetatenilor europeni pe teritoriul Romaniei , putea fi oprit , la frontiera .
  dar , avand politicieni prosti si politisti numiti in functie pe criterii politice , nu am facut acest lucru .
  poate fi retinut si predat autoritatilor maghiare , fara a fi declarat “persona non grata ” .
  spre exemplu , daca desfasoara activitati care aduc atingere sigurantei publice . bineinteles , documentat , cu probe , care pot fi sustinute in instanta .
  atentie , nu este ‘cetatean strain ” – in acceptiunea legii 194/2002 , fiind cetatean european .
  pur si simplu , poate fi sanctionat daca a incalcat legea , ca oricare alt cetatean , conform legislatiei statului roman .

 13. Cine Dracu-i Costica Canacheu?

  Din toata pleiada de papagali produsa de incubatorul pedelist, sfertodoctul Canacheu s-a facut remarcat, in perioada de dictatura portocalie de trista amintire, prin aceea ca atat din punct de vedere al aspectului fizic cat si al asa-zisului spici politic, individul este un “remake” extraordinar de bine realizat al personajelor create de nemuritorul Nenea Iancu cu un secol in urma.
  De la mustata “a la belle epoque”, care-i troneaza pe fata precum un poponet de bebeu pus pentru prima data pe olita de noapte, la frizura data cu briatina si pieptanata peste cap a la “Gicu Fante de Obor”, totul la acest personaj caragialesc aminteste de nemuritorii Dandanache, Catavencu, Pristanda si nu in ultimul rand Cetateanul Turmentat, dovedind ca opera genialului dramaturg roman este mai actuala decat era la momentul aparitiei sale in panteonul liteturii romane.
  Si pentru ca tabloul sa fie complet si spusele semianalfabetului sunt parca rupte din fulminantul discurs cu “Tradare, tardare dar s-o stim si noi !”.
  Si ca sa nu fiu acuzat ca fac vorbe doar pentru a genera curent, iata ce declara trogloditul mai deunazi, daca nu chiar ieri:

  “Canacheu: Ponta se descalifica sustinand candidati care-si bate mama

  Prim-vicepresedintele PDL Bucuresti, Costica Canacheu, a sustinut, marti, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta se descalifica sustinand in campanie candidati care au probleme cu legea, care isi bat mama sau care sunt evazionisti.
  Mai sunt trei zile de campanie (…) PSD, PNL si PC vor sa impuna in spatiul public frica si intimidarea ca model comportamental pentru noi toti (…). Din punctul meu de vedere, din pacate, Guvernul Romaniei nu mai are premier. Pentru ca felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza si care are sechestru pe avere (…), felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza in Mehedinti si care are un proces intentat de mama lui pentru violenta fizica.
  Ce tip de valori ne propune premierul Ponta? Valori inacceptabile, de aceea pentru mine domnul Ponta nu mai este premier. Nu mai poate fi premier! Nicaieri, la Bucuresti, la Budapesta, la Praga sau la Paris.(…) Era posibil, decat la Bucuresti in 2012 sa avem un Guvern asociat cu asemenea candidati? Un premier care sa fie pe mash-uri kilometrice cu asemenea candidati ? Nu era posibil. Sanctiunea societatii ar fi venit ca o ghilotina imediat si Ponta trebuie sa demisioneze. Este descalificant felul in care a abordat aceasta campanie si felul in care a abordat guvernarea in aceste 30 de zile”, a mai adaugat deputatul PDL.”
  Sursa: Ziare.com

  Lasand la o parte faptul ca aceste asa zise invinuiri vin de la un papagal apartinand unei adunaturi politice al carei lider suprem, ca nu fac referiri si la alti impricinati, in rastimp de acesti ani de doua mandate prezidentiale s-a inhaitat legal, prin alianta, cu floarea tuciurie a vietii interlope din Romania, fara a fi pusa macar in discutie cumetria dintre seful statului si seful tiganimii interlope “mondiale”, care nu numai ca si-a batut tot fameleonu’ ori de cate ori i s-a suit pe chelie, dar a purces chiar si la injunghierea acestuia, acuzele aduse premierului Ponta, mai ales in partea de “rechizitoriu” in care i se reproseaza modul in care “a abordat guvernarea in aceste 30 de zile” este de tot rasul si dovedeste lipsa totala de imaginatie a slugilor basiste in lupta electorala.
  In viziunea costicului canachean, d-l Ponta ar trebui sa-si dea demisia pentru modul in care a guvernat tara timp de o luna de zile, acelasi costic nespunandu-ne in ce a constat defectul major al acestui tip de guvernare prin care USL-ul incearca disperat sa repare cat de cat la buzunare pe romanii loviti groaznic in bugete de masurile criminale luate de guvernarea basista, lasand la latitudinea cititorului sa se desfasoare in planul imaginatiei si sa gaseasca motivele acestei cereri nastrusnice de demisie.
  As putea dezvolta mult mai mult nazdarveniile canacheului, insa ma opresc aici, in speranta ca m-am facut inteles si cu mentiuunea ca astfel de declaratii se inscriu in cele din categoria “ministru Culturii i-a scuipat pe ziaristi”.
  Sa fiu sincer, cred ca dupa ce aceasta tumoare maligna portocalie va fi extirpata din organismul politic dambovitean, voi regreta absenta unor asemenea surse nesecate de “hai, sa ne radem de ei!”.
  Dar lasa sa fiu eu cel pagubit prin disparitia in decor a unor astfel de oligofreni cu pretentii de politicieni.

  • Am observat ca si astazi la emisiunea Esential, un politician roman lauda politica UDMR-ului, care cica a fost una “rationala” in general in cazul conflictelor inter-etnice din Romania. Acesta a mai laudat si faptul ca relatiile dintre Romania si Ungaria au fost mai bine pe timpul lui Constantinescu. Pai cum sa votezi frate pe unul care zice asa ceva ? Procurorul Ponta spune ca cica trebuie sa fim mai destepti ca ei, ca trebuie sa fim rationali. Eu cred ca politicienii din Romania sunt cam timorati in fata politicienilor maghiari care ne jignesc prin declaratii si fapte ! Eu fricosi nu votez… Si mai este pana in noiembrie…

 14. Dl Stan in emisiunea CONEXIUNI (A3) a explicat de ce si cum si cand trebuia facut acest pas referitor la trimisul Parlamemtului Ungar

 15. @Protestez .Ai nostrii fac in pantaloni de frica si de lasi ce sant.TREBUIE SA INTELEAGA ROMANII CA AI NOSTRII SANT DOAR MARIONELE unchiului Sam si lui Itzik haloimas.Ii doare-n fund de demnitatea Romaniilor si Romania.Pai e si normal niste lasi si pupinfundulisti ,servilii FMI,BM,UE si celor doi de mai sus sa nu aiba DEMNITATE.Merita mers la vot si scris pe buletin ceva,, frumos,, pt ei.Cand tara incape pe mana LASIILOR,FRICOSIILOR,HOTIILOR,SERVILIILOR,TRADATORIILOR E VAI DE EA.Si asa e vai de ea Romanie.Parca ar fi prostituta tuturor.

  • In Romania exista si politicieni care nu se incadreaza in “normalul” de 22 de ani si care pot si stiu sa ia atitudine.

  • Doh… Spatiu “jenghe”… Eu sunt mai prost asa si intreb: Cu ce ma ajuta pe mine ca nivel de trai intrarea in spatiul asta cosmic cu ajutorul extremistilor ?

 16. @Protestez.Si care sant aia nenascuti inca.
  @Adi daca asa e pot Romanii sa se puna in fata Parlamentului si sa faca pipi pe buletinele de identitate ca demnitatea lor valoreaza atat din prisma politicieniilor.UE nu e decat o structura utopica si NECINSTITA care mai devreme sau mai tarziu se va duce unde ii e locul la cosul de gunoi a istoriei.Daca pampalaii de politicieni nu s-au trezit si tot vor sa dea cu capul de gard ca b—i nu au decat.Nimic nu merita sa lasi o natiune sa fie jignita .Cand o persoana sau o natiune isi pierde demnitatea coboara chiar sub regnul animal caci si ele la un moment dat au demnitatea lor.Nu cred ca asta a fost motivul lui Ponta.Ci lasitatea,frica si nepasarea fata de tara si cei care ii platesc luxul.Il doare si ii doare la basca pe TOTI.

  • Cautand o lista cu partide neparalamentare am dat peste chestia asta:
   “Frontul Salvării Naționale – redenumit Partidul Democrat, iar mai apoi Partidul Democrat Liberal” 🙂

   Partide neparlamentare din Romania
   Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat
   Partidul Naţional Democrat Creştin
   Acţiunea Populară
   Uniunea Civică Maghiară
   Partidul Republican
   Mişcarea Conservatoare
   Uniunea Populară Social Creştină
   Partidul Verde
   Partidul Noua Generatie – Creştin Democrat
   Partidul România Mare
   Noul Partid Comunist Român
   Partidul Axa Neamului

 17. Dupa umila mea parere ar trebui initiata o colaborare cu celelalte state care au minoritari maghiari pe teritoriul lor si unde cei de la Budapesta agita apele ori de cate ori au ocazia.Daca se va face front comun impotriva celor cu mintile ramase la Trianon nu vor mai avea acelasi tupeu.O pozitie comuna a mai multor state impotriva circarilor de la Budapesta si impotriva derapajelor lor politice ar fi de bun augur.

Leave a Reply