Home Articole Le Monde : 6351 refugiati pentru Romania. Ponta : primim doar 1500

Le Monde : 6351 refugiati pentru Romania. Ponta : primim doar 1500

2571
9

Comisia Europeană va propune României să găzduiască 4.646 de refugiaţi, conform unui nou plan întocmit de oficialii de la Bruxelles, pe lângă cei 1.705 imigranţi prevăzuţi în proiectul din iunie, ceea ce înseamnă un total de 6.351 de persoane, dintre cei 160.000 de imigranţi care trebuie repartizaţi în statele membre ale Uniunii Europene.

Potrivit cotidianului Le Monde, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vrea ca statele UE să împartă între ele aproximativ 120.000 de persoane care au fugit din calea războiului din ţările lor, dintre care 50.400 au sosit în Grecia, 15.000 în Italia şi 54.000 în Ungaria. Aceştia reprezintă 62% dintre solicitanţii de azil care au sosit pe teritoriul Europei în ultimele trei luni, potrivit unui document la care Le Monde a avut acces.

Conform acestui plan, care urmează să fie prezentat în faţa Parlamentului European de la Strasbourg miercuri, Germania va primi 31.443 de noi refugiaţi, ceea ce înseamnă patru persoane la 10.000 de locuitori.

La rândul său, Franţa ar urma să găzduiască 24.000 de refugiaţi, adică tot 4 la 10.000 de locuitori. De altfel, preşedintele francez, Francois Hollande, a confirmat deja, luni, că Franţa va primi 24.000 de noi refugiaţi în următorii doi ani.

România ar trebui să găzduiască 4.646 de refugiaţi (2 la 10.000 de locuitori), Olanda 7.214 (4 la 10.000 de locuitori), Belgia 4.564 (4 la 10.000 de locuitori), Suedia 4.469 (5 la 10.000 de locuitori).

Acest proiect prevede trimiterea de refugiaţi inclusiv în ţări reticente: Spania (14.931), Polonia (9.287) şi Cehia (2.978). Marea Britanie, Danemarca şi Irlanda, care sunt scutite de la politica comună privind migraţia, nu sunt vizate de solicitări din partea Comisiei Europene, dar vor putea găzdui voluntar imigranţi.

Stabilirea cotelor de refugiaţi ia în calcul, pe lângă numărul de locuitori al fiecărei ţări, şi rata şomajului, numărul cererilor de azil înregistrate şi Produsul Intern Brut.

Potrivit Reuters, cifrele din noul proiect întocmit de CE se adaugă celor propuse în iunie, când României i s-a cerut să primească 1.705 imigranţi, dintr-un total de aproximativ 40.000.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri.

9 COMMENTS

  1. O buna oportunitate de a mai face ceva campanie electorala de care Ponta s-a agatat imediat fiind pe aceeasi lungime de unda cu al sau cohabitant si idol Basescu. Se ratoieste si el acum la UE cum se ratoia si betivanul acum cateva zile si respinge ideea de a accepta conditii din partea liderilor europeni. Si vazand Ponta ca opinia romanilor merge majoritar spre respingerea acestor emigranti iese si taie drastic din numarul cerut de UE sa mai obtina ceva voturi. Ipocrizie fara margini caci stie si el foarte bine ca si daca eram in Schengen si tot nu ramanea niciunul dintre aia pe aici. Ei au plecat de la ei de acasa cu alta tinta nu Romania. Ei vor sa ajunga toti in tarile dezvoltate din Vestul Europei nu in tari din est care nu sunt departe de ei.

  2. :))) şi ce spunea madama de fier a germaniei? că 800 de mii ajung la ei? Vax. şi băsău urlă în 2 feţe la fel ca ea. ”găsii un articol prin care mai bine din jumătatea propriului popor nu vor s-o mai vadă pe micile ecrane şi că a distrus grecia cu reformele de escroc-hoţ prin impunerea propriilor legi” am pus ghilimele pentru că acum nu găsesc link-ul. dar il plasez curînd pe blog. cum adică ţările balttice au procent mic? le e teamă de putin? oricum viitorul celor din vest e sumbru: linkul cu proiectul de care se mîndreşte şi se laudă ”ochelarul francofon” deşi au trecut şi trec prin momente groaznice tot nu se liniştesc.

  3. efectul cresterii pib-ului romaniei: ne permitem mai multi refugiati. bugetul 2016 va suferi putin.
    ponta a ajuns la vorba lui dragnea, deci nu ne mai bazam pe el. pe dragnea parca l-a prins un pic islamofobia.

  4. Da, sa luam cam cat iau si astia, olandezii, francezii si nemtii ca doar nu suntem in Schengen.
    Ar trebui sa le dam pas tuturor mai ales ca ne-au judecat stramb.

  5. Un nou gest de copil de gradinita al premierului cu acel hai ca le arat eu celor care nu ne-au vrut in Schengen! “Nu ne-ati vrut voi in Shenghen atunci sac, nu vrem nici noi sa primim imigrantii trimisi de voi!!!” Asta ca sa fiu bland si sa nu ii aduc aminte maimutoiului Pontac ca declaartia lui poate fi legata si de vorba aia romaneasca cu “razbunarea, arma prostului”. Se razbuna Ponta acum pe cei ce nu ne-au vrut in Schengen aratandu-si muschiuletii in problema emigrantilor!

  6. Citesc si ma informez din ceea ce scriei pe blogul Dvs. Nu spun ca “imi place” sau “aveti dreptate mereu” in ceea ce scrieti. Dar spun cu tarie ca afirmatiile dv. au fost mereu confirmate de realitate. Ceea ce inseamna ca noi, cititorii de rand, putem citi si avea incredere in Radu Tudor!.

Leave a Reply