Ajuns la vârsta de 83 de ani, celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a acceptat să deschidă lista PNL pentru Senat, în București. La ședința BPN al PNL de luni, 24 octombrie, în care a fost validată candidatura sa, medicul a explicat de ce a ales să intre în politică și de ce la PNL.

„Sper că se poate face o conexiune foarte bună între politică și activitatea medicală. Sper ca și în politică să ia mulți exemplu de la felul cum mi-am condus eu persoana, dar și secția și activitatea neurochirurgicală din România. Fără politică nu se pot aplica niște legi generale în niciun domeniu. Tehnocrația este bună, dar este prea limitată”, a declarat Dănăilă citat de stiripesurse.ro

14 COMMENTS

 1. Atentie!
  Omul acesta vorbeste despre tehnocrati adevarati, nu despre niste marionete semidocte pe post de ciocli.

  • imi dau seama cum omul asta o sa fie la receptii cu alti tehnocrati si o sa trebuiasca sa schimbe o vorba cu Guseth

 2. Ce-nseamnă lipsa de imaginație „dă dreapta”, măi, frate! După ce PNL și-a arătat disperarea cauzată de absența personalităților marcante și de valoare atât la președințiale, când l-a furat de la Forumul German pe candidatul devenit ulterior Băshannis, când a fugit cu limba scoasă după un candidat credibil pentru primăria capitalei, nereușind decât să ajungă pe un dezonorant loc 3, după ce behăiseră toată campania cum or să se lăfăie ei pe scaunul PGMB, acum fug ca de frica morții după tot soiul de inși dubioși (miniștri ai guvernului Cioloș, ziarizde de două parale etc.) care să candideze pentru PNL, în vreme ce incompetenții proprii sunt parașutați în teritoriu, după principiul bătrânesc „las’ că la țeară merge și-așa”.
  În goana lor cu orice preț pentru a păcăli oameni care să-i aducă la putere (că pe urmă știu ei ce au de făcut: un alt guvern tehnocrat și gata, s-a terminat și cu parlamentarii…), ajung să facă victime oameni de reală valoare, care, din diverse motive, fie și pentru că le e o jenă organică, nativă, ca să refuze ceva ce, într-o lume normală este o onoare. Căci a băga în PNL un om de o calitate deosebită precum profesorul Leon Dănăilă este o insultă pe care acest geniu al medicinei românești nu o merită! Din ce piatră să ai sufletul ca să-l faci pe celebrul academician coleg cu Falcă, cu Sulfina Barbu, cu Anca Boagiu, cu Roberta Anastase, cu Raluca Turcan, cu Boc, cu Flutur, cu mulți alți inși urcați în parlament pe ușa din dos, repudiați fiind de alegători acum 4 ani, pe vremea când erau la PDL, și cât p-aici să fie coleg cu la fel de celebra (dar din alte motive) Denise Rifai? Cum să-l faci pe singurul român aflat pe lista celor 500 de oameni geniali ai istoriei, unde este coleg cu Albert Einstein, să fie coleg acum cu (g)Alina Gorghiu??? Chiar atâta lipsă de respect să ai pentru puținii oameni de valoare ai acestei țări încât să-i arunci în mocirla politicii românești? Toată lumea știe că politica-i curvă. Ce să caute academicianul Dănăilă în politica românească, mai ales alături de PNL? Ce să caute un om care a fost în stare să-și vândă apartamentul ca să scoată o carte, în partidul în care păpușar este unul căruia JUSTIȚIA i-a luat o casă și se pare că nu se va opri aici? Ce să caute un idealist ca Leon Dănăilă lângă mercantilii de la PNL???
  Asta mă duce la întrebarea: cum l-au convins? De șantajat, bag mâna-n foc că n-aveau cum. Un om de calitatea academicianului Dănăilă nu poate fi șantajat! Nici măcar nu-i poți înscena ceva, pentru că acest om nu are simțul proprietății materiale, nu are ambiții mercantile! Deci, singura explicație ar fi că a acceptat candidatura din rușine față de persoana care a venit să-i facă această solicitare! Din păcate, acest lucru nu va fi benefic nici pentru domnia-sa, nici pentru societate românească!
  În primul rând, va fi o pierdere a medicinei românești! O bună perioadă fiind blocat cu activitatea parlamentară și cu vizitele și ședințele la sediul PNL (unde, spre jena domniei-sale, va trebui să se supună unei așa-zise democrații, în care puțini vor pricepe ce va spune dânsul, dar mulți vor fi cei care îi vor fi nevrednici șefi politici), doctorul Dănăilă nu va putea să fie doctor, lipsind astfel sute și mii de pacienți de asistența domniei-sale.
  În al doilea rând, activitatea sa științifică va avea de suferit, tot pentru că, ziua având în continuare 24 de ore, o bună parte din zi îi va fi ocupată cu activitatea politică.
  În al treilea rând, mulți sfertodocți se vor înghesui să-i amintească faptul că îi sunt șefi politic (că d-aia s-au zbătut ei atât ca să fie șefi, ca să-și poată impune „pumnul” de vedere, nu ca să fie ei farul conducător, pentru că de obicei discutăm despre lumânărele de tort…), așa că o să fie și umilit, de tot soiul de neica Nimeni, săracul domn academician.
  În al patrulea rând, treaba asta îmi amintește de șoricelul care mergea alături de un elefant pe o punte și aceasta începuse să se legene periculos, la care șoricelul îi zice elefantului: „Cred că ar trebui să tropăim mai încet”…

  În concluzie: disperat că pierde teren, PNL e gata să maculeze orice și pe oricine, fără rușine, doar-doar o mai aduna 10 voturi. Periculos: știm ce s-a întâmplat când cineva a zis: „Fiat justitia pereat mundus” – a apărut DNA, ca din spuma mării, cu toată cohorta de abuzuri aferentă, ajungându-se aproape ad litteram la… „pereat mundus”…
  Iată că, în acest galop al disperării, PNL arată că nu mai are nimic sfânt, dar și că fuziunea celor două cică partide a luat sfârșit: ateismul și castrarea bunului-simț portocalii au învins! Are România ceva valoros? Dacă putem să-l vindem, OK, dacă nu, trebuie dărâmat! Acum, din păcate, după atâtea și atâtea obiective economice, a venit rândul să dărâmăm oameni, și, tot din păcate, PNL a considerat că este rândul academicianului Dănăilă. Da, știm, or să vină cu tot soiul de chestii sforăitoare, că așa creștem valoarea politicii românești și alte bla-bla de prostit proștii, dar nu sunt credibili dintr-un singur motiv, dar fundamental: dacă ar fi așa, nu l-ai pune pe Leon Dănăilă lângă Falcă, Anastase, Turcan ș.a., ci LÂNGĂ OAMENI DE ACEEAȘI VALOARE CU EL, căci creșterea nivelului nu se face prin scăderea valorilor existente…

 3. 🙂 🙂 au găsit cireaşa pentru tortul ordinar PNL-ist !
  Cum de nu l-au găsit până la momentul de faţă?
  Pute rău a eşec total !

 4. Maddame Gorghiu l-a propus pe dÂacian Cioloș pe listele PNL ca premier ! Dar domnul Dănăilă , acest Motan Dănilă spune că tehnocrația e limitată dar Cioloș pe listelke PNL Do Do Dooommmm !!!!!

 5. Ilustrul chirurg va fi fost convins sa participe la farsa electorală, probabil, in numele salvării spiritului “liberal” si a recunoașterii acestui spirit ca cel ce “anima” gruparea de mercenari numita PNL. Nu e nici primul nici ultimul dintre oamenii de elita care, la vreme de vid ideologic, s-au lasat antrenați in lupta politica (vezi chimistul Lavoisier implicat in Revoluția Franceza, ghilotinat sub Teroare pt a se fi opus “justiției” Incoruptibilului Robespierre) in numele vreunei generoase utopii si sper, din toata inima, sa nu-i fie cu “ghinion” alegerea partidei pe care o slujește.

 6. Spune cineva la A3 foarte suparat ca “scopul scuza mijloacele” adica manifestantii trebuiau sa fie lasati sa faca orice in strada pt ca legitimitatea mitingului lor le-o permitea …. !!!! Domnilor chiar am innebunit cu totii ? Nu mai avem legi in tara asta ? Toti instigatorii si nebunii agresivi scapati printre ceilalti manifestanti pot face chiar orice ? Ne-a luat Dumnezeu mintile domnule Pieleanu ? Ati facut dvs un referendum din care sa reiasa oficial ca asta e grija cea mai mare a populatiei,unirea cu Republica Moldova ? Personal cred ca la fel de important e si recuperarea cadrilaterului sau a Banatului sarbesc ori a tinuturilor Bucovinei de Nord…Ce facem acum,pornim un razboi civil in care sa asistam pasivi cum niste scelerati distrug si incita la violenta in numele unui scop nobil dar in niciun caz dorit la modul imperativ de poporul roman.Cat populism ieftin.

 7. Wow! CE GĂSII !!!
  **Surprize-surprize de necrezut la mitingul unioniştilor
  Fostul soţ al Laurei Codruţa Kovesi este cel care a coordonat represaliile**http://www.cotidianul.ro/fostul-sot-al-laurei-codruta-kovesi-este-cel-care-a-coordonat-represaliile-290044/
  🙂 🙂 OARE AŞA SĂ FI FOST ?
  IA SĂ VEDEM ŞI CU PNL-iştii cum va fi?
  De la 50 mii la 30 mii, cel mult 1000 şi dacă vor aduce iar unioniştii se vor strânge mai mulţi. Dar vor lua imagini cu un cap mai sus de la nivelul omului şi vor părea că sunt turmă uriaşă(sponsorii pentru manipulare turistică vor fi în funcţii cheie?)!

 8. Wow! Interesul poartă fesul ! Ce găsii pe RT, Radu, în urma spargerii email-ului madamei candidat:
  **Assange să fie blocat de la Internet până la sfârșitul alegerilor din SUA – avocat**
  Copiez articolul în engleză: 15:10 GMT
  ”Assange to be blocked from internet till end of US election – lawyer
  Julian Assange will be blocked from access to the internet until the end of the US presidential elections, his lawyer, Melinda Taylor, was quoted as saying by Sputnik on Monday. She added that the move is unlikely to affect the activities of WikiLeaks. Ecuador’s government acknowledged last week that it had cut off the WikiLeaks founder’s internet access at its embassy in London after the whistleblowing site published a trove of damaging emails from Hillary Clinton’s presidential campaign.” Asta ce mai înseamnă?
  Aici e: https://www.rt.com/news/line/

 9. Altă descoperire incredibilă!
  Cu ce se lăudase Iohanis în legătură cu vizele pentru Canada? Ce întrebare pusesem eu: CU CE SACRIFICII ?
  Citiţi şi vă informaţi ce înseamnă CETA sau repercusiunile în urma semnării acelor înţelegeri şocante !!! Cu scuzele de rigoare, copiez un pasaj din articol:
  http://www.cotidianul.ro/ce-este-de-fapt-ceta-si-de-ce-este-contestat-de-unii-europeni-290010/
  **…Dar, aici, din nou, textul acordului nu reflectă în mod obiectiv această ambiție: standardele sanitare nu sunt consolidate întrucât “principiul precauției” nu este menționat nicăieri. UE și Canada nu spun nicăieri că vor proteja mai bine drepturile sociale și drepturile lucrătorilor; în timp ce angajamentele climatice ale UE sunt profund contrazise de CETA, care este de așteptat să crească emisiile de gaze cu efect de seră.În esență, acordul comercial dintre UE și Canada merge împotriva a ceea ce, subminat de creșterea inegalităților și declinul investițiilor și a serviciilor publice, are nevoie într-adevăr Europa. Într-adevăr, CETA favorizează liberalizarea și dereglementarea în dauna protecției și re-reglementării. Slăbește, de asemenea, sistemele juridice ale UE și capacitatea statelor euroepene de a urmări obiectivele de politică public, susțin reperezentanții EuroActiv. Un exemplu: în timp ce agricultorii din UE solicită cu disperare mai multe protecții pe piața internă a UE, CETA deschide noi contingente scutite de taxe vamale pentru carnea de vită și de porc din Canada, reprezentand în total 140.000 de tone pe an. Prin acordul CETA, deciziile de politică publică ale guvernelor vor fi atacate în continuare de către companiile multinaționale, inclusiv prin intermediul unor canale legale. Noul “sistem ICS” nu este fundamental diferit de vechiul “sistem ISDS”. La fel ca Transcanada care a dat în judecată guvernului Obama pentru a pune capăt proiectului Keystone XL, companiile canadiene ar putea cere în mod legal Germaniei, Franței sau oricărei altă țări europeane compensații în cazul în care guvernele europene iau măsuri care afectează “așteptările lor legitime”. Asociația Germană a Judecătorilor pune sub semnul întrebării compatibilitatea acestei competențe paralele cu ordinea juridică a UE și îndeamnă Comisia, guvernele naționale sau Parlamentului să solicite Curții Europene de Justiție un aviz juridic privind compatibilitatea cu legislația UE. Rămân de altfel îndoieli serioase cu privire la independența și calificarea judecătorilor ICS precum și în ceea ce privește protecția dreptului statelor de a reglementa în interesul public. În ultimele zile, sute sute de mii de oameni au protestat faţă de CETA în Germania, Franţa, Spania şi Polonia, motivul fiind acela că va reprezenta un precedent periculos, care va deschide calea pentru un pact similar, dar cu efecte mai ample, cu Washingtonul – Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), relatează agenţia AFP.Regiunea Valonia ar vrea un document interpretativ al Acordului CETA care să includă garanţii speciale privind protecţia datelor private, amendamente la drepturile pe piaţa muncii, la serviciile generale, la licitaţiile publice, în domeniul asigurărilor sociale şi generale….**
  – De ce atâta grabă?
  Să fie făcut PUBLIC ACORDUL, să se aprobe apoi de parlamentele ţărilor UE, deoarece acest acord, NE VA AFECTA pe TOTI. Se va trece de la STATE NAŢIONALE, la MULTINAŢIONALE. Deci , un stat nu poate apăra DREPTURILE CETĂŢENILOR, dacă afecteaza PROFITUL MILIARDARILOR! Sânteţi nebuni? La televiziuni, vorbim doar de mincinoşi, scăunari, campanie electorală şi scandaluri non-stop, cine va veni la putere, din GAŞCA COMUNĂ a PROFITORILOR de după 1989, dar nici o TELEVIZIUNE , nu dezbate PROBLEME MAJORE, cum ar fi CETA şi TIPP?
  Faceţi emisiune şi pe această temă urgent !
  Nu faceţi ca pe timpul lui Năstase când s-au semnat enorm de multe acte şi înţelegeri!!! Uitaţi-vă unde am ajuns !!!
  – Să nu mai semneze niciun act oficial până nu este o decizie prin referendum !
  – Nu vă mai bateţi joc de ţară şi de această naţiune !!!
  🙂 🙂 de asta se vrea guvernul meu ?
  🙂 🙂 de asta se vrea tot tehno ca premier ???

 10. iata ca dupa inevitabilele pupincurisme din mass media la adresa lui ciolanis via viza canadiana iese chiar tepuitul sa-si exprime regretul pentru nesemnarea acordului ue-canada si implicit neacordarea vizelor. trecand la marsul unional s-ar parea ca nimeni nu observa faptele. mai precis faptul ca la marsul asta jamdarmii au venit imbracati ca la razboi, actionand ca atare ompreuna cu infiltratii de rigoare in timp ce la parlament, recent, ong-istii au rupt foarte usor lantul jandarmilor, pe frontul voiosiei manifestate de acestia, jandarmi imbracati in uniforma obisnuita!iar a da vina pe cei de la orimaria generala e dementa totala dar normala intr-un partid basisto-penelist. ce sa mai zic de cei care usor usor incep sa se dezica de acest partid gaunos. ultimul pe lista e prof univ vlad nistor un infocat aparator al gafelor lui ciolanis si al aberatiilor debitate de corifeii partidului gaunos basisto-penelist. iata cum de ieri omul se dezice de spusele si actiunile conducerii basisto-peneliste comentand numai pe persoana fizica. sa mai vorbim de innoirea clasei politice promovate de alinutza kilowatt si restul gastii,intinerirea partidului. ce e putin ca un tinerel de 83 de ani, fie el si celebru sa fie pe liste? daca ne gandim bine e de apreciat ca in locul unui turnator la securitate “seniorul” quintus , un tinerel de vreo 99 de ani, avem un alt tinerel de vreo 83 de anisori.nu vreau sa-l jignesc, il apreciez pentru munca depusa dar alta treaba nu are la varsta asta? iar pentru ca subiectul celebrului miting fantoma al basisto-penelistilor tine iar prima pagina ma intreb de ce oare primaria capitalei, dupa capatana plina de caimac a alinutzei kilowatt, e implicata in neputinta clara a basisto-penelistilor. o adevarata saga si cu manifestarea asta. de unde strang neputinciosii astia 50 de mii de oameni? cat o costa aducerea unui manifestant? cred ca se golesc adaposturile pentru oameni fara adapost ca sa stranga atatia participanti ca tinerii frumosi liberi si cretini de pe net au treaba.

 11. dl academician ar face un mare bine natiunii daca ar incepe prin a diagnostica, dpdv clinic si apoi si psihiatric (sigur are un amic bun, specialist in psihiatrie) pe toti astia de la pnl. Cind termina, sa treaca si la restul de partide. Cei neoperbili sa fie scutiti de chinuri dupa metode “europene” (Belgia, Olanda).
  Abia atunci ne putem apuca de facut liste si de alegeri.
  Daca, in plus, cineva le scoate si dosarul de cadre, sa stim care cu cine e pretenar, prin ce loji sta, ce a facut in viata si al cui neam este, ar fi asanati si aia care par intregi la minte.
  Wishful thinking, desigur…

 12. 1 – Prof. Leon Danila a cedat tentatiei cu aceasi buna credinta cu care ani in urma a facut-o stimatul Prof. Dinu Giurescu. E drept, pe atunci exista si PC.-ul orientare si partid deosebit fata de PNL-ul de acum plin de specimenii pe care ii cunostem. Prof. Dinu Giurescu a inteles la timp si s-a retras . Multi ani si sanatate pentru domnia sa.

  2 – Absolut de acord cu “solicitarea” lui Parere cind spune ca presa ar trebui sa ne informeze (dincolo de batalia paleolitica dintre PSD si PNL) si despre ce se mai intimpla prin “ograda” Europeana. AM postat ceva timp in urma prin primavara trecuta despre ecoul suscitat de propunerile lui Obama cu privire la TTIP (Transatlantic Treatment of investments politics).
  E adevarat ca lumea a iesit in piata in Franta, Olanda, Germania in cunostinta de cauza.
  Acum aflam despre CETA, varianta Canadiana a lui TTIP. In 2 cuvinte:
  intrarea per piata europeana in maniera liberala, eu zic liberista si necontrolata a produse de orice gen: tehnologie, agroalimentar, servicii concurentiale pina la sufocarea productiei de acelas gen fabricate in Europa. Despre noul idol imitat de democratiile europene, politicianul sex symbol cu idei greu de inteles si impartasit, voi posta cind sa va ivi ocazia.- Ma refer la Justin Trudeau.-

Leave a Reply