Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la Antena 3, că din luna mai vor avea loc negocieri cu Comisia Europeană pentru creșterea procentului din PIB care poate fi alocat de România pentru plata pensiilor.

„Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva. Nu renuntam sub nicio forma la lege, daca se punea aceasta problema noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari. Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022 dar din pacate nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR fara dezbatere publica ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale. Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale. Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%. Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra. Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreu sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

1 COMMENT

  1. Chiar nu ma mai emotionez cand o vad si aud pe olguta ,,ca vrea”. Au trecut 20 de ani de cand PSD vrea dar nu reuseste sa aplice. De 20 ani ne arata pisica si nimic. Traiasca Caragiale ca este inca actual! Speranta cu Generalul Premier a inceput sa moara. Nu il mai baga nimeni in seama. Asta cu pensiile se rezolva cand raman doar cei cu pensiile speciale si acolo 2-3 declarati recordmeni in longevitate sau supercentenari eroi.Ce nu stie olguta si gasca pnl-psd este ca toata Romania are ,,serviciu” Somajul a disparut brusc gratie lui ,,popescu factura mica” mica dar lunga ca o carte de cuvinte incrucisate.Toata Romania bransata la ceva sta in genunchi in fata wc sau sub chiveta si citeste ceasurile de apa (ca doar un fel de apa curge), se urca pe scaunel sau scarita si cu lanterna citeste ceasurile de gaz si electrica. Face strategii sa nu depaseasca 6 kw putere instalata ca sare contorul si da in darrrdaiala . Depune cereri si verifica my enel, engie factura, eon factura sau cez online. Sorteaza gunoaiele ca sa poata fi arse la groapa selectiv pe fumuri de zi sau de noapte. Verifica la afm rabla electrocasnice si fotovoltaice. Nu informeaza nimeni nimic sau toti se prajesc in dominicana la energie solara. Noroc cu Antena 3 ca ne mai arata cum suntem.

Leave a Reply