Europarlamentarii liberali Norica Nicolai si Renate Weber au fost excluse din PNL pentru ca au refuzat sa se inscrie in PPE si sa ramana fidele doctrinar liberalismului, in ALDE.

“Era o decizie previzibilă pentru acest noul partid PNL. În sfârșit sunt un om liber, niciodată în cariera mea politică n-am făcut compromisuri. Este un gest de onestitate politică, n-am alte comentarii de făcut și mă bucur de a fi europarlamentar independent în ALDE și vicepreședinte al ALDE. Nu mai este locul meu în acest PNL, mi-am asumat și mă bucur de această condiție”, a spus Norica Nicolai, la Antena 3.
Dupa fuziunea cu PDL, fosta formatiune a lui Basescu, PNL dezertat din randul liberalilor europeni – ALDE – si au aderat la conservatorii crestin-democrati europeni, PPE.
In aprilie 2014, cu ocazia vizitei liderilor ALDE la Bucuresti, fostul presedinte PNL Crin Antonescu declara : “Trebuie să spun încă o dată, nu au existat discuții, întâlniri sau angajamente între mine și domnul Joseph Daul sau alți reprezentanți sau lideri ai PPE. Punct. Suntem și rămânem membri ai ALDE.”
Apoi s-a dovedit ca Antonescu a mintit si PNL a intrat in PPE chiar in mandatul sau de presedinte.
Comunicat Renate Weber

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Bruxelles, 27 mai 2015 – Astăzi am fost exclusă din PNL. Nu este un moment ușor. PNL este partidul în care am evoluat ca om politic și, indiferent de decizia celor care acum sunt foștii mei colegi, voi continua să cred în doctrina liberală și voi sprijini întotdeauna inițiativele PNL atunci când vor concorda cu valorile și principiile care mă călăuzesc. La fel cum voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii.

În ceea ce privește decizia apartenenței mele la grupul ALDE, aceasta este firească, atât pentru că valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat întotdeauna și voi continua să lupt, cu fiecare luare de poziție și vot, dar și pentru că mulți din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au făcut-o și pentru că am promis că vom continua alături de liberalii și democrații din Parlamentul European. Iar acest lucru îl știu din sutele de mesaje primite!

Îi sunt recunoscătoare PNL că a crezut în mine toți acești ani, însă consider că datoria mea principală este față de cei care m-au ales să îi reprezint și lor le promit că voi face tot ce îmi stă în putință, la fel ca și până acum, să nu ii dezamăgesc.

 

19 COMMENTS

 1. Aşa se întîmplă cînd nu vrei să pupi dosuri! Nu le iau apărarea, doar ele ştiu motivul real! Îmi place spiritul rebel doar cel care se manifestă, cred că ambele fac parte din această secţiune. Sper să nu-şi pună fustele-n cap!

 2. Noul PNL = Noul PDL.
  .
  A fost bună Weber că i-a făcut campanie electorală lui Iohannis, acum FDGR-istul o aruncă la coș. Băsescu 2.
  .
  Domnul Radu Tudor, spuneți-i PNL-istului ales pe lista USL în 2012, Mircea Dolha, că a fost votat de 12729 de cetățeni, nu 9000.
  .
  Dovada: http://www.becparlamentare2012.ro/A-DOCUMENTE/PV%20pe%20judete/CE_Colegii/26/CD_26_01.pdf
  .
  Individul cu pricina pe site-ul Camerei Deputaților: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=107&cam=2&leg=2012

 3. la fel cum exista democratie si socialism in psd. despre asta nu e voie sa se vorbeasca, ca iese cu suparari

  • Cine drac sa se supere daca este vorba de socialism in psd?Asa si trebuie sa fie. Doar nu psd-ul este afiliat la Partidul Socialist European? Socialismul nu inseamna comunism la fel cum nici liberalismul nu inseamna fascism.

    • nu există neuroni în acel obiect cu păr dintre umeri, pe care-l utilizezi doar la selfie, se găseşte în toate fotografiile tale, numit CAP CU NEURONI la oameni normali dar la tine se numeşte COŞ CU PUROI !!!
     Ce treabă are socialismul sau PSD-ul cu titlul articolului “PNL exclude nume grele : Norica Nicolai si Renate Weber” …
     Eu sunt APOLITIC, dar nu-mi plac strâmbăciunile … eşti una dintre acele strâmbăciuni ale naturii…
     PNL-ul NU MAI EXISTĂ, chiar nu se vede acest lucru ?!
     Dacă nu ne trezim din amorţeală, o să vorbim de acel lucru numit DEMOCRAŢIE, ca un serial pe “Discovery Channel” …
     măi @nelu ai mari carenţe în gândire, în logică, în general în toate … şi explic:
     PSD = partidul SOCIAL DEMOCRAT
     social:
     1. Creat de societate, propriu societății; care este legat de viața oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau față de societate; care privește societatea omenească.
     2. Propriu unui anumit tip de societate; legat de apartenența la o anumită categorie socială, la un anumit grup social.

     http://dexonline.ro/definitie/social
     democrat:
     Adept al democrației

     http://dexonline.ro/definitie/democrat

     socialism: Sistem economic și politic bazat pe dominația proprietății statului în economie și pe conducerea centralizată în toate domeniile de activitate, exercitată de partidul unic.
     http://dexonline.ro/definitie/socialism
     citez “nu exista socialism si democratie in psd.”, îţi dau dreptate pe jumătate, într-adevăr în PSD nu există socialism …
     Deci concluzie: când vrei următoarea dată să scoţi ceva pe aceea “gaură cu dinţi”, DOCUMENTEAZĂ-TE!! … ŞI APOI SPUNE-ŢI OFUL

     • nu eu sunt cel nelamurit, … in mai multe comentarii, acest nelu, are o tenta de “Marx, Lenin și Stalin” … aşa mi-a părut …
      acest nelu, cred că face un amalgam de cuvinte: psd, social, socialist, ponta, comunism, dragnea, penal, corupţie, mită, ascultări, nichita, toţi la fel …le pune în aceeasi găleată, le amestecă şi le dă drumul pe blog … e o părere personală
      comentariile lui mi-au creat această impresie … ţin să precizez, sunt apolitic … vreau ca cei vinovaţi să plătească, vreau o Justiţie PUTERNICĂ (precizez nu ca instrument represiv ci fără CORUPŢIE, fără să se acopere unii pe alţii), vreau adevărul (bugetul 2000-2015 pe ce s-a cheltuit, împrumutul de 20 mld. de euro unde s-a dus, ş.a.), vreau mai multă transparenţă cu banul public, nu mai vreau politizarea instituţiilor, vreau oameni mai capabili în Parlament – din toate partidele, pt. a exista un echilibru (dar asta nu înseamnă să aruncăm actualul parlament în aer, că nu ai ce pune în loc; şi maşina dacă se strică, nu o arunci pe toată, repari ce se poate repara, o mai târâi cât mai poţi până îţi iei una nouă) şi lista poate continua …

 4. Asta e democratie frate :-))) si asta e abia inceputul. Portocalii deghizati in liberali au distrus tot ce inseamna liberalism. Un blaga , un predoiu, un falca (si lista de gunoaie e luuunga) nu au si nu vor avea nimic in comun cu notiunea de partid liberal. E ca si cum un porc puturos si murdar ar poza in postura de labrador (asta e primul animalut simpatic care mi-a venit in minte)

 5. Sub Regi, taria liberalismului venea de la pluralismul gruparilor. Straniu ca PNL, fost unionist sub Bratieni, n-a reactionat când unionistul George Simion a fost expulzat cu interdictie 5 ani de a trece Prutul: http://www.gandul.info/stiri/ponta-a-comentat-situatia-romanului-george-simion-care-a-fost-expulzat-recent-din-republica-moldova-justitia-va-decide-14308372
  Dealtfel, basarabenii s-au cam descurcat singuri si pâna acum, cât ne-am indoit in postromânism de stindardele cu Eminescu si Stefan cel Mare. Sau de fezabilitati: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/44628/Citi-bani-ne-ar-costa-unirea-cu-Basarabia.html
  http://www.contributors.ro/editorial/unire-cu-basarabia/

 6. Era de asteptat sa se intample probabil ca au primit ordin de la tovarasa Antonescu de la PPE.

 7. Uitați ce a zis animalul de Antonescu despre excluderile lui Nicolai și Weber:
  .
  “”Nu am participat la această decizie, nu știu care a fost parcursul până s-a ajuns aici, dar cred că nu-i nimic surprinzător. Fiecare are dreputul la o opțiune. Despărțirea de PNL cred că era consumată de câteva luni de zile, din momentul în care au aderat la un alt partid european. Probabil după ce au fost făcute demersuri pentru a le convinge să revină în partid, conducerea a pus capăt unui soi de bigamie politică de neacceptat“, a declarat fostul lider al liberalilor.

  “Este opțiunea domniilor lor. Se face traseism în Parlamentul României, se face și în Parlamentul European, dar nu cred că cineva poate avea pretenția să păstreze în rândurile sale pe cineva care face parte din alt grup politic“”
  .
  Acest PORC, acest TRĂDĂTOR NENOROCIT a “uitat” că, la alegerile europarlamentare 2014 s-au folosit de colegii lor din ALDE în campania electorală ca să câștige voturi?! Erau în ALDE, negau categoric orice zvon despre o posibilă trecere la PPE, iar a DOUA ZI după alegeri tocmai asta au făcut!
  .
  Lepra naibii de trădător…

 8. Cele doua doamne europarlamentari, trebuiau sa plece cu mult timp in urma. Acel grup devine nefrecventabil pe zi ce trece.

 9. Noul pdl si=a aratat adevarata fata a exclus doi membri cu adevarat liberali .Cred ca fostul pdl s-a instalat pe deplin in PNL, acum incep cu furie jocurile pentru putere,,,,nu mai au bani ,,,. Mare rusine politica aceasta ingropare politica a PNL , succesul pdl se v-a vedea la alegeri ,atunci v-a fi sanctionat PNL.

 10. Nu inteleg de ce “doamnele” nu au plecat singure daca erau asa de “suparate” si au asteptat sa fie date afara ?!

Leave a Reply