Numarul mare de semne de circulatie distruse pe drumurile modernizate il contrariaza pe seful Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, social democratul Radu Moldovan, acesta atragand atentia ca este vorba de bunuri comune si ca lipsa lor pune in pericol siguranta participantilor la trafic. “Din putinii neuroni pe care ii mai am, jumatate mi s-au dus dupa ce m-am dus pe Mintiu – Nimigea si in proportie de peste 80% toti stalpisorii de ghidaj, care noaptea ajuta foarte mult la drum, au fost distrusi”, a spus Moldovan. 

“Sincer, nu stiu ce sa fac. Sa fac o politie a drumurilor, sa umble toata ziua? Absolut totul se distruge, totul se fura, totul se zdrobeste. Nu mai pot sa inteleg. Din putinii neuroni pe care ii mai am, jumatate mi s-au dus dupa ce m-am dus pe Mintiu – Nimigea si in proportie de peste 80% toti stalpisorii de ghidaj, care noaptea ajuta foarte mult la drum, au fost distrusi”, a spus Moldovan (PSD), relateaza Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean considera ca este nevoie de o mai buna colaborare cu politistii pentru reducerea acestui fenomen, avand in vedere ca resursele financiare ale administratiei judetene sunt limitate.

“Resursele sunt foarte putine si nu ne putem permite sa schimbam de trei-patru ori pe an toate semnele de circulatie. (…) Facem eforturi, si anul acesta am alocat bani si am schimbat o groaza de semne de circulatie, am repus, dar cheltuim bani anapoda. Noi punem, ei distrug. E foarte greu, iar in momentul de fata singura varianta pe care eu o vad realizabila este o colaborare cu mult mai stransa intre colegii mei de la Directia tehnica, prin Serviciul de drumuri, si Inspectoratul Judetean de Politie, cu cei de la ordine publica si de la circulatie”, a declarat Radu Moldovan.

Moldovan a adaugat ca o alta varianta luata in calcul este montarea de camere video in zonele critice, cum este drumul recent modernizat care face legatura din DN 17, prin Muresenii Bargaului, cu zona turistica Colibita, unde exista si restrictii de tonaj.

4 COMMENTS

  1. Daaaaa! Si le-au marit salariile pana la dublu sau triplu,dar nu fac nimic,legea e strict pe placul unora aplicata! Codul penal si civil ce spun? Ioc raspundere,hales bules pedepse,aliluia pandaimos,stai in puf acasa prin lege desi esti infractor dovedit! Apropo,am inteles ca magistratul sau judecatorul daca are done sar pe rol sau dovedit infractor,nu este suspendat din functie,el/ea isi continua activitatea,te ancheteaza sai judeca! Am ajuns zile grele,un infractor sa te ancheteze sau sa te judece!? De fapt,acum cum e? Se continua prin introducerea in forma legala a misiunii infractorilor cu vechime in functii sa nu mai comenteze nimeni!

  2. Eu ma intreb de ce politia nu il amendeaza pentru ca nu intretine drumul si indicatoarele. In Bucuresti ce sa zic . In zona unirii si piata victoriei langa parlament si guvern sunt aproape toate indicatoarele vopsite cu alb, Pe podul Basarab troneaza un indicator capcana care ne invita la Primaria Capitalei care nu mai este acolo. Multe indicatoare blocheaza strazi cu oprirea intezisa fara sa existe avize si aprobari. Administratia stazilor face misto de oras si cadouri persoanelor cu pile. Ex Calea Grivitei a fost de la inceputurile ei cu doua sensuri. Acum este cu sens unic fix de la hotelul lui Udrea pana in Calea Victoriei. Ca sa poata functiona o parcare pentru hotel RATB a mutat si statia aprope de intersectia cu str Berzei asa ca toti soferii trebuie sa faca piruiete in jurul Garii de Nord ca sa aiba cineva parcare. Tot vrea Firea sa fluidizeze circulatia cu garduri poate reda Calea Grivitei bucurestenilor. Pentru cine nu stie,multe indicatoare dispar pentru a putea fi contestata o contraventie sau infractiune cand se apeleaza la un expert

    • Este o indolenta generalizata, rautate inascuta, o refulare a tuturor frustrarilor (prea multi frustrati), o lipsa de educatie civica, bun simt care de obicei se cultiva in primii 7 ani de acasa, intr-un cuvant e prea multa democratie prost inteleasa.

Leave a Reply