lan Laufer, fost ministru, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost audiat timp de 5 ore în timpul audierilor de joi efecuate de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice. Conform unor surse, el a adormit în timp ce era audiat, el fiind obosit după minivacanța de Paște și 1 Mai. La ieșire, Laufer a spus că este nevinovat și că nu a adormit în fața anchetatorilor.

”Nu am adormit. Sunt obosit. O să spun mai multe, după ce o să avem acces la dosar. Din punctul meu de vedere sunt nevinovat, complet nevinovat, mi se par ridicole aceste acuzații. Sunt total nevinovat, vă spun cu mâna pe inimă. Acum am fost chemat, mi s-a adus la cunoștință, sunt total nevinovat.

Am fost citat pentru prima dată astăzi. O să avem și noi acces la mai multe date din dosar după care o să putem să ne exprimăm. Este vorba de niște relații comerciale dintre companii din 2009.”, a spus Ilan Laufer la ieșirea de la audieri. Întrebat de ce au durat atât de mult audierile, Laufer a spus că ”atâta a durat și atâta am așteptat”. El nu s-a arătat afectat de acuzațiile că i se impută sume de milioane de euro: ”Nu este problema mea asta”, a spus Laufer.

Polițiștii au efectuat, în cursul zilei de joi, percheziții la două proprietăți din București și Ilfov ale lui Ilan Laufer, în dosarul în care este bănuit pentru complicitate la gestiune frauduloasă și de evaziune fiscală, în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de delapidarea Unirea Shopping Center, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube companiei de peste 5.800.000 de euro.

Cei care doreau să închirieze spații în Unirea, ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume mici de bani. Banii astfel obținuți de Ilan ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere.

Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, spun aceleași surse.

De asemenea, Laufer este cercetat și pentru evaziune fiscală. Acesta, pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele patru firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În dosar mai este cercetată și o funcționară de la Unirea Shopping Center.

2 COMMENTS

  1. E nevinovat ,saracu … naa si fost ministru ,bine unu da’la smecher cu style
    Starea de voma persista ,votati PSD!

Leave a Reply