jobbik cu miklos horthy

Maine este 15 Martie, ziua maghiarilor.

Autoritatile romane trebuie sa-i declare azi indezirabili pe liderii Jobbik ce promoveaza extremismul, raptul teritorial, antiromanismul, antisemitismul si alte idei penale ce atenteaza grav la siguranta nationala.

Pentru a preveni grave derapaje maine, pentru ca maghiarii ce vor sa demonstreze pasnic si fara sloganuri extremiste sa nu fie influentati si manipulati de fascistii din Jobbik.  Cu incendieri ale drapelelor UE, cu portere ale lui Horty, cu manifestari paramilitare de inspiratie nazista.

protest anti nazisti europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

135 COMMENTS

 1. Asa ceva…asa ceva…trebuie jurnalistii (de fapt jurnalistul, ca vad asta numai la Radu Tudor aici si il felicit inca o data pentru acest lucru) sa se tina si sa-i bata la cap pe astia de ne conduc tara ca sa asigure siguranta nationala, lucru pentru care ei sunt platiti sa-l faca fara echivoc si care ar trebui sa se mobilizeze imediat cand se intampla astfel de actiuni pe teritoriul Romaniei…nu pot sa zic decat un singur lucru Radu Tudor presedinte! 😀

     • F.spiritual!….Ma tot intreb si …,iar ma intreb:de unde …amarul lor[ca ,deh,se plang ca-s amarati ca le iau Bucuresti-ul banii-care bani,cei pe care nu-i produc sau cei pe care nu-i au?]au atatia bani de cheltuit pt tot felul de manifestari,proteste si demonstratii,pentru a arata romanilor ca,vezi doamne ei sunt
      :la alegeri maghiari si secui,iar la recensamant sunt doar maghiari,pt. ca secui sunt asa de multi incat si nr satelor unguresti din HAR-COV-MU ESTE MAI MARE!Oare cine-i finanteaza determinandu-i sa strice linistea familiilor lor ,a comunitatilor in care traiesc,dar si pe a noastra;de ce oare nu-s constienti ca de fapt ,in primul rand nascandu-se in Romania sunt cetateni romani si au aceleasi drepturi si obligatii ca toti ceilalti cetateni ai tarii?
      .Constitutional privind lucrurile,este greu de inteles daca cerand atat de insistent autonomia zonei in care s-au nascut stramosii lor dar si ei, si in care unii mai si locuiesc,obtinandu-o vor fi multumiti!Poate ca dupa aceasta,vor revendica o ”bucata din Dunare,sau din Marea Neagra,o parta din Apuseni,ca si ei sunt cetateni[sigur isi vor pastra cetatenia romana!] si cine stie daca nu vor vrea un tunel prin care numai ei sa circule in si dinspre …tara mama ca …ei maghyarii din Romania au doua mame, sper ca stiti cum este proverbul[nu stiu daca este de inspiratie autohtona sau nu]:”mielul bun suge la doua..mata!Oare aceasta-i toata filozofia autonomista?!Pt.asta nu poate dl Tokes sa-si demonstreze respectul pt tara in care s-a nascut,oare de aceea se vorbeste asa de ,,bine”despre dansul in cercurile sale apropiate[excluzand lakeii]?Mi bine isi vedea de credinta [daca o fi avut=o]!

  • de ce sa-i bata la cap radu tudor pe astia care ne conduc,pentru ca tocmai ei au luat la guvernare udmr.jobbik astia isi fac treaba lor pentru care sint platiti,mai ramine sa si-o faca si autoritatile romane,dar am inteles de la un jurnalist tanasa in dimineata asta ca nici nu am avea o lege in privinta asta pentru sanctionarea astora,mai mult tot el zice ca udmr sponsorizeaza asemenea actiuni sub alte forme ,ca ungurii nu sint prosti;atunci despre ce vorbim????
   felicitari celor care iau pus la guvernare,orice sa-si atinga scopul si tintele partidului mai putin ale tarii.

   • Autoritatile romane n-o fac pentru ca din Dec.89 conducerea Romaniei e plina de tradatori de tara si neam care i-au lasat pe ungurii iredentisti sa-si faca de cap. Unguri iredentisti care in tot acest interval de timp au tot atat focul autonomiei, foc care va fi aprins pe bune in viitorul foarte apopiat. Perioada de 25 de ani a fost folosita pentru a induce in ochii opiniei internationale ideea ca-n Romania exista o problema a minoritatii maghiare si asta folosindu-se de peste 1 miliard de dolari anual cheltuiti in aceasta propaganda. Cand aceasta idee va prinde radacini adanci atunci, si radacinie sunt aprope bine infipte in pamant, se va trece la pasul urmator si anume la miscari violente intre maghiarii din Romania si noi romani dupa modelu Kosovo. Iar ei bozgorii vor castiga pentru ca duplicitatea si interesele USA, Germaniei, UE, Canadei, Poloniei dar mai ales lobby-ul foarte puternic unguresc vor inclina in favoarea ungurilor structurile guvernamentale din aceste tari. Daca Romania a fost la un pas de dezintegrare in Dec. 89 si a scapat acum dupa cum se precipita evenimentele nu va mai scapa. Armata nu mai avem, industrie militara nici atat asa ca conditiile foarte prielnice din acest punct de vedere s-au copt si fortele iredentiste si internationale vor trece la destramarea statului unitar si independet, independent acum mai ales pe hartie. Nici apartenenta la Nato si UE nu ne vor fi de folos datorita acestui lobby unguresc foarte puternic. De aceea daca nici acum,in al 12 ceas,autoritatile romane nu vor deschide ochii si vor trece efectiv la fapte soarta destramarii Romaniei va fi pecetluita definitiv. Iar prima masura pe care Bucurestul trebuie s-o ia de urgenta este aceea de a restrange drepturile minoritatii maghiare din Romania la nivelul drepturilor pe care romanii din Ungaria le au in aceasta tara. A doua masura interzicerea intrarii oricarui oficial maghiar in Romania pentru a participa la miscarile iredentiste sau de comemorare a populatiei magiare din tara noastra. A treia masura, obligativitatea pentru ungurii din Romania care s-au luat si cetatenia ungureasca sa fie pusi sa aleaga intre renuntarea la cetatenia romana sau cea maghiara, cei care renunta la cetatenia romana avand posibilitatea sa locuiasca in continuare in Romania pe baza unei vize de sedere care sa poata sa fie reinoita la fiecare 5 ani doar atunci cand cei in cauza nu desfasoara activitati ostile statului roman. Nu radeti de cele afirmate de mine, situatia este foarte grava si daca nu se iau de urgenta masurile respective va veni ziua cand va fi nevoie de pasaport pentru a calatori in enclava Targul Secuiesc.

  • De ce “doamne-fereste”, draga Radu? E mare nevoie de oameni cu sufletul curat dar ferm! Trebuie sa se schimbe ceva in tara asta! Altfel, noi in jurul cui sa ne mai adunam? Nu vezi ce vanduti sunt toti?

 2. Legislatie cu privire la restrangerea dreptului la libera circulatie pe teritoriul Romaniei exista. Pentru speta de fata: OUG 194/2002,privind regimul juridic al strainilor in Romania, art.85 si OUG 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre UE…, art.30. Fie organele cu atributii in a propune masura declararii ca indezirabil, nu sunt ferme, fie o fac dar intervine acest nenorocit de politic. Masura se dispune prin hotarare judecatoreasca, de catre Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data sesizarii de catre procurorul anume desemnat din cadrul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti. Daca sesizarea se face oportun si este bine motivata, termenul pe care instanta il are la dispozitie este rezonabil

  • Nu-i chiar aşa simplu. Între timp, România a devenit membră a UE. Astfel, potrivit art. III din Legea nr. 157/2011, de la data aplicării în totalitate de către România a dispoziţiilor acquis-ului Schengen, în temeiul deciziei Consiliului emise în acest sens, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează.Redau, spre ştiinţă,pct.(4) de la art.85 din OUG 194/20111:

   “Sesizarea prevăzută la alin. (2) se judecă în camera de consiliu, cu citarea părţilor. Instanţa de judecată aduce la cunoştinţă străinului faptele care stau la baza sesizării, cu respectarea prevederilor actelor normative care reglementează regimul activităţilor referitoare la siguranţa naţională şi protejarea informaţiilor clasificate”.
   Deci din punct de vedere procedural, cere ceva timp.

   • dap, jocul “nevinovat “care deja s-a facut este ca acessti jobik au crescut in sondaje si in intentia de vot la ei acolo la hunigaria . cu cat mai mult stam si le acordam atentie , chiar si negativa , ii injuram , ii blestemam sau ii interzicem , cu atat facem opinia publica din hunigaria dar si Romania (care au dubla cetatenie) sa ii prefere la vot .
    cineva a spus ca la alegerile astea europarlamentare , extremismul va lua amploare n numai in aceasta parte de Europa , dar si in altele, … si acest fapt se datoreaza politicilor infumuratilor de la PPE care fac poliici neglijand sau sfidand omul de rand .

  • Ei, serios?! Nu mai spune! Nu pot sa dau afara din casa un venetic care spune ca una din camere e a lui si vrea autonomie in casa mea?

 3. Asa sper sa se intample, trebuia sa se intample chiar de ieri, acum 1 saptamana … Dar, cu toti stim ca asta e greu sa se intample tinand seama de autoritatile romane din ziua de azi. Dar… cine stie sper sa ma insel si sa fie bine – legea sa fie in sfarsit aplicata si in tara noastra draga – pana nu e prea tarziu. O zi cat mai buna!

 4. MANIPULARE BÃSISTÃ: “CHEVRON Sà FIE PRIETENOASÔ

  http://www.vrn.ro/manipulare-basista-chevron-sa-fie-prietenoasa

  “Ieri, minunatul presedinte al minunatei noastre tãri s-a întâlnit cu minunatul director al minunatei firme Chevron. Evident, a fost o întâlnire minunatã! Eu nu stiu ce s-a discutat la aceastã întâlnire si sunt convins, sunt extrem de putini oameni pe lume, care se pot lãuda cu asta. Însã, atât eu cât si alti fraieri ca mine, am auzit ce a spus presedintele Bãsescu cã s-a discutat. Eu am înteles de la presedintele Bãsescu cã acesta l-a invitat pe directorul Chevron la o cafea pentru cã voia sã-i adreseze câteva rugãminti. Cu lacrimi în ochi, domnul presedinte al României l-a rugat pe directorul Chevron sã fie mai “prietenos” cu comunitãtile care se trezesc cu sonda în curte. Mã gândesc cã aceastã “rugãminte” ar fi trebuit transmisã jandarmilor, dar sã trecem peste acest amãnunt. Domnul presedinte al României l-a mai rugat pe “nenea” Chevron sã ne ajute sã ne câstigãm independenta energeticã! Mã gândesc cã directorul a cedat rugãmintii si a spus: “Haideti fratilor cã vã salvãm imediat. Stati sã punem 3000 de sonde în judetul Vaslui si se rezolvã! Noi nu tineam neapãrat, dar dacã insistati nu e nicio problemã!” Uf, acum respir mult mai usurat! Ce ne fãceam noi fãrã interventia presedintelui Bãsescu? Dacã se supãrau ãstia de la Chevron si nu mai voiau sã-si instaleze sondele? Cum îsi mai gãseau locuri de muncã studentii din Iasi? Cã asa a spus ieri, domnul presedinte! A fost o altã rugãminte: sã angajeze compania Chevron tinerii care studiazã la Iasi, cu apropo subtil la sondele din judetul Vaslui. Se stie doar cã la Iasi sunt multe facultãti care pregãtesc viitori ingineri în domeniul fracturãrii hidraulice! Hã, hã, hã…”
  http://www.vrn.ro/ce-am-inteles-eu-de-la-basescu

  • Da, si cand e vorba de prietesugul asta, Basescu si Ponta inteleg “mituire”. Adica: Dati-le si prostilor alora de-o tuica, sa le puteti desertifica zona! Am inteles ca la Rosia Montana unii romanasi verrrzi, in schimbul “despagubirilor” primite de la RMCG, s-au mutat din asezarea lor cu oasele stramosilor lor cu tot, pentru ca exploatarea s-ar fi extins si peste cimitirul satului.

   Poate va scandalizeaza ceea ce spun acum si ma doare enorm ca nu pot sa nu evidentiez acest lucru, dar, din pacate, in privinta patriotismului si a mandriei nationale ungurii sunt mult peste noi.

   Extremisti sau nu, ei urmaresc uniti interesul tarii si al natiunii lor, nu isi vand nici fratii si prietenii, nici mormintele stramosilor pe cate o bere.

   Vona Gabor poate fi interzis in Romania, pentru el si in locul lui vor fi multi altii, si nu vom putea sa interzicem complet accesul maghiarilor pe un pamant care este de secole in egala masura al nostru si al lor.

 5. cu astia din ungaria vom trai si vom vedea ce se rezolva, da mai nasol e ca avem autoritati ale statului roman in astea 3 judete care procedeaza la fel.Pe astia de la noi cine trebuie sa-i sanctioneze?

  • In ce sens “procedeaza la fel”? Vrei sa spui ca sunt extremisti? Fals! Sunt la ei acasa, se apara de cei carora le curg balele dupa “casa” lor.

  • Da, am citit si eu chestia asta. Asta arata ca Guvernele ultimilor 24 de ani au fost santajate de extremistii UDMR-isti. Toate astea s-au intamplat din cauza morcovului pe care il au foarte bine infipt undeva politicienii romani. Cu tot cu iepure. Dar romanii i-au votat si ii voteaza in continuare.

   • Este cea mai iresponsabila zicere a vesnicului demisionar -cum sa faci o chestie interetnica din cauza unor extremisti veniti din afara .Antonescu asta e iresponsabil cu asemenea afirmatii.cind pnl guverna cu udmr era tradator de tara ?Este inadmisibil ce se incearca si numai inconstientii incearca sa atraga udmr in scandalulJobick.Rusine.

  • asa a fost de cand au invadat Transilvania si-au bagat coada peste ai nostri mereu partea proasta e ca mereu au avut la cine apela dar la o adica este normala chestia ca si ei au p-ai lor care tradeaza ;partea proasta si suspecta e ca noi ii lasam mai mult decat trebuie si poate cine stie au agenti infiltrati peste tot in structurile de conducere a Romaniei

 6. pe pariu ca nu se face nimic inainte de 15 (udmr e la guvernare…)
  si, cel mai probabil, pe 15 nu se intimpla nimic asa ca nu se face nimic nici dupa
  mamaliga nu explodeaza, remember?

 7. Interesant este ca REALITATEA TV care a tratat aceleasi probleme ca si DVS (UDMR,JOBBIK) a fost amendata de CNA.Dupa ce IN TRECUT, acest CNA o tinea cu amenzi, non-stop, pentru ANTENA 3, se vede ca SLABIREA CRITICII pentru basescu si schimbarea tintei atacului(spre liberalii cei rai tot atat de rai ca si :regele ,coposu,pntcd,ratiu,campeanu …si altii politicieni care in decursul celor 24 ani au indraznit sa critice fsn-ul si copii sai pdl+psd) a facut ca CNA sa menajeze ,ACUM,atat ANTENA 3 cat si …koabitantul ROTV.
  In orice caz eu nu cred ZVONUL ca ANTENA 3 a facut pact de koabitare/NEAGRESIUNE cu ROTV(dupa model PONTA-BASESCU).
  Sau chiar daca(PRIN ABSURD) au facut acel PACT cred TOTUSI ca RADU TUDOR, ca roman GET BEGET ce este(perceput ca atare de multi fani) nu agreeaza… in SUFLETULUI LUI… acest pact.

  • gheorghe, ai gresit destinatarul.Criticile au fost slabite la adresa psd-ului si la adresa lui victor contra care are abonament la antena3. Apare mai des ca basescu la televizor, macar ala n-are treaba, se plictiseste. De aici a aparut si prezentarea pnl-ului ca dusmanul popurului.Cica a rupt usl..Pai ceva ce nu mai exista ,ceva care si-a pierdut obiectul muncii, ceva care nu mai respecta votul oamenilor , pentru ce sa mai existe?Sa prosteasca lumea?A scapat lumea de basescu?NU. A scapat de aparatul lui represiv?NU.SE lupta usl-ul sa faca ceva in sensul asta?NU.Atunci de ce unii care n-au mai acceptat situatia asta de fatada sunt nenorociti si ceilalti sunt niste minunati?Asta e treaba.

   • unii care nu au mai acceptat situatia asta de fatada s-au dat cu situatia de prin dos si au inceput,inca de mai multa vreme, sa dea in ponta si psd in stil basist asa pentru ca ponta nu era atat de antibasist precum erau ei dar nu ii auzea nimeni.asa ca au hotarat sa nu isi mai dedice viata luptei antibasescu si acum o sa isi dedice viata luptei antiponta si psd. asta este vocatia lor,sa stea in opozitie ca este mai usor si ca de aceea exista pnl-ul.si nici nu te mai alearga basescu cu dna-ul lui.

 8. jobbik e in ungaria nu poate fi desfiintat…dar nu te-am vazut ca ceri desfiintarea partidelor extremiste din romania si slava celui de sus sunt destule prm noua dreapta …cu ce e mai bun antonescu sau neamtu sau vadim fata de horty sau vona…unii sunt romani buni altii unguri rai conform clasificarii ghise

  • pt florin.Frate, prm nu mai exista, are 5 membri ,alte de astea ce zici tu, la fel nu exista in sensul ca nu au decat 5 membri,ce manifestatii ai vazut tu la partidele romanesti de le zici tu extremiste?vezi ca suntem in anul 2014, verifica-ti calendarul.Si inca ceva, antonescu, neamtu sau chiar vadim nu s-au dus in alta tara sa ceara aiurea autonomie , sau sa dea foc la steaguri.Asa ca daca te bagi in seama ai grija totusi sa nu scrii prostii mai mari ca tine.

 9. Si cu ai nostrii indezirabili extremisti,antisemiti,provocatori de ani ai urii interetnice : Vadim,Funar, Noua Dreapta ce facem? Ca nici ei nu sint mai breji……..

  • Nu exista in Romania extremisti de genul celor din Ungaria. Intai sa faci tu ceva cu aia si apoi cu ai nostri. Nu cunosc vreun “extremist” d’asta care sa fi cerut teritorii in Ungaria. Poate cunost tu, ca vad esti foarte documentat. Sau faci parte din garda secuiasca ?

 10. Nu o vor face nici astazi, d-le Tudor. Am inteles de la Antena 3 ca in Romania ei au ajuns datorita unui “truc” legislativ. Prin urmare mai este de munca. “Ciudat” este ca Ungaria nu are nicio reactie. Pe de alta parte nici Basescu nu este foare hotarat. Relatiile lui cu extremismul maghiar sunt cunoascute si in Ungaria genul acesta de partid mai degraba castiga voturi.

  • Toate trucurile legislative din Romania au fost facute ori pentru ca cei ce le-au facut sunt batuti in cap, ori pentru ca asa au vrut. Tind sa cred varianta a doua.

 11. La Multi Ani Maghiari, De Ziua Voastra Nationala!

  De cand e lumea si pamantul in aceasta era in care ne aflam si in coordonatele geografice in care este situata tara noastra primavara era vestita de inflorirea ghioceilor. Iata insa ca fara nicio influenta datorata efectului de sera, respectiv a incalzirii globale, venirea primavarii pe meleagurile romanesti a inceput sa fie anuntata cu multe zile inainte de 15 martie, ziua nationala a statului vecin maghiar. Nimic rau la prima vedere! Daca insa ne aplecam mai bine asupra fenomenului observam insa ca, in loc de sarbatoare, conationalii nostri unguri folosesc aceasta zi pentru rafuilei si provocari iredentiste, revansarde si romanofobe, mai nou transformand teritoriul tarii noastre in camp de lupta politica pentru promovarea electorala in Ungaria (sac!) a unor partide extremiste de trista orientare fascista, care isi trimit reprezentantii coagulati sa marsaluiasca “pasnic” in orasele Romaniei unde, in pauzele de bataie cu jandarmii romani, se incurajeaza strigandu-ne sa plecam din tara noastra.
  Acesti dezechilibrati psihic, datorita barzaunilor care le patineaza pe partiile ce le populeaza tartacutele, nu au cum sa inteleaga faptul ca ori cate discursuri antiromanesti ar tine europarlamentarul ROMAN Laszlo Tokes, caruia basescu refuza cu incapatanare sa-i retraga cea mai inalta decoratie a statului roman, in Parlamentul European, acestea vor fi doar vorbe in vant. Ei inca nu au inteles si nu vor intelege niciodata ca epoca Diktatelor de la Viena a apus demult, pentru totdeauna si ca valorile Europei Unite sunt cu totul si cu totul altele decat segregatia, iredentismul, revansardismul sau xenofobia. Nu, ei o tin langa-balanga cu atonomia tinutului secuiesc, stiind ca acest lucru nu se poate face decat prin conflict armat din care Romania sa iasa infranta. Ori, epoca unor astfel de confruntari a apus. Geaba se veselesc distinsii nostri conationali si-si freaca mainile comparandu-si statutul lor cu al tatarilor din Peninsula Crimeea, profitand imbecil de situatia de criza izbucnita in Ucraina, in speranta ca statul roman va fi vreodata dispus sa renunte la vatra stramoseasca reprezentata de o parte din Transilvania. Daca timp de zece ani am avut parte de un presedinte dement care pentru a nu fi inlaturat democratic de la conducerea tarii s-a betivit cu liderii extremei maghiare, profitand din plin de sprijinul la ordin al ungurimii romane, pupandu-se pe bot si incurajandu-le pana la penibil revendicarile, asta nu inseamna ca romanii sunt dupa chipul si asemanarea betivanului curvar si tradator din capul statului.
  Geaba vine vicepremierul maghiar sa ia lectii de calarie pe strazile oraselor romanesti, vremea descalecatului s-a dus demult, dar demult de tot si el n-are de facut altceva decat sa ramana in sa, sa-si ia calul si eventual sa se duca in pusta, unde-i este locul. Daca va fi nevoie, inainte de a pleca, am pastrat le rece si o bere pentru calul sau. Noi, spre deosebire de maghiari, nu le consideram ziua nationala ca pe o zi de doliu national, le dorim bunastare si sanatate si minte cat sa nu ne calce prea tare pe “bombeurile” opincilor pe care astfel jignite, la o adica, pentru reparatie morala, le-om arbora din nou pe parlamentul maghiar din Budapesta. Precedent exista!

 12. Domnule Radu Tudor,ca telespectator dezamăgit de unele ediții la unele emisiuni în ultima lună la Antena 3,le reamintesc prin intermediul dumneavoastră care nu vă aflați pe lista scurtă de ediții dezamăgitoare,faptul că Băsescu Traian este pericolul iminent pentru siguranța națională și nu domnul Crin Antonescu și Klaus Iohanis.Partidul național Liberal are în Parlament cel puțin două valori nesecate.Dinu C Giurescu și Mircea Diaconu.PSD ce are de valoare?Fix o mare cu umplătură de laie(BIG JACK with a load of SQUAT)
  PNL are oameni care îi învață cum să se promoveze și cum să ne promoveze și să negocieze benefic,cu cap,pentru țară.În PSD sunt oameni care știu să vândă tot și să lase doar pagubă!

 13. PS.Dle RADU TUDOR ati vazut oare la mine “slabirea “criticii la basescu si la sistemul sau odios?.Cred ca nu!!!! .Insa sunt oripilat ca regimul PSD/PONTA a inceput sa preia (si sa-si subordoneze acest sistem ) si a preluat partidele care l-au sustinut pe basescu-boc(UNPR,UDMR) si …culmea… este laudat in prezent de catre televiziuni pe cand ..ANTONESCU care s-a opus preluarii(adica luarea cheilor din mana lui basescu si predarea lor in mana lui..PONTA) este atacat non-stop ,desi nu mai este la ..putere, ci se gaseste in ..OPOZITIE.
  Fenomenul este similar ca in toata perioada de dupa revolutie cand incercam sa …zic ceva bun despre rege,coposu,ratiu(ca si acum cand incerc sa-l apar pe ..ANTONESCU) sareau 100 de pesedei fanatici asupra mea,ca si acum si ma face …culmea… basist !!!(ei care s-au aliat cu basescu in 2009 si au refacut FSN atat de drag lui basescu si feseneilor).
  Imi amintesc cu placere emisiunile dlui GADEA /ANTENA 3 care faceau elogii regelui ,emisiunile cu dnul PALER care criticau deasemenii tendintele basiste si feseniste si dnul PALER regreta ca in ROMANIA nu pot sa ajunga la CONDUCEREA TARII si unii dintre politicieni patrioti.
  Cred ca astazi( in si cazul dlui ANTONESCU ) ne aflam in aceiasi situatie si poate peste cativa ani un domn GADEA ( mai batran) va regreta, ca noi romanii, nu am folosit …niciodata aceste oportunitati(ne-am distrus singuri si nesiliti de nimeni …valorile!!!).
  Cred ca dupa ce PONTA va prelua toate cheile de la basescu si-si va construi din nou un partid stat …nimeni nu va mai CARCOTI(oamenii vor avea atunci tot ce si-au dorit),in aceasta tara, contra PSD (sau vom asista totusi la ..o exceptie ..cand din nou,tot ANTENA 3…culmea.. se va opune …singura…unui nou sistem …dictatorial).

  • fara unpr si udmr si acum era boc prim ministru si tu aveai -25% din salariu iar parintii si bunicii tai aveau-15%din pensie…daca ai fi sustinut usl ai fi inteles asta…

   • Fara UNPR si UDMR boc nu era prim ministru(a stat in functie cu sustinerea lor).Am votat USL nu UDMR.
    SUBSCRIU ~gheorghe~

    • Pai daca ai votat USL el este la guvernare ,pnl care e mai slab de inger a plecat in opozitie sa faca echilibru .Pai ce-ai vrea sa treaca toata lumea in opozitie -da ar fi o varianta si ar ramine base la putere singur ca tot le stie el pe toate …Ba ,voi sinteti seriosi sau scrieti pe aici ca sa va aflati in treaba -e grea politica.

     • Ah, deci si tu esti unul dintre aia care sustin ca in Parlament trebuie sa fie o ciulama, adica opozitia sa fie apropiata ca pondere puterii. Atunci, inseamna ca din punctul vostru de vedere, pentru ca sunteti mai multi care sustineti aberatii de genul asta, un vot de peste 60% dat USL-ului a fost unul gresit. Trebuia sa i se dea 50,1% ca sa fie democratie si sa fie UDMR la guvernare, nu ?

    • bine acum daca usl-ul s-a spart tu ce vrei,sa nu mai fie guvern?.de ce nu il ataci pe antonescu care a venit cu ambitia de al infige in guvern pe iohannis care nu era in usl-ul votat de tine?

   • Domnule Radu Tudor, inainte de izbucnirea protestelor din ianuarie 2012, viteazul Boc, “Mos-Craciunul care cara Romania in spinare” la vreme de criza economica, a anuntat, in stilul guvernului Ponta de astazi, ca … daca si cu parca … incepand cu luna iulie s-ar putea reintregi salariile bugetarilor. Era an cu alegeri parlamentare, si sunt convinsa ca de pomana dadeau si PDL-istii ca sa-si vada sacii electorali in caruta. Au fost proteste, a cazut Boc, a venit Ungureanu, felicitat in plen de un singur USL-ist care nu si-a manifestat solidaritatea cu manifestantii – absolut intamplator, domnul Ponta – , a cazut si MRU si-a venit alde Ponta la masa PDL-ista inttinsa. Si de-atunci incoace, in loc sa scoata “carnea alterata” de pe piata, ne-o furnizeaza inainte ca pe o hrana proaspata si binefacatoare, in numele PSD-ului sau. Toata gaunosenia PDL-ului de care am vrut noi sa ne scapam a fost conservata bine de domnul prim-ministru Ponta. Noroc ca-si pregatise Boc pomenile-alea, ca a avut si Ponta cu ce sa faca impresie electorala. Ca de la ele incoace au trecut aproape doi ani intregi, dar au ramas din pacate singurul argument de competenta demonstrata a “porc-pisicului”. In rest, legile lui Basescu se aplica cu succes, justitia lui Basescu isi manifesta “independenta” in continuare, iar efectul Crin Antonescu in politica romaneasca este “bine temperat”.

    • Si, am uitat ceva foarte important: toti oamenii de bun-simt din parlament, primarii sau C.J.-uri sunt zburati din functii de mult prea integrul domn Horia Georgescu, una dintre posibilele variante ale domnului Ponta pentru Ministerul de Justitie dupa castigarea bataliei cu Mona Pivniceru. Ca despre Iulia Motoc reprezentanta Romaniei la CEDO propusa de guvernul Ponta ce as putea sa mai spun?

     • tot reiei acelas slagar la infinit.daca nu poti gandi cu mintea ta nu te mai arunca cu pareri aiuristice.pai de ce a trimis-o pa motoc aia la cedo?era vreo amanta de a lui ponta?chiar nu te duce mintea?cine i-a luat locul la ccr?

 14. Declaratia lui Ponta de la Antena 3 de ieri in care spunea ca Antena 3 i-a facut publicitate lui Gabor ala, arata unde duce nesimtirea unora. Adica Antena sa taca si sa-l lase pe el sa ii lase pe aia in pace. Nu nene. Bine a facut Antena ca a arata tarii cine e extremistul ala de dreapta. Ponta sa-si ceara scuze…

  • Esti penibil citeodata tov. protestatar ,crezi ca a conduve o tara este la fel cum morfolesti tu aici politica .Voi chiar credeti ca serviciile secrete stau degeaba ,hai sa fim seriosi ,crezi ca e nevoie sa ii traga cineva de mineca -toti jobicii sint monitorizati dar nu poti declansa conflicte interetnice si nici statale ptr. niste idioti ,sa creezi atmosfera pe care o poti apoi scapa din mina si sa degenereze .Nu stiu cui serveste escaladarea temerilor ca vine cineva si ne ia ardealul -aiurea ,trebuie aplicata legea cu calm si hotarire dar tinind cont de informatiile pe care nici tu nici marii jurnalisti nu le au chit ca se grozavesc cu pomposul titlu de analisti militari.

   • EU si altii ca mine am adus PSD-ul tau la putere, cetatene… Pentru ca EU si altii ca mine au vrut ca un partid sau o alianta politica sa fie votata in asa fel incat sa aiba o majoritate constitutionala (daca stii ce e aia). Asa ca te rog mai usor cu pianul pe scari mai ales cand sustii extremismul maghiar.

   • Si am uitat sa-ti mai scriu ceva: Asa cum domnul Radu Tudor are o repulsie pentru Moscova, asa am eu o repulsie pentru UDMR si pentru organizatiile extremiste adiacente ei. Asa ca oricine pupa-n bas UDMR, este nefrecventabil, ca tot a aparut cuvantul asta in limbajul romanesc din ultimul timp.

 15. Suc tec,covrigi de sub 1 leu,gume Turbo,mancare proasta si rara,copilaria mea sub conducerea PSD

  Cand am inceput scoala,clasa 1,nici piata nu era.Ploua,ningea,vant,soare,nu conta,acolo erau expuse toate.In zile nefavorabile,piata era o gramada de nailon unde pietarii mureau de frig si de miros de la umezeala.Cand mi se termina un caiet,luam inspre scoala,si o acadea Ciupaciups ce-ti colora limba,gratuit.apoi pufarin la 100 de lei,apoi suc tec,si gata pofta de mancare cand ajungi acasa.Rapid la teme,si mancai o paine cu margarina,pentru ca parintii erau prea ocupati cu lucrul sa gateasca.Toti am trait asa.daca cineva avea un loc pe televizor,avea bani,dar si ei se indopau cu dulciuri si pufuleti si acasa nu era de mancare findca parintii sunt la lucru.Duminica,se gatea mult si ajungea mancarea cam pana miercuri,apoi dai iar cu pufuletii,care ii si primeam de la scoala,gratuit,asta in loc de corn,lapte,mar sau miere si biscuiti.Acum parintii sunt betegi datorita faptului ca au muncit mult si nu prea au mancat.
  Abia in clasa a 5 a se poate spune ca am intrat intr-un regim sanatos la cap,au disparut sucurile tec si s-au scumpit semnificativ pufuletii si dulciurile.
  Eu sunt convins ca pe Ponta il mananca sa exploreze si exploateze mai departe resursele care papa apa,si-atunci tare ma tem ca vvor reveni sucurile tec.
  De cand am intrat la scoala,timp de 5 ani a avut loc o criza alimentara in ROMANIA.Acum va fi mai rau.Sucurile tec,pufuletii,gumele,s-au consumat de mici,iar acum avem epidemie in ROMANIA de cancer si de boli rare.
  Daca PSD vrea sa schimbe regimul si sa nu repete greselile,faceti o editie despre cum au dus-o cu adevarat romanii,inclusiv copiii pe vremea cand la guvernare era PSD

  • BRAVO !

   Dar ai grija pe forum aici sunt mai multi PSD-isi decat PNL-isi de cand a patit Antonescu ce a patit….

   De fapt se vede din postarile PRO-RUSIA ca sunt multi PSD-isi. Si culmea, Radu Tudor NU este pro-rus, chiar din contra, dar asa se intampla cand PDS+PC = LOVE. Daca dispare LOVE (cam peste o luna …) atunci sa vezi durere si intristare

  • Sub regimurile de extrema dreapta CDR si PDL nu aveam bani sa-mi iau nici covrigi, nici tec, nici hartie igienica, pentru ca trebuia sa platesc exorbitantele preturi la curent, gaze, apa calda si caldura. Iar oamenii au fost dati afara din case pentru ca li s-au taiat salariile si pensiile si copiii sub 2 ani s-au imbolnavit ca nu aveau parintii sa le cumpere medicamentele necesare sau nu aveau reteta de la medicul de familie pentru ca era Sambata sau Duminica si trebuia sa se duca la urgente cu orice durere de burta. Ati ucis oameni si acum venit si comentati. Toate regimurile de extrema dreapta din Romania ar trebui sa infunde puscariile pentru atentat la siguranta nationala.

   • corect,asa a fost,dar omu’ a ramas cu mintea la paharul lui de tech in rest nu a mai vazut nimic,norocul lui a fost ca parintii lui au mai avut loc de munca.

  • Esti penibil ca nu-mi permit sa-ti zic cum meriti ,trebuia sa-i trimiti la munca pe ai tai sa nu traiesti cu covrigi si suc.Oricum esti si mincinos , nu cred ca ti-ai trait copilaria sub psd.Mai mult, nu psd. te angajeaza si iti da salariul mai comunist reciclat -du-te la munca si vei trai mai bine in economia de piata sau vrei inapoi la comunisti?

 16. Să plece !
  Toţi cei cărora nu le place integritatea României să-i urmeze !
  Să ne lase !!!
  Românii sunt paşnici, nu şi-au permis niciodată să treacă graniţele pentru a instiga popoarele vecine la revoltă şi haos.

 17. Joi, peste 100 de intelectuali au semnat un apel la solidaritate cu Andrei Pleşu

  Printre semnatari se numără intelectuali precum Mihai Şora, Ion Caramitru, Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Vladimir Tismăneanu, Andrei Oişteanu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman Patapievici, precum şi jurnalişti cunoscuţi, la care se adaugă Freedom House, Expert Forum şi Grupul pentru Dialog Social.

  N-or fi toti basisti ? Acum sunt 2 grupuri: basisti si uslamisti. Si grupurile sunt numeroase amandoua. (IAR DREPTATEA E UNDEVA LA MIJLOC 🙂 )

 18. cand noua dreapta manifesta cu pozele lui antonescu zelea codreanu si alti legionari nu ai cerut desfiintarea…din patriotism ai facut asta sau din curaj?

  • ia zi frate, aia cu zelea codreanu ce ziceau ei la manifestatie?ce vroiau?apa rece sa fie calda, sau invers?

  • Aceeasi intrebare: Cand “extremistii” din Romania au sustinut ca vor teritorii din Ungaria ? Asa, ca sa facem macar o diferenta. Si cati dintre ei sunt in P.E. si lupta impotriva Ungariei ? Zi-mi te rog, ca vad ca esti la fel de informat ca si altii de pe aici.

 19. mai este timp sa-l invitam pe Chuck Norris pe 15 martie in harghita, covasna, pe acolo pe unde vin bulangii aia din ungaria?Sa vezi daca mai face cineva scandal.

 20. Reprezentantul Jobbik în România îi răspunde dur lui Traian Băsescu. Szavay Istvan, cunoscut în Ungaria mai degrabă pentru activitatea sa din afara partidului, îi transmite preşedintelui că nu va putea interzice partidul în România.

  Cele 8 filiale care funcţionează în ţara noastră nu sunt înregistrate pe numele Jobbik!

 21. Câinii nu vor mai putea circula în România decât dacă sunt însoţiţi de stăpân, avertizează şeful ANSVSA.

  Toate animalele vor fi înscrise de către medicii veterinari într-o bază de date, iar un reprezentant al Poliţiei Animalelor va verifica actele stăpânilor acelor animale.

  La nivelul ţării, instituţia are doar câte un angajat în fiecare judeţ, aşa că pisicile sau câinii care nu au acte în regulă vor fi duşi la Poliţie………………va dati seama in sfarsit in ce tara traim?Suntem sub orice critica din toate punctele de vedere.

  • Infractorii sunt lasati liberi pe strazi si cainii sunt dusi la politie. Pe langa asta, stapanii lor trebuie sa fie controlati. Dar de ce p.m. sa fie controlati ? Asta e infractiune ? Dar mi-am dat seama demult ca traim intr-un lagar. Mai sunt unii si altii care inca au capu’n c*r si nu vad. De aia tara asta este asa cum este. Din cauza LOR. Sperantii p–ii…

 22. O jignire adusa romanilor, care se repeta in fiecare an.Nu au ce cauta EXTREMISTII in ROMANIA.UE sa nu ia atitudine inpotriva acestor dezaxati este de nesuportat. Sa nu indrazneasca sa spuna ca nu am asteptat destul sa se ia o masura inpotriva acestor Extremisti. Ca cetatean a acestei tari SUVERANE am dreptul sa cer sa se ia masuri din partea INSTITUTIILOR ABILITATE pentru a se interzice, preveni escaladarea acestei situatii.Avem drepturi nu doar obligatii, de acere ferm sa se opreasca sa-si faca campanie electorala pe teritoriul tarii astfel de personaje dubioase.

 23. Cit de stupid e gestul asta de solidaritate cu Plesu ,gest care nu-i face cinste ba dimpotriva .Gidea nu i-a pus la indoiala valoarea si locul lui in cultura romana .dar Plesu ca jurnalist a scris un editorial jignitor la adresa lui Gidea,a facut misto ieftin(era si recidiva) iar acesta i-a raspuns .E penibil sa faci liste de sustinere sau mitinguri cind doi jurnalisti se cearta (ptr. ca Plesu a scris in adevarul ca jurnalist).Cum poate plesu sa intre in acest joc si in loc sa ia atitudine si sa opreasca aceasta mascarada care-l pune intr-o lumina cit se poate de proasta .Cred ca Plesu isi poate sustine singur polemica cu Gidea si nu are nevoie de galerie.

 24. Cercetătorii americani au făcut o descoperire de zile mari! Studiile efectuate de ei arată că ţuica de prune, consumată în cantităţi moderate, ajută la tratarea a numeroase boli
  Deşi nu v-aţi fi aşteptat la asta, ţuica românească face bine, consumată în cantităţi normale, desigur! Cercetătorii americani au demonstrat faptul că vitaminele din băutura previn anemia şi protejează inima.
  De asemenea, prunele au propietati care reglează glicemia, iar vitaminele din complexul B ajuta la menţinerea integrităţii creierului, ca să nu mai vorbim de cele şase substanţe care hrănesc celulele roşii din organism.
  Se pare că 30 de mililitri de ţuică de prună, consumaţi zilnic, protejează inima şi tratează chiar şi mai multe afecţiuni ale stomacului şi ale bilei………………………………………………………..lasati supararea si bagati tare pe tuica de prune, sa ne mai veselim si singuri ca de suparari au grija altii

 25. Ponta baseste pe sub nasul antibasistilor preschimbati peste noapte in anticrino-penelisti. Poate e-n interes national si-atunci nu se pune.Da se vede de la o posta.Inca o lovitura pentru o mare parte dintre cei 7.400.000. de fraieri-ca asa ne-au tratat toti.

  • zi cu ce baseste ponta,da exemple nu arunca vorbe fara argumente.crintonescu este atacat pe vorbele si actiunile lui nu cu vorbe aiurea.

 26. Toleranță= Prostie ! Politic vorbind , curvăsăreală. Din păcate ungurii stau foarte bine la capitolul eleganță în diplomație și unire în fapte. Noi avem alte treburi…apropos…Bianca a fost după divorț cu Victor la cinema. Tare nu !!!!

 27. Dle RADU TUDOR va rog cititi comentariul anterior al dnului @ GIGI(care va ataca in mod virulent dar… absurd ) si veti intelege mai bine zicala:DA-I NAS LUI IVAN si el SE SUIE PE DIVAN.
  Intotdeauna in istoria POSTDECEMBRISTA atunci cand feseneii/basistii si pesedeii(au acelasi tatic si dictator luminat) au ajuns la putere ,toata presa(din interes) s-a gudurat pe langa pesedei(amintiti-va doar …cazul NASTASE)incat dupa un an,doi de putere nu le mai ajungeai cu prajina la nas si intotdeauna au privit/tratat aceasta tara ca pe propria lor ..mosie.Acestor pesedisti le-a tinut piept doar PNL/ANTONESCU cat au putut si…. cand n-au mai putut au trecut in…OPOZITIE(din opozitie poti sa tragi mai bine ..semnalele de alarma ..cu conditia ca MASSMEDIA sa critice puterea si sa sprijine opozitia…NU ASA CUM SE INTAMPLA ACUM CIND TELEVIZIUNILE CRITICA OPOZITIA si LAUDA PUTEREA).

 28. PSD-istii cand ajung la PUTERE dau dovada de un tupeu NEMARGINIT.Cred ca numai basescu/boc/udrea ii poate bate la …TUPEU.Am scapat odata in 1996 de tupeul lor fesenist insa s-au SMECHERIT si s-au divizat in doua(sa-i prosteasca pe prostii intrucat intodeauna PSD=PDL) asa incat o aripa de-a lor sa ramana(in orice conditii/variante) vesnic la ..putere.
  Iar presa “independenta” s-a orientat si a fost intotdeauna de partea lor(a unei sau altei aripi).

 29. ,,În 1917, străbunicul meu, Ponta Gheorghe, a dezertat din armata austro-ungară, a trecut în România pentru a primi cetăţenia română şi simt o datorie faţă de el şi faţă de toţi ceilalţi să spun că Ardealul este România, că nici un român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a se simţi în ţara lui şi că, într-adevăr, eu cred că ţinutul secuiesc nu e România, pentru că nu există ţinutul secuiesc”
  – fragment din cuvântul lui Victor Ponta la Adunarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, Topliţa, 20 martie 2010 -.
  Ponta asta uita de la mana pan`la gura….si intre timp s-a facut frate cu dracu si ne-a vandut UDMR-ului.
  Ponta ai auzit de blestemul lui HOREA: „Voi mi-aţi mâncat capul şi m-aţi mâncat Judo fără de lege; preţul meu va fi pieirea voastră şi în chip de blestăm asupra fiilor voştri”, asa sa te ajute Dumnezeu.
  Părintele protopop Florin Tohănean spunea: ,, Dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte“.

 30. EU am votat USL sa scap de Basescu si de UDMR la guvernare . VVPonta coabiteaza cu Basescu si UDMR

 31. Bogdan Teodorescu ne spunea când lumea îl acuza pe Ponta de Kovesi , Coabitare , Chevron ca Ponta va da socoteala abia peste 4 ani la alegeri .
  Pai de ce sa nu dea PSD socoteala mai devreme la europarlamentare sau prezidențiale ?

 32. Mai tineti minte discursul lui Ponta la investirea lui MRU desi acesta era inca sef al SIE pus de Basescu ?

  USL era in greva parlamentara si boicota sedinta de investire dar spargatorul de greva – Victor Ponta -sluga basista a venit si a tinut un discurs slugarnic in care il pupa in fund pe MRU

  Atitudinea lui Ponta fata de MRU , Maior ,… faptul ca a marit bugetele CCR , SRI , SIE , STS ,ANI … ne arata ca Ponta este un inflitrata al serviciilor la varful USL pentru a deturna votul anti-Basescu

 33. De cand s-au bagat cei din UDMR la guvernare da si guvernatorul din gura contra ungurilor. E seful CSAT ar trebui sa taca si sa faca. Acum sunt toti sunt la tv cu declaratii ca-i campanie. Norocul lor ca-si mai fac de lucru cu Jobbik ca in rest nu au cu ce se lauda.

 34. Vona Gabor se declara gata să se angajeze într-un conflict cu românii. Militanții mișcării de extremă dreapta din Ungaria Jobbik, care se poate traduce prin ”cei mai buni”, agită mulțimea pentru restabilirea frontierelor Regatului Ungariei și pentru protejarea ”rasei maghiare”, în interiorul și în exteriorul țării. Organizați politic din 2003, ei profită de nostalgia Marii Ungarii imperiale și conjugă antisemitismul, ultranaționalismul și anticapitalismul cu o apologie a ordinii care justifică recursul la violență. Discursul rostit pe 10 august 2013, în timpul unei întruniri a Jobbik în inima Transilvaniei, Vona Gabor, liderul partidului, pozează în apărătorul intereselor ungurilor din România ”Nu facem decât să apărăm rasa și națiunea noastră, valorile și drepturile ei. Nu ne interesează calitatea relațiilor dintre România și Ungaria. Dacă apărarea drepturilor ungurilor din România va duce la un conflict cu România, Jobbik își va asuma aceasta responsabilitate. Întreaga Ungarie va trebui să-i facă față.” Crearea unei regiuni din care să facă parte minoritatea ungară din România ar putea merge mână în mână cu oferirea unei mai mari autonomii. Această revendicare a stat în centrul dezbaterilor Jobbik. O mai mare autonomie ar putea viza Transilvania sau Ținutului Secuiesc. Jobbik recrutează și incită lumea la conflict. În zona rurală din Ungaria, partidul a format miliții care au drept ținte tiganii. În provincia românească, Jobbik cere minorității maghiare să se delimiteze mereu și tot mai mult de poporul care o găzduiește. In august 2013 Liderul Jobbik, la Joseni, județul Harghita: “Ne asumăm un conflict cu România!”
  Iata cele mai importante declaratii:
  Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe (autonomie) în faţa forurilor internationale. Această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede“, a susţinut Vona Gabor.
  “Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnăconflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie asumată de întreaga Ungarie“, a declarat Vona Gabor, presedintele Jobbik.
  Despre “protectoratul” cerut de Tokes: ”Nu pot decât să fiu de acord cu fiecare pas care lărgeşte şi întăreşte drepturile minorităţii maghiare din România”.
  După părerea lui, “problema minorităţilor, pe care ungurii o numesc problema Trianonului” este “o tragedie a regiunii”.
  “Cer presei româneşti şi românilor să înţeleagă că noi nu facem altceva decât încercăm să protejămpropria noastră rasă, propria noastră naţiune, să reprezentăm valorile şi drepturile ei” a adaugat liderul Jobbik.
  Vona Gabor a explicat că, dacă cineva este patriot şi apără interesele naţiunii sale, nu trebuie să fie criticat că a depăşit limitele moderaţiei.
  Îndrumaţi de extremiştii de la Jobbik, radicalii maghiari îşi fac tabără într-o comună din Harghita, „apăraţi” de o grupare paramilitară.
  Neo-fasciștii de la Jobbik își fac campanie electorală în INSTITUȚIILE PUBLICE din Covasna, cu acordul UDMR. Pe 11.03.2014 partidul neo-fascist din Ungaria, Jobbik, a organizat un forum cu simpatizanții Jobbik din municipiul Târgu Secuiesc. La întâlnire au fost prezenți Szávay István, membru al Jobbik din Ungaria, și Kisgyörgy Levente, cetățean român și membru al Jobbik România, candidat al Jobbik la alegerile parlamentare din data de 6 aprilie din Ungaria. Întâlnirea neo-fasciștilor de la Jobbik a avut loc în incinta Casei de Cultură Vigado, instituție publică de culturăaflată în subordinea Primăriei Tg. Secuiesc , condusă de UDMR-istul Bokor Tibor. La întâlnire au fost afișate și steaguri ale organizației extremiste maghiare HVIM. Jobbik, partidul de extremă dreaptă din Ungaria, cunoscut pentru idologia sa neo-fascistă, anti-semită și anti-românească, a început să-și facă campanie electorală în județele din Transilvania.
  În mai multe localități din județele Covasna, Harghita și Mureș a fost distribuită în cutiile poștale publicația ”Hazai Palya”, ediția pentru ”ținutul secuiesc”, în care Jobbik face apel la cetățenii români de etnie maghiară să participe la alegerile din Ungaria. Ziarul cuprinde informații despre activitatea filialelor Jobbik din România și promiunile electorale către alegătorii din România pentru obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor. Potrivit publicației, în perioada următoare vor avea loc întâlniri ale membrilor și simpatizaților Jobbik din Brașov, Sfântu Gheorghe, Tg. Secuiesc , Baraolt, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș. Cum era de așteptat, neo-fasciștii de la Jobbik au exportat propaganda lor șovină și anti-românească în România.

 35. Domnule Radu Tudor!!!
  Exact,dar exact si cu mare precizie, vreau autonomie in tinutul secuiesc,pentru aceleasi motive pentru care Kogalniceanu a vrut “Autonomie teritoriala” in 1877!!!!Este perfect adevarat ca tara asta nu poate fi comparata cu Imperiul Otoman….pentru ca este mult mai stupida mai penibila si mai absurda!!!!

  • Nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-ne perpetuu cu aceeaşi pretenţie: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

   ABC-ul istoriei lor efemere:
   – în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
   – în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
   – Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa.
   Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
   Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
   – Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
   – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
   – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
   – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
   – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.
   Trebuie subliniat imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
   – În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, considerate rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.
   Ca o sintetizare a relaţiei dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca valahul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă. Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.”

  • Sunt cu un etnic maghiar langa mine si iti spunem : Nu iti convine tara, poti sa pleci prietene. Nu te tine nimeni cu forta, europeanul lui peste prajit. Pentru declaratiile astea te-as declarata persona non-grata. Extremistule care esti tu extremist. Penibilule.

  • Nu mai pot sa fiu rezervat cu un asa gunoi !

   Bai bozgore , daca tara asta e atat de penibila
   si absurda cum zici tu , de ce mor… matii nu
   pleci in Campia Pannoniei la calaretii tai ???
   Ori te integrezi si accepti tara asta asa cum
   e cu bune si rele , ori dispari de aici ! …

   Pacat ca liderii politici romani actuali sunt
   nu slabi , sunt aproape absenti , fata de
   manifestarile iredentiste actuale ! Nicaieri
   in Europa nu exista atata toleranta ca la noi
   in Ardeal ! Multa prea multa ! …. Si ei ce vor ?
   Autonomie , apoi spargerea Romaniei in bucatele !

 36. UDMR , trebuie sa si asume raspunderea pentru tot ce se intampla in lumea maghiara,este uniune, nu partid ,este uniunea tuturor maghiarilor si trebuie sa -si fixeze pozitia clara vrea Romania sau Ungaria , sa stim ce facem si ce atitudine sa luam . Miscarea pasilor marunti trebuie sa dispara (jocul duplicitar al UDMR> DUCE LA ACESTE EVENIMENTE> nici in car nici in caruta.Romani au multa toleranta dar pana la un punct,. Noi suntem milioane nu 1,3 .

 37. Domnule Radu Tudor,mâine se anunță și la Oradea,manifestații ale acelui partid.Dacă au de gând să facă scandal,deși avem promisiunea UDMR-ului(care nu mă interesează) că nu vor lăsa lucrurile să escaladeze cică-i vor calma.În caz de…am chef să vă înjur,un grup de cel puțin 50-60 de maghiari de la școli și universitate sunt gata să se bage pentru a asurzi injuriile ungurilor(banere cu Fără Violență)Eu risc foarte mult dacă fac asta.Dar dacă partidul extremist va face el prima mișcare,să mă risc să potolesc injuriile ungurilor extremiști?

 38. Ce nu e clar din 90 Romania sta la cheremul ungurilor care au fost vazuti ca niste sfinti de autoritatile romane sau poate politica romaneasca a fost penetrata de agenti ai Ungariei.Daca Ungaria isi permitea sa alipeasca Transilvania in 90 sa fiti siguri o faceau atunci si-au dat seama ca deveneau minoritari in Ungaria si trebuiau sa accepte in Parlamentul Ungariei parlamentari romani.Oricum ungurii se comporta ca niste cetateni parasutati din epoca medievala.Probabil nici acum nu si-au revenit dupa infrangerea de la Kerestes cu durere va comunic ca etnia maghiara este pe cale de disparitie si daca ei doresc un Zoo in mijlocul Europei probabil din perspectiva asta o doresc.Cine este vinovat de proasta dezvoltare a zonelor Harghita si Covasna?Nu cumva administratia UDMR care toti acesti ani incepand din 90 au preferat sa tina zonele respective sub nivelul de dezvoltare tocmai pentru a mentine vie tendinta antiromaneasca si sa-si asigure continuitatea prin votul acestora la bogatiile zonelor respective.Zoo frate in tinutul secuiesc sarma ghimpata de jur imprejur si taxe imense poate asa isi vor mentine societatea medievala si am putea relansa si noi turismul.Peace

 39. cine sa ii alunge?? prietenii udmr-ului si fratii intru coabitare ponta si basescu? adica cei care i-au adus? sunteti amuzant

 40. Pai cum sa fie nenorocitii astia de neacceptat in Romania,daca ponta coabiteaza cu basau’,iar asta se pupa cu toti nemernicii care vor sa faca un nou Kosovo in tara noastra? De ce sa nu se spuna in noua Constitutie a tarii ca toti nemernicii,indiferent de nationalitate sau cetatenie,care prin orice fel de manifestare , sau manifestatie care aduce atingere de orice fel,insemnelor nationale,sau identitatii cetatenilor sau poporului roman,se pedepseste cu inchisoare de cel putin zece ani de zile,fara drept dereducere a pedepsei?
  Atunci as vrea sa vad si eu daca cineva mai da foc steagului romanesc,in Harghita sau Covasna ori altundeva pe teritoriul Romaniei. Dar cineva,cand era prim-ministru,a zis o data ca ” sa o lasam mai incet cu nationalismul romanesc”. Si pe vremea aceea nu intrase Romania in UE. Noi am renuntat la nationalism,dsr ungurii – nu !!!!!!! Pai,e bine ??? Pai e corect?????

 41. De la Jobbik la Plesu. Deja discutiile au cam deviat de la subiect. Sunt curios ce persoane vor fi anuntate zilele urmatoare printre indezirabili si as vrea sa vad si eu macar o expulzare, daca nu mai multe. Cat despre a lu’ Plesu, el va ramane mereu “Regele Mondial Neincoronat al Eclerelor”. In rest, ma doare fix undeva de cine este acest personaj care umple ecranele televizoarelor 4:3 – pentru el nici 16:9 nu e suficient. :)) Cat despre jobbik-ii astia aciuati pe la noi prin tara eu nu cred ca sunt chiar asa apa de ploaie cum zice nenea Ciuvica si in consecinta trebuie respectate niste reguli si in tara asta ca nu am ajuns templul nazistilor si refulatilor de prin tomberoanele budapestane.

 42. DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara criminali care fabrica dosare penale platind martorii cu 10.000 lei/persoana.
  Dosarul nr. 10882/311/2010, este o facatura care pute insuportabil si duhneste a coruptie si ticalosie, manevrata de procurori de la Tribunalul Olt si politisti de la Serviciului de Investigare a Fraudelor ai Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
  Documentele false sunt intocmite de „ artizanii maşinaţiilor infracţionale care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor economice” respectiv Comisarul sef Nedeloiu Constantin, Comisarul Mas Iulica, Scms de politie Corman Gabriel si alti, ajutati de procurorul Marin Calusaru promovat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova pentru fapte de coruptie si judecatorul Constantin Luiz.
  Hotararea Nr. 22/22.01.2014 din Dosarul 1114/54/2013, reflecta coruptia din justitia Olteana care judeca prin TELEPATIE pe foarte multi banii. Faci plangere penala la un infractor si in aceeasi solutie scoate nevinovati mai multi infractorii pentru care nu ai depus PLANGERE PENALA.
  Asa judeca procuroarea- judecator Valerica Mirea de la Curtea de Apel Craiova.
  Consiliul Superior al Magistraturii in ciuda faptului ca Valerica Mirea a fost sanctionata, prin decizii definitive ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de doua ori, in aprilie 2010, o promoveaza Judecator.
  Valerica Mirea, fost procuror la Sectia Judiciara a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, a reusit performanta de a nu se evidentia la nici unul dintre locurile de munca pe la care a trecut. Si nici pe infractori nu i-a deranjat.
  De cand a fost promovata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, si-a petrecut toate concediile in strainatate: la Roma, Milano si Paris

  O crimă care aşterne tăcerea peste mai multe furturi de aluminiu de la ALRO S.A.
  În ciuda evidenţelor, este absolut şocantă încadrarea faptei făcută de procurori şi incredibil modul în care judecătorul a dat sentinţa în acest caz!
  Motivul uciderii omului de afaceri din Brebeni rămâne în continuare un mister neelucidat de anchetatorii şi judecătorul de caz. Aflarea adevărului în acest caz n-a avut loc nu din cauza probelor insuficiente de la dosar, ci doar pentru că nu s-a dorit un astfel de deznodământ. În data de 13 octombrie 2011, în dosarul penal nr. 5465/311/2011, autorul crimei, Marius-Răzvan Stanciu, pentru fapta sa, a primit numai o condamnare de 3 ani, prevăzută cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru o durată de 5 ani, aceasta reprezentând termen de încercare potrivit art. 862 din Codul penal.

 43. “Gyorgy Frunda: Interzicerea prezenței Jobbik în România nu e fezabilă”
  Zau? Da de vrut, tu, mai Gheorghe, chiar vrei asta?
  Poate ca tuturor, in grup, nu merge, dar bucata cu bucata… pina stringem un milion de nume… e, ce zici?

 44. Ati vazut, domnule Radu Tudor, ce prompte sunt autoritatile in “declararea lui Vona Gabor ca idezirabil”? Il vor delara “indezirabil” dupa ce isi va manifesta el “dezirul” de a se cara din Transilvania, adica pe luni incolo. O sa spuneti ca e nevoie de hotarare judecatoreasca, si, de, in week-end… Ei, cred ca sunteti de acord cu mine ca, daca judecatorul acela trebuia sa se pronunte pentru declararea lui Dan Voiculescu ca “indezirabil” sau a Antenei 3, dadea sentinta si la 2 noaptea. Dar acum, ca sunt fratii UDMR la guvernare, n-avem voie sa-i suparam, ca daca vine Antonescu inapoi cu neamtul lui si ne strica smenurile romenesti verrrzi?

 45. “JOBBIK se declară “ŞOCAT” de interdicţia intrării în România a politicienilor săi”
  Daca nu va place asa, se poate si “electrosocat” 🙂

 46. CIUDATA COINCIDENTA … MANIFESTATIA ACEEA
  NEAUTORIZATA (SEARA) A EXTREMISTILOR JOBBIK ,
  APOI ASTAZI PESTE 10.000 DE SECUI MANIFESTANTI
  PENTRU AUTONOMIE CU ACEL IRESPONSABIL VICEPREMIER
  MAGHIAR PE UN CAL … FIX ACUM CAND LA GRANITELE
  ROMANIEI MIROASE A PRAF DE PUSCA !!!!!!!!

  CHIAR ACUM APARE PE STIRI CA ARMATA RUSA A DESCINS
  INTR-UN SAT UCRAINEAN DE FRONTIERA ! … CAND FIX
  MAINE IN CRIMEEA ESTE “REFERENDUM” ~ DEMOCRATIC !!!!

  SI TOATE ACESTEA N-AU CU SIGURANTA NICI O LEGATURA !!!

 47. In alte tari din Europa dubla cetatenie nu este permisa – vezi Danemarca spre exemplu. La fel si in Slovacia. Deci avem doua exemple din Vest si din Est ca sa nu se supere nimeni, ambele tari membre ale U.E. 🙂

 48. de acord 99%, doar cu 1% am neclaritati: de ce e “anti-semitismul” un atentat “grav la siguranta nationala”? de ce puneti “anti-romanismul” in aceeasi galeata cu “anti-bulgarismul” / semitismul / americanismul? : ))

 49. Buna seara,

  In seara de 18.03.2014, in cadrul emisiunii “La ordinea zilei”, mi s-a parut ca ati spus ca este normal sa fie considerata o provocare arborarea drapelului Romaniei in ziua in care cetatenii cu dubla cetatenie (romana si maghiara) si / sau cetateni romani de etnie maghiara “sarbatoresc ziua ungariei [sic]”.

  Sper ca am intels gresit. In tara mea am voie sa port steagul tarii mele ORICAND, ORIUNDE si CAT TIMP VREAU !!

Leave a Reply