”Judecata noastră a fost lipsită de conținut. Curtea de la Luxembrug va judeca dosarul pentru a avea parte de un proces corect. Nu am avut acces la probe. Pentru a se judeca această contestație, erau obligați să ni se permită la informațiile relevante: cine a redactatat hotărârea și care a fost situația Liviei Stanciu și Grindea, care s-au pensionat și nu puteau participa la redactarea hotărârii. Vom aplica și la CEDO și judecătorii vor examina dacă această hotărâre e legală.”, a spus Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, la Antena 3.
Liviu Dragnea a demarat, în luna februarie, o acţiune de redeschidere a procesului ‘Referendumul’, prin depunerea în instanţă a unei contestaţii la executare, o cerere extraordinară de atac.
Dragnea a cerut în instanţă anularea deciziei din dosarul “Referendumul”, pe motiv că două judecătoare din complet, printre care şi Livia Stanciu, s-au pensionat înainte de redactarea motivării, iar în locul lor a semnat altcineva. De asemenea, ei au reclamat faptul că a fost depăşit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării în acest dosar.
“Avocaţii spun, studiind Codul penal şi de procedură penală, care nu este deloc ambiguu, că practic eu nu am hotărârea de condamnare. Hotărârea de condamnare a unui cetăţean român trebuie să conţină trei elemente – partea introductivă, dispozitivul (acel anunţ) şi expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea. Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare – asta înseamnă că hotărârea nu este completă. De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislaţia este foarte clară, motivarea este obligaţie legală (…) şi trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnată şi asumată şi compusă de către toţi membrii completului. Doamna fostă preşedintă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentinţă, s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. Exista o prevedere legală, care e şi acum în vigoare, care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligaţia să-şi încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare”, declara pe 2 februarie Liviu Dragnea.
În luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul “Referendumul”, scrie stiripesurse.ro
Vasii , las o balta !
La CEDO, pentru termen rezonabil, poate are sanse dar in rest…e nesustenabila.
condamnare politica ! daca cedo ai va da dreptate, toti judecatorii si procurorii care au facut aceasta executie trebuie sa plateasca ! cu banii si cu libertatea !-
Si care e lovitura? Inca un proces la CEDO? Credeam ca penalul mustacios a primit o lovitura, prin mentinerea condamnarii
Care naiba este lovitura administrata înaltei curți? Ah, cumva aia ca un infractor se adresează CJUE și CEDO intr-un demers inutil și disperat prin intermediul unei avocate la fel de penibile ca și clientul ei? Wow. Cred ca judecătorii de la ICCJ au făcut pe ei de spaima.
Bai, Alex, tu ori esti prost, ori esti dobitoc…Despre ce infractor vorbesti, ma, retardule? Care e infractiunea?
Dragnea si Iohannis, doi dintre nedreptatitii justitiei romane, isi cauta dreptatea…. ce telenovela!
domnule Dragnea, in primul rand spune la CEDO ca te-au trimis in judecata pentru ceva si te-au condamnat pentru altceva. E evident ca asta nu a fost un proces echitabil si nu ai avut dreptul la aparare!
oricum, e funny cum toti astia care ne conduc (gen Dragnea, Iohannis et comp.) spun intr-un glas ca au incredere in justritia din Romania dar tribunalele sunt pline de contestarile lor!
zic doar asa… nu spun ca a fost un proces corect, dar las-o dracu nene de declaratie gen “avem incredere in justitia din romania”, dar dupa ataci toate hotararile ei. e penibil, pe bune. era mai barbat daca declara transant ceva!
I-a dat Dragnea o perversa ca la Targu Ocna!;) i-a dat de a julit-o, parol.