Senatul a decis miercuri ca SIIJ (Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie) să funcționeze în continuare, respingând astfel proiectul depus de USR. Au fost 42 de voturi pentru respingerea proiectului de lege, 30 de voturi „pentru” adoptare și trei abțineri.

Pe 27 noiembrie, proiectul inițiat de deputații și senatorii USR a trecut tacit de Camera Deputaților, prin depășirea termenului pentru dezbatere și vot final.

Inițiatorii susțin că motivele inițierii acestui proiect se referă la „inexistența unor motive care să justifice înființarea acesteia (Secției – n.r) , la impactul generat asupra independenței judecătorilor și procurorilor, precum și asupra încrederii cetățenilor în sistemul de justiție penală și, în general, asupra justiției din România”.

3 COMMENTS

  1. Acolo unde vozganian a plans si a fost uns cu mir , la fel si ca alti infractori politicieni scapati de majoritatea pesedisto-aldista, acolo s-a luat hotararea de anu desfiinta o sectie special facuta de a distruge justitia independenta romaneasca. Ce a facut pana acum SIIJ? A clasat dosarele politicienilor pesedisti, i-a facut dosar penal lui Timmersman, lui Jourova. Da cel mai tare dosar a fost ala cusut cu ata alba impotriva doamnei Kovesi care este cel mai bun procuror European… va dati seama ce face SIIJ?
    Ce spuneti de cazul urmator…tot din cauza lui dragnea puscariasul
    https://adevarul.ro/locale/alba-iulia/Inca-dosar-greu-ramane-interceptarile-sri-rechizitoriul-grupari-acuzata-contrabanda-aur-admis-masurile-supraveghere-1_5df0ac6b5163ec4271e9000f/index.html

  2. Da procurorii si judecatorii incomozi trebuie speriati si demonizati media si cu ajutorul sectiei “speciale” desfiintati. Cine a infiitat aberatia asta de “sectia” asta domnule Tudor ? MCV nu o vrea, Comisia de la venetia nu, El Greco Nu, poporul roman nu…. cine o vrea?

Leave a Reply