Curtea de la Haga a decis: Rusia trebuie să oprească imediat atacurile în Ucraina.

Cu 13 voturi pentru și 3 împotrivă, Curtea Internațională de Justitie de la Haga a decis că Rusia trebuie să suspende toate operațiunile militare de pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, cu 13 voturi pentru, 2 împotrivă, s-a decis ca Rusi să nu mai facă niciun pas în invazia din Ucraina în mod direct sau prin aliați.

Pirn vot în unanimitate, Curtea de la Haga a decis ca nici Rusia și nici Ucraina să nu facă vreo acțiune care să amplifice acest conflict militar, scrie Antena3.ro.

Decizia vine la putin timp dupa ce Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis într-o şedinţă extraordinară, excluderea Rusiei din această organizaţie paneuropeană, după 26 de ani de apartenenţă, se arată într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Marţi seară, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în unanimitate un aviz conform căruia Federaţia Rusă nu mai poate fi stat membru al organizaţiei.

Guvernul Federaţiei Ruse l-a informat tot marţi pe secretarul general cu privire la retragerea sa din Consiliul Europei şi intenţia de a denunţa Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

1 COMMENT

  1. Eu am scrisI comentariul pe 14.03 si deja se vad semnele dar, hai sa asteptam pana pe 23.03 sa vedem ce se intampla. Chiar daca criminalii isi declara victoria, voictorie pentru ca au reusit sa distruga cladirile si sa omoare cetateni nevinovati, asta nu e decat o autoumilire acoperita de minciuni cu care manipuleaza cras! Nu dau amanunte. Hai sa asteptam sa vedem, NU si conducerea tarii plus armata!

Leave a Reply