Persoana fizica Ludovic Orban spune ceva in fata justitiei. Liderul de partid Ludovic Orban spune altceva in viata politica…

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni că apelul înaintat de DNA în dosarul în care este acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite “nu aduce absolut nimic nou”, fiind “parcă făcut să creeze probleme suplimentare fără niciun fel de motiv serios”.

Apelul DNA nu aduce absolut nimic nou, nu evidențiază nicio latură nouă și nu are niciun fel de argument, parcă este făcut să creeze probleme suplimentare fără niciun fel de motiv serios. S-a arătat în cursul cercetării judecătorești că nu eu am fost acela care am solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu, că nu după desemnarea mea ca și candidat ca primar am fost contactat de domnul Urdăreanu, invitat la el acasă unde am fost înregistrat. Dar elementul esențial este acela că din înregistrări reiese cu precizie că nu mi-am folosit în niciun fel, nici măcar aluziv, așa-zisa influență a funcției de conducere în partid”, a declarat Ludovic Orban, la intrarea în sediul Curții Supreme.

Pe 31 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea lui Ludovic Orban, acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016.

Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată cu apel.

Hotărârea de achitare a fost luată în majoritate, cu două voturi pentru și unul împotrivă. Unul dintre cei trei judecători a făcut opinie separată, în sensul condamnării lui Orban la un an închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului trecut, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcția de primar al municipiului București.

Procurorii susțin că, în martie 2016, Urdăreanu s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruți în numerar “tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV”.

“Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puțin că nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii: ‘te gândești dacă poți sau îmi dai un șut în fund’. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid”, se arată în rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat și că dorește “să aibă canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au susținut procurorii, scrie Agerpres.

4 COMMENTS

  1. Sa desfiinteze dracului DNA, sa subordoneze si dorel justitia Ministrului politic si am incheiat balciul, in tara asta au furat doar oamenii cinstiti, care fiind cinstiti sa nu indrazneasca nimeni sa-i acuze cu ceva.

  2. La voi la Antena 3 DNA e incriminat pentru ca hartuieste companiile romanesti. Sunt atatea exemple de companii romanesti, sau conduse de romani care pot fi un exemplu pentru restul romanilor care cred ca e o conspiratie la adresa Romaniei.

  3. Pe Orban l-au saltat inainde de alegeri si de aia azi conduce Capitala cine o conduce plus ca Ciolos n-a mai vrut sa faca alegeri in doua tururi facand astfel alegerea ca si incheiata inainte ca ea sa inceapa.Noi ar trebui sa fim sup[arati pe DNA nu Orban poate daca ieseau mai multi la vot nu traiam rusinea de azi.

Leave a Reply