Aflat la guvernare si in fruntea celui mai important partid al coalitiei, preşedintele PNL, Ludovic Orban constata singur ca nu a facut ce trebuie pentru ca vaccinarea sa decurga mai bine in Romania. El consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural.

“În materie de campanie de vaccinare e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcat bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale – primari, preoţi, medici, cadre didactice, ca atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare. Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi ca urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo. (…) Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua”, a afirmat Orban la Reşita, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Aceste constatari, demne de un observator de pe margine, trebuiau facute acum cateva luni de Ludovic Orban, care se complace intr-o letargie periculoasa pentru Romania cand vine vorba de teme strategice : energie, pandemie-vaccinare, infrastructura, ajutor pentru agentii economici loviti de restrictii, etc.

 

Leave a Reply