Fostul prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat vineri, la Deva, că ţine foarte mult la relaţia directă cu membrii partidului, afirmând că primarii sau preşedinţii de organizaţii sunt cei mai aproape de cetăţeni şi resimt direct modul în care este receptată o decizie politică sau cum este privit un lider al unei formaţiuni.

În opinia sa, relaţia directă cu membrii de partid le oferă liderilor elementele necesare pentru a putea corecta comportamentul unei formaţiuni politice. “De multe ori, liderii la nivel naţional au tendinţa de a se rupe de realitate pentru că, în general, sunt înconjuraţi de către cei din antecameră – ca să-i denumesc aşa, generic – şi care le picură în urechi tot felul de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Ori lucrul ăsta trebuie să se schimbe, partidul trebuie să fie un partid viu, care este în permanent contact cu societatea, care primeşte permanent feedback din societate în legătură cu acţiunea sa politică. Din acest motiv susţin aceste schimbări absolut necesare în funcţionarea partidului mecanismului şi de luare a deciziei în partid’, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL deoarece doreşte să confere partidului ‘caracter şi demnitate, forţă şi credibilitate’. Orban a spus că în campania pe care o va derula până la Convenţia Naţională şi-a propus să meargă în fiecare judeţ din ţară şi să se întâlnească cu cei mai importanţi membri ai PNL, începând cu preşedinţii de organizaţii şi continuând cu primarii, viceprimarii sau consilierii locali şi judeţeni ai partidului. “Mi-am propus să merg în fiecare judeţ de cel puţin două ori. În prima trecere obiectivul meu principal este să-i ascult pe cei mai importanţi membri ai PNL de la nivel judeţean şi local: primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii locale, pentru că nu vreau ca moţiunea pe care o voi depune să fie numai rezultatul gândirii mele. Vreau ca proiectul meu politic, viziunea asupra evoluţiei PNL să fie rezultatul consultării bazei PNL, să conţină toate acele idei propuneri, programe pe care le voi auzi de la colegii mei’, a explicat Orban, conform Agerpres.

Moţiunea sa va fi prezentată apoi membrilor PNL cu ocazia conferinţelor judeţene de alegeri. Ludovic Orban a mai spus că nu-şi va ataca în campanie competitorii din interiorul partidului, menţionând că se va rezuma la prezentarea proiectului şi viziunii sale asupra dezvoltării PNL, despre care a spus că va trebui să devină reprezentantul ‘dreptei autentice’, capabil de ‘a se lupta de pe picior de egalitate’ cu actualul partid de guvernământ.

16 COMMENTS

 1. Ludovic Organ, acest mare politician roman in viata, de fapt un inginer absolvent de Politehnica la specializarea Tehnologia Constructiilor de Masini (TCM pentru cunoscatori, era o facultate foarte, foarte slaba), si care a lucrat ca inginer stagiar la “Izolatorul Târgul Secuiesc” (1988-1990), inginer tehnolog la “Tractorul Brașov” (1990-1991) și redactor la cotidianul “Viitorul Românesc” (1991-1992).

  Mare politician roman, mare PNL-ist continuator al Bratienilor, al lui Kogalniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu bla-bla. Paaaaa

  • Oricum, decat cu “PNL-iste” basiste oparite “de dreapta” gen Raluca Țuikar sau cu bizarerii gen Alina Burghiu sau Cristian Bușon, mai bine cu nea Caisă asta de Ludovic Organ. Asta macar e halladit in fabricile si pe santierele comuniste dreac, are vechime in productie, se poate intelege scurt cu oamenii muncii “de dreapta” de la PNL, aia care dezvolta industria si micii intreprinzatori, pe langa lojile masonice, ce dreac.

  • Prietene, desi, in general, e amuzant ce spui, la asta cu “facultate foarte, foarte slaba” m-ai pierdut…Ca nu inteleg ce are sula cu primaria… (n-am terminat-o p-aia, nici n-am incercat, probabil c-o abandonam, ca stau prost la aia cu “legea lu’ Ohm”…)
   Am vazut, nu e Orban luminitza de la capatul tunelului. Nici macar nu mi-e simpatic, recunosc; totusi, dupa cati “experti” in “menegement-marcheting” am vazut la useristi, nu ma mai inchin la CV.
   S-a spus de Antonescu Crin ca e un “profesoras de istorie” de la Tulcea; a fost singurul care i-a pus contre bassescului, in confruntarea de la Cluj (aia cu loviturile sub centura, prezidentialele din 2009).
   Te-ai corectat corect in postarea 2…. Deci, nu ne mai luam de la “studii”… sunt altii d-au terinat facultatea la 45 de ani, si, dupa, au devenit “proprietari” de deconcentrate”… si de la PSD, da’, in aceeasi masura, si de la ex-PDL, fost+actual-PNL…
   Doar USR-u’ are niste d-astia cu patalama in domenii de ziceam, absconse, culti in cap apriori… sinecuri in vremea tehnocratilor de 2.000 euro, de la buget, dupa buget…

  • @ultras …
   Aici intram in conflict de idei si spuse. Tine minte (trei cuvinte) omu’ asa inginer cum a fost, a lucrat in fabrici si uzine. Spune-mi toti astia cu MBA au scoala frabricilor si a uzinelor ? Iti spun eu, nu au nimic. Astia, “multinationalistilor”, li s-a ras creierul si le-au bagat astia niste neuroni (n-a reusit “operatia” la toti ) si dai inainte, rezultatul se vede. Noroc ca “operatia” n-a reusit la toti. E, astora “nereusitilor” eu le dau mare credit, totul este sa ajunga sa conduca destinele Romaniei de maine. Crede-ma, cunosc fenomenul pot spune din interior.
   Revenind la dl. Orban, Ludovic Orban, nu cred ca-n momentul actual va putea face minuni.
   Vad un nou PNL, cu marii “mohocani” reuniti sub aceeasi cupola, cu Orban, cu Tariceanu, Nistor, Barbu, Norica N. & Co.

   • N-am vorbit din cartea de telefoane sau din prospecte de medicamente. Am spus real, omu’ are scoala fabricii, e calit in focu’ revolutionar. Bine, n-are nicio tangenta cu liberalismu din aceasta cauza, dar tot e mai profund anclansat in trista realitate decat toti sifonarii contrafacuti din șmen gen Raluca Țuikar, Alina Burghiu, Cristian Bușon si multi alti sifonari. Astia nu inteleg sau se dau in balansoar, in tara asta comunismu e baza. Asa a fost, asa ramane. Restu e cancan.

    • Ori n-ai citit atent ce-am vrut sa transmit ori am fost foarte alambicat ?
     Astia, amintitii de mai sus, sunt contrafacuti si robotei mai mult sau mai putin reusiti. Restu’, din pacate, nici cancan nu mai e.

 2. Aceeaşi varză cu iz de ciolaniadă. Niciun membru nu are stofă pentru o funcţie în guvern deocamdată.

 3. Basistii isi posteaza comentariile pe-aici ca sa nu le uite, pentru ca altfel oricum nu au niciun rost din cauza ca nici postul TV Antena 3 si nici blogul acesta nu sunt cunoscute ca fiind niste portavoci ale propagandei basiste securistoide “de dreapta” sau ale ragaielilor DNA propagate prin ordinele de zi pe unitate transmise zilnic acoperitilor din media.

  P.S. Basisti opariti “de dreapta”, nu va mai zvarcoliti in chinuri pentru ca ati pierdut alegerile din 11 decembrie 2016! De data asta nu veti mai putea sa le furati, asa incat va trebuie doar 1 neuron sa va dati seama ca va tavaliti degeaba, dar probabil de-aia continuati miscarea, pentru ca nu-l aveti nici pe ala si-atunci bagati din basism! Era sa zic din instinct…

 4. Ludovic Orban vrea sa duca PNL ul spre social ? Am impresia ca omul nu a munci vreodata in privat.
  Nu cred ca intelege economia ca liberal si vrea sa lipeasca iar PNL de PSD.

  • Vezi? De-aia tot mai bine era cu PNL-ista basista oparita Raluca Țuikar, ca macar cu aia erai sigur ca nu se intampla in vecii vecilor asa ceva! Aia unea PNL-ul cu USR-ul sorosistilor ONG-isti si neaparat cu PMP-ul, întregind astfel marea familie a liberalilor “populari democrati” foarte europeni! Asa ghinion, ati pierdut marea sansa! Paaaaa

  • @Costel
   Am si eu rugamintea, daca se poate, sa-mi faci o “radiografie” economica a Romaniei si o paralela lucida si reala intre “stat ” si “privat”.

 5. 🙂 🙂 tovarasul invatator,imi dati voie sa candidez ca coleg pana vii matale?(cacofonia meritata)
  Cum bre sa ceri voie sa candidezi ? Inca o dovada ca ocupantul principalului scaun al tarii este presedintele real al PNL-istilor! Sa caracterizam ocupantul principalului scaun al tarii? Mai bine rumeg un mar 🙂 🙂 🙂

 6. Ma uit la emisiunea lui Razvan in seara asta, din punct de vedere al imaginii,actualitatea si viitorul PNL-istilor e grav,numai vocalize imbacsite de ura,violenta,aberatii,certuri, aruncatul cu vina in altii si nimic conctet productiv de acyualitate si de viitor! Cum sa reziste daca ei traiesc in baza trecutului ca partid vechi dar cu nimic concret in actualitate si pentru viitor! Ei se lauda cu istoria PNL-ului antic si nu se lauda cu nimic credibil de actualitate! Dar nu au cu ce se lauda daca nu au realizari,daca s-au unit cu ‘talambii”care au taiat salarii/escrocii care sunt ocoiti deanchete si pedepse,e normal sa traiasca in antichitate! I PNL-ul istoric a fost la fel de “infect”precum actualul? Nu am gasit nicaieri in istoria scrisa asemanari!

Leave a Reply