Comunicat al Ministerului Afacerilor Externe :

Cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la o eventuală repatriere de către Turcia a unui cetățean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Ankara pe lângă autoritățile locale competente, în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la o eventuală repatriere a unui cetățean român, autoritățile turce au transmis că nu există date care să confirme existența unui cetățean român printre persoanele reținute sau arestate sub acuzații de sprijin sau de apartenență la organizații teroriste.

Totodată, autoritățile turce au reiterat procedura aplicabilă în astfel de cazuri, respectiv notificarea misiunii diplomatice a statului în care urmează să fie returnată persoana în cauză.

Precizăm că, la acest moment, nu există în derulare o astfel de procedură îndreptată împotriva unui cetățean român.

Comunicatul vine in urma unei stiri false ca afirma ca printre jihadistii ISIS capturati de Turcia ar fi si un cetatean roman.

Turcia va repatria către mai multe state europene 33 de presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic aflaţi în prezent în închisorile turceşti, scrie miercuri cotidianul Hurriyet, citat de agenţia EFE.

Printre cei repatriaţi se numără 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez, conform sursei citate, arată stirileprotv.ro.

Cei 33 de europeni fac parte dintr-un total de 959 de jihadişti pe care Turcia doreşte să-i trimită în ţările lor, majoritatea fiind irakieni (296), sirieni (273), ruşi (99), uzbeci (82) şi azeri (29).

1 COMMENT

Leave a Reply