mircea-diaconu1

 

 

De doua ori, in doua decizii diferite, judecatori ai Tribunalului Municipiului Bucuresti i-au dat dreptate lui Mircea Diaconu in privinta dreptului sau de simplu cetatean, de a fi ales.

Ce se va intampla luni, la Curtea de Apel, la decizia finala?

 

 

31 COMMENTS

 1. In mod normal la Curtea de Apel ar trebui sa se mentina cele doua decizii date de Tribunalul Municipiului Bucuresti.
  Doar daca in completul de judecata nu vor fi vreo doi…..basisti ! Daca vor fi atunci este posibil sa fie nefavorabila..
  De exemplu, Becali a avut o decizie favorabila cu 3-0 si cand a ajuns in finala, cu basisti la varf, s-a dat una contrara…..

 2. Eu cred ca dupa doua decizii favorabile nu-si vor permite(nici chiar sistemul antiromani,anticetateni,antiliberali…) sa nu-l lase pe dnul MIRCEA DIACONU sa candideze ca independent.In orice caz am avea si noi o gura de oxigen in aceste zile pline de manipulari/dezinformari incat parca nu mai intelegem ..aproape nimic.
  De remarcat ca in cazul cand dnul MIRCEA DIACONU va castiga cred ca va fi alaturi de GRUPUL ALDE unde este bine vazut.Pacatul/regretul va fi ca dansul va manca/va dimnua cca 4 procente din scorul realizabil de PNL(sa presupunem ca in conditii normale,cu Diaconu in interiorul PNL si nu inafara lui ..PNL ar fi luat 21%… insa in acest caz concret PNL va putea lua doar 17 % fiindca se presupune ca niciun pesedist nu il va vota ci ..va fi votat doar de liberali).In orice caz sa-i dorim succes de pe ..acum.

 3. care Justitie? cea basista? Justitia e ‘buna’ cand da decizii pentru oamenii nostri si ‘rea’ cand da decizii contra prietenilor?

  • Justitia basista numita de Ponta. Dar singurul “basist” e Antonescu.
   revenind la justitie constat cu stupoare ca de fapt exista doua Romanii cu legi total diferite. Si fiecare Romanie cu justitia ei. Cazul Diaconu este unul dintre multiplele exemple care demonstreaza asta. S-a plecat de la acuzatie de incompatibilitate prin intentarea a doua procese lui Mircea Diaconu. Un proces de incompatibilitate si unul de recuperare a prejudiciilor cauzate de starea de incompatibilitate. S-a judecat acuzatia de incompatibilitate si s-a ajuns la un verdict final in care justitia din Romania 1 a decis prin sentinta definitiva ca Mircea Diaconu este incompatibil. A urmat procesul 2 in care justitia din Romania 2 a dat decizie definitiva cum ca Mircea Diaconu nu are de platit nimic deoarece nu a fost in stare de incompatibilitate. Acum justitia decide ca Mircea Diaconu nu a fost incompatibil si poate candida la europarlamentare. In 2012 Mircea Diaconu nu a vrut sa candideze pentru un post de deputat in Romania 1 (el avea restricite conform legilor prezentate si interpretate de toti pentru calitatea de senator doar nu si pentru cea de deputat). Dupa 2 ani si-a dat sewama ca in Romania 2 poate candida pentru un post in Parlamentul European. Justitia din Romania 2 spune ca poate. Recursul va fi tot in Romania 2 sau in Romania 1?
   PS: Doar existenta a doua Romanii cu legi diferite poate explica de ce suntem tara cu cele mai multe verdicte total contradictorii la recursuri si cu cele mai multe condamnari la CEDO. Aia nu inteleg ca sunt doua Romanii de fapt. Pe harta lor exista una singura.
   Mai pe scurt cazul Diaconu este cel mai bun exemplu al “Maretiei dreptului din Romania”.

 4. Ca actor m.Diaconu este ok .
  Ca Politician nu l-am remarcat prin cele spuse in ciuda faptului ca a aparut frecvent pe ecrane deoarece a avut un discurs timid iar in loc sa fie judecat ca om politic era judecat ca actor .

  Mai convingator ca discurs politic a fost Radu Golban caruia nici o televiziune nu i-a adunat semnaturi pentru candidatura si care a trebuit din aceasta cauza sa riste pe listele lui Funar .

  Acesta a luptat explicit pentru recuperarea datoriei istorice avuta de Germania in fata romanilor . Nici un europarlamerntar roman nu a avut curajul de a se lua de guler cu Merkel.

  Popularitatea lui Diaconu este justa dar consider ca ajutorul primit de acesta din partea A3 se datoreaza sperantei ca acesta va lua din voturile PNL .

 5. Tot ceea ce se intampla este un circ ieftin, care numai la noi se poate intampla. Imi pare rau ca o asemenea personalitate de anvergura este umilita si tarata prin tot felul de tribunale, iar cei adevarat raspunzatori de toate nenorocirile din Romania sunt trecuti cu vederea.
  Este vremea golanilor cu gulere albe, la toate nivelurile, in toate institutiile, peste tot, iar Romania pierde enorm pe termen lung din aceasta cauza.

 6. Asta doresc majoritatea romanilor, oameni corecti si cinstiti in politica.Un om singur se lupta cu sistemul ticalosit a lui basescu si sute de mii de oameni i=au sarit in ajutor.Sa renunte la europarlamentare si sa inceapa campania pentru presedentie, fara bani , ii v-a face populatia Romaniei publicitate si afise electorale.Nu partide facute de basescu la comanda pe bani poporului si voturi platite cu bani furati

 7. E uimitor cum in Romania trebuie sa recurgi la tribunal pentru analize gramaticale de clasa a treia, ca sa iti confirme onorata instanta ca sintagma “aceeasi functie” nu inseamna cumva “orice alta functie”. Lui Mircea Diaconu ar trebui sa i se consfiinteasca maine nu doar dreptul legitim de a candida la PE, ci si dreptul mai mult decat legitim de a-i da una cu DEX-ul in cap lui Jumbix, cu toata dragostea.

 8. problema e mai simpla: la curtea de apel sunt oamenii lui base? ce interes are atunci baselu? candideaza diaconu, e cert ca va rupe voturi doar de la pnl si indecisi, deci scade pnl-ul si exista sanse pentru partidul lui de suflet pmp sa castige 1-2 locuri de europarlamentari! daca nu va candida lumea nu va uita oricum ca pnl-ul a fost contra lui diaconu si ca a primit sprijinul psd+antena 3! deci oricum pnl-ul va avea probleme sa obtina alea 20%! si atunci intrebarea va fi se razgandeste iarasi antonescu? probabil ca da si atunci vor incepe problemele in pnl din partea opozantilor lui. crde cineva ca majoritatea liberalilor sunt fericiti ca au fost scosi de antonescu si gasca din jurul lui de la guvernare doar pentru iluziile lui antonescu? sigur ca nu dar cel mai rau e ca au inceput sa-si dea seama cam ce jocuri fac antonescu si gasca sa cu baselu si ppe!

 9. Giumbix Limax nu se lasa si depune din nou contestatie. De aceea n-ar fi rau ca jurnalistii de investigatii de la Antene sa sape adanc la CV si averea acestuia, fotografi vilute, masinute, firme detinute si afaceri oneroase si sa-i dedice o intreaga Sinteza Zilei acestui idiot. Iar vis-a-vis de lucrurile murdare aflate sa depuna plangere penala la DIICOT pe numele cretinului.

  • “Geogescu e un mafiot comunist securist băsist.

   Consiliul Național de Integritate

   – In atentia Presedintelui si Biroului Permanent al Senatului

   SESIZARE

   prin care solicităm, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 si 4 rap. la art. 25 lit. d si e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, să inaintați Senatului Romaniei propunerea pentru eliberarea din functie a presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Georgescu Horia, pentru următoarele

   MOTIVE :

   Numitul Georgescu Horia s-a aflat in stare de incompatibilitate atat in perioada in care a detinut functia de secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada de cand detine functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (18.04.2012- prezent), intrucat a detinut si detine functia de administrator la o societate comercială ( S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov), pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in perioada 2008-2013, săvarsind astfel și infractiunea de fals in declaratii.

   Conform adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat si/sau administrator in sase societăti comerciale din Romania : S.C. Outlook SRL Brasov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucuresti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia detine si in prezent calitatea de asociat si administrator la S.C. Outlook SRL, societate infiintată in data de 10.12.1999 si aflată in stare de lichidare.

   Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durată neprecizată, si nu a renuntat la această functie in perioada in care a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Conform practicii instituite de Agentia Natională de Integritate, există stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvată de drept si se află in stare de lichidare. Potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia in data de 12.11.2013, pană la această dată atributiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

   In conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, presedintele Agentiei Nationale de Integritate poate fi eliberat din functie cand se constată nerespectarea dispozitiilor legale privind regimul incompatibilitătilor.”

 10. Domnule Radu Tudor!
  Credeti ca noi,sustinatorii Partidului National Liberal,nu ne-am prins ca atat PSD cat si postul antena 3,fac tot ce este posibil pentru a decredibiliza,pe de-o parte ,partidul liberal iar pe de alta parte,tot ce este posibil ca acesta sa obtina un scor cat mai mic la euro-parlamentare?
  Toata stima pentru actorul Mircea Diaconu,dar ca politician nu s-a remarcat cu nimic.Mai mult,lupta sa este impotriva partidului care l-a primit cu bratele deschise ajutandu-l in 2008 sa ajunga in Parlamentul Romaniei iar apoi,oferindu-i functia de vice-presedinte.
  Nu v-ati gandit,atunci cand ati pornit campania de linsare mediatica impotriva PNL si a presedintelui Crin Antonescu,ca printre sutinatorii liberalilor se regasesc si telespectatori fideli al postului la care lucrati?Cum credeti ca ne simtim ,noi liberalii,cand vedem ca sapati zi de zi la temelia PNL?
  N-o sa mai treaca foarte mult timp pana o sa ne catalogati si pe noi,la pachet,drept:basisti,macovisti,udristi s.a.m.d.
  Totusi,trebuie sa nu uitati domnule Radu Tudor ca noi,votantii liberali,ne-am calcat pe inima votant USL-ul din care facea parte si PSD.Fara votul nostru,USL nu ar fi obtinut la alegerile generale,50%+1 din numarul total al voturilor exprimate si asta ar fi insemnat ca Basescu,sa faca din nou jocurile.De asemenea,fara votul nostrum,Victor Ponta nu ar fi ajuns niciodata Premier.
  Va rog frumos,pentru o clipa,sa va puneti in pielea noastra.
  Oare se prabusea pamantul daca Victor Ponta accepta propunerile legitime ale PNL? Daca stam sa ne uitam,Victor Ponta a fost nevoit sa recurga la compromisuri mult mai mari dupa ce PNL s-a retras in opozitie,(si fac referire in special la acceptarea tuturor ”mofturilor” celor de la UDMR).

  • sustinatorii pnl care spun ca antena 3 face orice sa decredibilizeze pnl sunt demni de toata mila si compasiunea semenilor pentru nivelul redus de intelgenta

   • Depinde la care semeni va referiti. Apropo de gradul de inteligenta. Vedeti ca sunt unii de pe afara care contesta modul in care se masoara audientele in Romania. Si stiti de ce? Ca nu se tine cont de mediul si nivelul de educatie al din care provine audienta. De ce oare?
    PS: Nu credeti ca pe sustinatorii PNL nu ii intereseaza pararea semenilor cu nivel de inteligenta dat de un pui si un litru de ulei? Putei sa ii pastrati mai departe si sa va bucurati de ei. Nu de alta dar sunt mai usor de manipulat cei cu nivel ridicat de “inteligenta”.

    • fitile sovietice in legatura cu audienta. puteti mai mult. firmele care masoara audienta in romania sunt 100% occidentale. sa inteleg ca sustinatorii pnl sunt un soi de rasa ariana care nu accepta voturile prostilor de la psd. atunci de ce le-au cerut votul si stau in functii babane obtinute cu usl? asa zisii liberali incep sa aiba retorica basista pura

     • Sincer sa fiu nici nu ma asteptam la altceva decat la un limbaj de lemn. Nu esti cu Ponta esti sovieitc. Nu il lauzi pe Ponta si USL esti basist. Ati dat rau de tot cu oistea in gard domnule Tudor cu acea remarca privind fitilele sovietice. Ceea ce v-am spus eu era un citat din Antena 3 stimate Domnule Tudor. Chiar la dumneavoastra pe post am auzit aceasta remarca facuta de cei ce au introdus acele masuratori ale audientei si erqa vorba de cineva din Anglia sau poate si aia sunt sovietici. Va invit sa revedeti inregistrarile emisiunilor colegilor dumneavoastra de acum o saptamana mai ales a celor de la stiri. Cat priveste “basismul” nici nu ma asteptam la altceva de la continuatorii FSN actuali mari democrati si luptatori pentru democratie. E tragic sa constat cum se imparte tara exact ca in anii ’50. “Cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Acum e varianta noua. Nu esti cu Ponta si USL esti basist. Romania este impartita doar intre Ponta si Basescu. Altceva nu mai exista pentru manipularea ordinara a televiziunilor si asa zisilor analisti. Mai exista si altceva in afara de cei doi coabitanti, Ponta si Basescu, si chiar si in afara de Antonescu. Si asta s-a vazut chiar si la ultimele alegeri parlamentare din 2012 alegeri la care s-a inregistrat cea mai scazuta prezenta la vot de dupa ’90 pentru alegeri generale. Mergeti inapoi domnule Tudor sa vedeti prezenta la vot de la ultimele alegeri si atunci veti intelege ca peste 50% dintre romani nu suporta nici USL nici pe Basescu. Cand ai o prezenta la vot sub 50% la alegeri parlamentare e un semnal de alarma si o dovada ca in tara asta mai exista si altceva in afara de Ponta si Basescu cum impartiti voi tara.

     • Asa-zisii liberali? Dar cine sunt “adevaratii” liberali, domnule Radu Tudor? Tradatorii Tariceanu si Stroe care stau sub fusta PSD-ului? Sau cine ramane alaturi de partid in aceste momente grele, in care propaganda incearca destabilizarea partidului si celui mai onest, competent si valoros lider pe care l-a avut acest partid in ultima decada?

 11. Ma bucur, ca Mircea Diaconu are dreptate de doua ori, dar avand in vedere, ca parlamentul european se va reanoi,tot nu am inteles, care sunt obiectivele parlamentului European,pana la alte alegeri.Dumneavoastra,daca stiti spuneti-ne si noua, sau e secret.

 12. ACTUALA CRIZĂ NU POATE LUA SFÂRŞIT MERGÂND MAI DEPARTE CU ACEST SISTEM ! ACTUALA CRIZĂ A ŢĂRII NOASTRE POATE LUA SFÂRŞIT DOAR PRIN SCHIMBAREA SISTEMULUI, PRIN TRECEREA LA MERITOCRAŢIE !
  TREBUIE SĂ SCHIMBĂM RADICAL SISTEMUL ŞI REGULILE ŢĂRII ÎN CARE TRĂIM – TREBUIE SĂ ÎNLĂTURĂM SISTEMUL ŞI SĂ INSTAURĂM MERITOCRAŢIA !!!
  POLITICA ROMÂNEASCĂ ESTE CANCERUL SOCIETĂŢII NOASTRE.
  LEGEA TREBUIE SĂ DESCURAJEZE FĂRĂDELEGEA !
  LEGEA TREBUIE SĂ PROTEJEZE OMUL CINSTIT ŞI CORECT ŞI SĂ NU-I OFERE NICIO ŞANSĂ TICĂLOŞILOR !
  NU SE POATE FACE PUŞCĂRIE PENTRU IDEI, CUVINTE ŞI PĂRERI !
  TU/EU suntem cei ce trebuie să scrie istoria, cei ce trebuie să construiască un viitor mai bun, mai frumos pentru copiii noştri. Libertatea de expresie, libertatea cuvântului sunt simple sloganuri ale democraţiei – în realitate ai voie să vorbesti, dar te costă dacă vorbeşti împotriva sistemului – cu legea în mână te pun la zid !
  Dacă nu ne vom trezi şi nu vom lua măsuri radicale măcar acum, în ceasul al doisprezecelea… cu sânge sau fără sânge… prin revoluţie sau pe cale paşnica, vom plăti amarnic.
  Să încercăm să instaurăm MERITOCRAŢIA, bunul simţ şi puterea competenţei, a valorilor reale ale civilizaţiei româneşti.
  PRO MIRCEA DIACONU !!!!!

 13. In mod normal ar trebui ca si Curtea de Apel Bucuresti sa-i dea castig de cauza lui M. Diaconu. Chiar daca sunt doua cereri diferite, obiectul este acelasi.

 14. A avut de trei ori dreptate pana acum. Azi Curtea de Apel a dat un nou verdict favorabil. Mai urmeaza unul si cel mai important verdict tot la Curtea de Apel, dupa cum se stie.

 15. Vedeţi dumneavoastră cît de încrîncenaţi sunt toţi din politică! nu vor să schimbe absolut nimic, nu vor să accepte schimbarea clasei politice cu oameni demni, cu oameni care ştiu ce înseamnă viaţa omului de rînd, omul care ştie ce înseamnă ilegalităţile legale, nivelul de trai mizerabil în care trăieşte 80% din populaţia ţării, oameni care ştiu în ce minciuni ne ţin guvernanţii de 25 de ani de zile…

Leave a Reply