Fostul director financiar istoric al Trump Organization, Allen Weisselberg, care a făcut deja închisoare cu privire la fraudă fiscală, a fost condamnat din nou, miercuri, de un tribunal din Manhattan, la cinci luni de închisoare cu executare cu privire la faptul că a dat informaţii false într-un proces civil recent al lui Donald Trump, candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă în noiembrie, potrivit presei americane, relatează AFP, preluată de news.ro.

Allen Weisselberg, în vârstă de 76 de ani, care a început să lucreze în urmă cu 50 de ani ca expert contabil pentru tatăl lui Donald Trump şi care a fost directorul financiar al Trump Organization în perioada 2005-2021 a pledat vinovat de sperjur la începutul lui martie.

Această condamnare are loc cu cinci zile înaintea deschiderii primului proces penal în justiţia de la New York al lui Donald Trump disimularea unor plăţi cu scopul ascunderii unei relaţii cu fosta actriţă prono Stormy Daniels.

Acesta este primul proces penal al unui fost preşedinte al Statelor Unite, iar Donald Trump riscă să fie condamnat la închisoare cu privire la o falsificare de documente comerciale ale Trump Organization.

 

Acest proces urmează să aibă loc în plină campanie prezidenţială în 2024.

Allen Weisselberg a recunoscut că a minţit, în precedentul proces civil al lui Donald Trump cu privire la fraude financiare, cu privire la valoarea unui bun imobil aparţinând miliardarului republican.

În acest dosar, fostul preşedinte al Statelor Unite a fost condamnat, la 16 februarie, în civil, de către Curtea Supremă a statului New York, la plata unei amenzi în valoare de 355 de milioane de dolari – peste 100 de milioane de dolari dobânzi – cu privire la fraude financiare, în urma ”umflării” ilegale a valorii patrimoniului său imobiliar cu scopul de a obţine condiţii mai bune la împrumuturi bancare şi asigurări.

El a făcut apel împotriva acestei condamnări, însă a fost nevoit să depună o garanţie în valoare de 175 de milioane de dolari în justiţia americană.

Leave a Reply