Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a cerut joi magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție să-l elibereze din arest și să-l lase să meargă la familie, spunându-le că este un om cu demnitate și “natural ca brânza de oaie”.

“Poate am greșit…cred că am greșit. Am avut mandat poate pentru că m-am luat în gură cu parlamentarii, dar nu cred că pentru asta trebuie să stau în pușcărie. Trebuie să fie probe ca să suport ce suport. Uitați-vă…cred că arăt bine, dar pe dinăuntru nu arăt la fel de bine. (…) Eu nu sunt un om care nu înțelege tot ce i se întâmplă. Puneți-mi toate interdicțiile, dar lăsați-mă să mă duc la familia mea și să mă ocup de acest dosar. Sunt multe povești în el. Cred în Dumnezeu și cred în dumneavoastră, că reușesc să vă sensibilizez prin atitudinea mea. Sunt natural ca brânza de oaie! Vreau să ies afară cu demnitate”, le-a spus Vanghelie judecătorilor.

El a adăugat că situația lui este delicată, însă este un om cu demnitate, pentru că nu și-a denunțat prietenii “așa cum dorește DNA”.

“Veți vedea că toți cei care au dat declarații sunt afară. Unii și-au schimbat declarațiile. Vă spun: nu sunt un pericol public. Asta e viața, e mai ușor să dai declarații și să ieși. O să ajungem jumătate din români să îi denunțăm pe ceilalți. Stau de 4 luni în arest pentru că nu am vrut să colaborez cu DNA. (…) Am toate conturile blocate, am toată averea sub sechestru”, a mai spus acesta.

Curtea Supremă a dezbătut joi o contestație a lui Vanghelie, față de o decizie a instanței de a-i respinge cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată marți de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

 

1 COMMENT

  1. Marean “baiat de baiat”, intr-o vreme il apreciam din mai multe considerente numai ca l-am luat de la inima. In timp ce era o piesa de baza in angrenajul PSD, era un tradator de cea mai joasa speta, si mai sunt ca el multi in PSD-ul asta.

Leave a Reply