Marine Le Pen, liderul extremei-dreapta franceze de la Frontul Naţional, l-a felicitat miercuri dimineaţă pe republicanul Donald Trump pentru victoria surprinzătoare în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, transmite Reuters preluat de news.ro.

”Felicitări pentru noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Şi felicitări pentru toţi americanii liberi”, a scris Marine Le Pen pe Twitter.

Sondajele de opinie o arată deja pe Marine Le Pen cu şanse mari de a câştiga primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Însă, liderul extremei-dreapta ar urma să piardă în al doilea tur al scrutinului prezidenţial francez.

https://www.mediapart.fr/journal/france/dossier/dossier-largent-russe-du-front-national

”Astăzi Statele Unite, mâine Franţa”, a anunţat vicepreşedintele Frontului Naţional, Florian Philippot.

Acesta a explicat că în timp ce lumea altora se prăbuşeşte ”a noastră se ridică”.

Frontul Naţional a câştigat un electorat puternic în ultimii ani, exploatând temerile legate de criza migranţilor din UE. De asemenea, republicanul Donald Trump s-a folosit de acelaşi discurs al urii la adresa migranţilor, promiţând chiar că va ridica un zid la frontiera cu Mexic.

7 COMMENTS

  1. ca sa fie cumva clar celor care se tem excesiv: Razboiul Rece a fost naspa DAR ne-a tinut pe toti in viata!!! (sau pe fff multi dintre noi, cu costuri umane minime fata de revers). nu fac apologia lui dar un echilibru de puteri este vital ca lumea sa nu se duca dracului.
    Cred ca Razboiul Rece este un rau necesar, din pacate… Sper doar sa fi ales bine partea de data asta, spre deosebire de 1941

  2. JOS I.S.I.S ! Să fie aruncați în oblivion ! Trump va Elibera planeta de ocupația musulmanilor iar imediat după , Lumea Întreagă trebuie să învețe să nu mai depndă de SUA și să termine cu crizele astea economice începute de fosta administrație Bush . Din păcate pentru România , și cu Hristos președinte și guven , noi rămânem izolați de Europa și civilizație pentru că asta ne e soarta.Dar poate așa , cu Trump președinte , poate învață Europa să nu nu mai suprime suveranitatea și drepturile fundamentale ale cetățenilor

  3. Aș dori din partea ta Radu , o predicție.Acum că Trump a ajuns președinte , în cât timp crezi că rușii vor invada planeta sau mai degrabă România.Ți-a fost frică de acest rezultat , coșmarul tău a devenit realitate.Așadar în cât timp ne invadează rușii cu Trump președinte ?

  4. Apropos de Trump, brexit si Le Pen: de pare ca experimentul numit “Political Correctness” s-a dus dracului:)
    ceea ce nu e f rau, era o aberatie. Te faci ca nu vezi nebunii pana nebunii ajung sa te conduca, pt ca fiind mult timp haituiti sunt mai organizati si motivati

Leave a Reply