Masura soc luata de Guvernul Frantei dupa ce in weekend, principalul bulevard parizian Champs Elysees a fost pur si simplu devastat complet de manifestantii gruparii Vestele Galbene.

In urma uriaselor pagube produse de atacatori, Guvernul, la recomandarea presedintelui Emmanuel Macron, a luat decizia interzicerii manifestarilor in anumite zone din Paris, printre care si Champs Elysees.Mai mult, BMFTV anunta ca si Armata Franceza va fi scoasa in strada pentru a proteja populatia, cladirile si caile principale de acces.

Aceste violente fara precedent survin dupa o lunga perioada de stare de urgenta in urma unor atacuri teroriste devastatoare, ce au debutat in 2015.

Armata Franceza a fost scoasa si atunci pe strazi impotriva teroristilor.

Iata stirea completa BFMTV :

https://www.bfmtv.com/societe/gilets-jaunes-les-militaires-de-sentinelle-mobilises-samedi-pour-securiser-des-batiments-1656079.html?fbclid=IwAR2Igysxx3kMg_DZNzht41ctXUU9NxjWvV5jPowDt0t_0jYhhSkdO_q9r3U#content/contribution/edit

Gilets jaunes: les militaires de Sentinelle mobilisés samedi pour sécuriser des bâtiments

Le porte-parole du gouvernement justifie la mobilisation de l’armée “pour sécuriser les points fixes” et faire face à “des émeutiers (…) muent par la haine”.

“Durcir la réponse de nos forces de l’ordre” face aux “émeutiers”. Benjamin Griveaux, porte-parole du gouvernement, a donné le ton lors du point presse du Conseil des ministres, ce mercredi.

Sécuriser les bâtiments officiels 

Pour encadrer le 19ème samedi de manifestation et s’assurer de ne pas se faire surprendre comme le week-end précédent, Benjamin Griveaux a dévoilé qu’en plus des “brigades anti-casseurs dédiées, de l’usage de drones et de produits avec des marquages indélébiles, d’une zone de filtrage en amont”, le président de la République Emmanuel Macron a demandé “la mobilisation renforcée du dispositif Sentinelle pour sécuriser les points fixes”.

Seront concernés par cette protection des “bâtiments officiels” et d’autres “points fixes”, a précisé Benjamin Griveaux. Cette mesure destinée à permettre aux forces de l’ordre de se concentre”r sur le maintien de l’ordre.

“Des émeutiers”

Le porte-parole a justifié ce renforcement “au regard de la mutation des violences observées samedi”, où les forces de l’ordre font face à “des individus [qui] ont décidé de casser la démocratie, de s’en prendre à la République et à ses symboles. À des banques, à des commerces, à nos institutions, que l’on vienne de l’extrême gauche ou de l’extrême droite.”

Benjamin Griveaux a également fait savoir que le chef de l’Etat a indiqué lors du Conseil des ministres que “ce ne sont plus des manifestants à qui nous avons affaire mais à des émeutiers”.


Emmanuel Macron: “Nu putem lăsa o infimă minoritate violentă să ne deterioreze ţara şi să deterioreze imaginea Franţei în străinătate”

https://youtu.be/3cLkvJ-yni4

8 COMMENTS

 1. Daca nu se spargea ” blocul estic ” si invadarea acestuia economic( in favoarea vestului) , vestul era demult confruntat cu manifestari de strada ( nu ma refer numai la Romania,apropo de est) ! Cam asta e realitatea in limbaj normal si nu in limbaj ” democratic” si pro vest.

 2. 1. tu sustii establishmentul si nu te mai mira ca lumea de duce naibii, nu poti sa traiesti pe datorie la infinit, matematica simpla.

  2. poate te arati la fel de oripilat de magariile din secuime unde trebuia demult scoasa armata, dar conf punctului de mai sus sa fie bine sa nu fie rau.

  3. Da, resursele sunt limitate, lumea se va bate pe ele mai devreme sau mai tarziu, la nivel national, continental, mondial. Nu mai sustine aiureli de tip John Lennon ca nu exista.

  • Franta, un stat falimentar. Vor mai urma si altii, inclusiv Romania.
   Asa arata sfirsitul socialismului utopic: cu mii de victime ale politiei si jandarmilor, cu armata pe strazi, cu stare de urgenta pe termen nelimitat… urmeaza si mai multe victime, din pacate.

   Ceea ce nu se intelege e ca modelul acesta de stat, desi suna frumos si e bine “sa ti se dea”, COSTA peste resurse, peste ceea ce poate produce, ceea ce nu poate dura la infinit.

   Prea multi asistati, prea multe drepturi, prea multe sindicate, prea multa birocratie care nu produce ci doar costa, prea multi politruci, prea multa suprastructura de represiune si suprastructura politica, prea multa coruptie si prostie economica….

   Franta si-a epuizat resursele din propria crestere economica organica, a epuizat resursele din colonizare, a epuizat resursele din suprataxare, a epuizat resursele de finantare din exploatarea unei monede iluzorii si ea insasi falimentare (euro)…. a ajuns la fundul sacului si nu pricepe de ce sau chiar daca pricepe nu spune solutia corecta pentru ca nu ar vota-o nimeni.
   Banuiesc ca in etapa urmatoare, dupa austeritatea germana aplicata cu forta in ultimii 10 ani, vor incerca inflatia accelerata a monedei euro; posibil, vor mai cistiga citiva ani, dar finalul va fi si mai dureros: in loc de o dezumflare cumva controlata ii asteapta implozia.

   In Franta va urma fie o revolutie urmata de anarhie fie un regim de teroare – mai probabila e a doua varianta. Suprastructura birocratica si corupta a politicii franceze si “europene” nu se va lasa dusa fara lupta…. Mi-e mila de Franta si de francezi.

   Din aceasta UE scapa cine poate – poate italienii, poate esticii, desi ma cam indoiesc ca se maimpoate scapa, vazind ca nici englezii nu mai au curaj, desi ei sunt “the prettiest of the three ugly sisters” 🙂

 3. Dl. Macron a scos pe strazi acea formatiune a armatei care este una cu atributiuni antiteroriste, asa cum fusese scoasa in urma actelor de terorism. Se intampla si la case mai mari, cu democratie consolidata, ca armata sa fie scoasa pe strazi. Din pacate astazi Franta nu are in varf acea personalitate carimatica care sa impuna respect din partea tuturor.

 4. Multi nu inteleg ca sunt o gramada de oameni care o duc greu si in vestul Europei, nu e numai lapte si miere, la francezi din cauza taxelor demente, politicilor socialiste defectuoase si milioanelor de reglementari pentru absolut orice oamenii din comunitatile rurale si orasele mici traiesc mult mai rau decat traiau acum 20-25 de ani, daca nu ma credeti ia vorbiti cu un fermier francez.

  Se vede ruptura dintre elitele conducatoare, Macron isi posta poze cu sampanii zilele trecute, si oamenii simpli care sunt ingropati in taxe, accize, datorii. Se repeta situatia din timpul revolutiei franceze cand taranii nu aveau nici paine de mancare iar regina lor le zicea sa manance cozonac.

  Protestele violente sunt ultima solutie, le-a ajuns cutitul la os, ce sa faca sa moara de foame sau sa emigreze (unde?!).

  • asa este!
   conflictul primar este intre Franta rurala, oarecum traditionala, mai matura spre virstica, mai nationalista, nehipertehnologizata (nici nu se poate) si Franta urbana, corporatista, mai globalista, traitoare intr-o realitate virtuala, online si mult mai plina de bani, teorii si fantasme.
   Conflictul e mai degraba socialo-o geografic decit de clasa sau pur filosofic.

   Si la noi Bucurestiul in alta lume decit restul tarii (nu ca e meritul sau, e consecinta tarilor cu un unic pol de dezvoltare si concentrare a capitalului, fie le financiar fie el uman). Nu cred ca taximetristii din Birlad sau Faurei sau chiar Timisoara au vreo problema cu Uber… (piata libera, concurenta, bla bla bla)

Leave a Reply