Medicul american de origine română Theo Trandafirescu a anticipat, vineri, la Punctul de întâlnire, că SUA vor dispune o relaxare aproape totală a măsurilor anti-pandemice la începutul lunii noiembrie anul curent, iar Revelionul va fi petrecut peste Ocean practic fără restricţii. Cât priveşte România, exemplul Israelului este relevant, crede dr. Trandafirescu.

Theo Trandafirescu: Se pare că vom face Revelionul în alte condiţii

Medicul a arătat că preşedintele american Joe Biden încearcă în prezent să îşi depăşească angajamentul din campania electorală, acela ca în primele 100 de zile ale mandatului său să fie administrate 100 de milioane de doze de vaccin. Însă eforturile administraţiei americane sunt doar unul dintre motivele pentru care vaccinarea a luat având în SUA.

“Procesul de vaccinare a prins viteză în SUA pentru că populaţia a început să înţeleagă acest proces…Imunitatea de turmă se realizează la pragul de 70 – 80 la sută. La 50% din populaţie – ceea ce înseamnă circa 350 de milioane de doze de vaccin administrate, inclusiv rapelul – probabil că va începe procesul de relaxare. La 70% va fi relaxare totală.

Din ce am văzut în statistici, din ce spun epidemiologii, acest lucru se va întâmpla în ianuarie. Se pare că vom face Revelionul în alte condiţii. Însă procesul de relaxare va începe (în SUA) din august iar la începutul lui noiembrie relaxarea va fi aproape totală.

Theo Trandafirescu: Ar trebui să ne uităm la Israel pentru a vedea când putem începe relaxarea

(În ceea priveşte România) cel mai bine ar fi să ne uităm la Israel. Cred că ei se îndreaptă cel mai repede spre “coro-normalitate” (normalitate post pandemie de coronavirus, n.r.) Ei au avut un program rapid, foarte eficient, de vaccinare. Au o biotehnologie medicală foarte avansată. Au avut cele mai dure, stringente şi numeroase măsuri sociale, la momentele potrivite.

Acum încep să relaxeze, în preajma sărbătorilor naţionale şi religioase. Ei au vaccinat peste 50% şi au început să relaxeze când au atins pragul de 50%. Probabil că şi în România, când va fi atins pragul de 50%, vor începe măsurile de relaxare (…)

Vaccinul nu e un elixir visat, care ne va vindeca de toate relele. El doar ne pavează calea către o convieţuire mai paşnică cu coronavirusul. Nu trebuie să ne panicăm, trebuie să ne vaccinăm”, a spus Theo Trandafirescu.

2 COMMENTS

  1. E strict opinia lui, in ceea ce crede el! In Romania unde toate sunt un dezastru, nici gand de revenire la normal! Se vede pe fundalul verbal al conferintelor de presa si interviuril live date pe tv!

Leave a Reply