Dupa intalnirea Klaus Iohannis-Angela Merkel de la Berlin, a avut loc o conferinta de presa in care cancelarul german a fost întrebat dacă o decizie privind aderarea României la Schengen poate fi luată până la sfârșitul acestui an, ținând cont și de rezultatele pozitive menționate în ultimul raport al Comisiei Europene.

“Ultimele rapoarte au fost mai pozitive și noi credem că reformele vor fi transpuse într-adevăr în mod consecvent și noi vorbim de următorii pași. Eu nu pot să afirm nimic în momentul de față, dar eu înțeleg că România dorește un răspuns care arată că merge înainte“, a spus Merkel.

Pe pagina sa de Facebook, presedintele Iohannis a scris : “Impreună cu doamna cancelar Angela Merkel am trecut în revistă evoluția relațiilor româno-germane din punct de vedere economic, cultural și politic. Pentru noi, Germania nu este numai unul dintre principalii parteneri economici ai României, ci şi unul dintre cei mai importanţi parteneri de dialog în interiorul Uniunii Europene şi în lume. I-am spus doamnei Merkel că ne bazăm pe sprijinul Germaniei în dorința noastră de aderare la spațiul Schengen, am apreciat prezenţa în România a unor investitori importanţi şi am afirmat deschiderea şi interesul nostru pentru atragerea unui număr și mai mare de companii germane, care să creeze noi locuri de muncă.”

 

7 COMMENTS

  1. SCHENGEN? La anul si la multi ani. Sau la pastele cailor. Madam Merkel si ai ei si-au vazut boii legati de gard, adica l-au vazut pe presedintele FITUICA instalat la Cotroceni. Si acum dragi romani puteti sa mai asteptati cu Schengen. Si in fond, la ce dracu, va trebuie voua Schengen? Noi cu ce va mai putem santaja din cand in cand. Asteptati, asteptati, asteptati………. parafrazand pe unul care ne sfatuia sa invatam.

  2. Si eu care credeam ca Ioha s-a dus sa ceara banii din datoria aia istorica dar el inteleg ca s-a dus ca sa aiba de unde sa vina.

    • Crezi că pentru cele 6 milioane de votanți ai lui Iohannis contează acea uriașă datorie a Germaniei față de România? Detalii, detalii…

  3. o vizita numita de site-rile pupincuriste istorica. realizari marete. un presedinte numit de cca 2 luni care vorbeste de evolutia pozitiva din ultimii ani ai relatiilor bilaterale(ce legatura are el cu asta???) iar in rest nimic!!! schengen ciuciu ce sa mai zic de mcv?? poate ne spune juncker cel care ii lauda pe bulgari( astia sunt tampiti la ce sau doar idioti???) care vor scapa pana in 2018 de mcv! dar noi cu mult laudatul dna, lupta anticorutie etcetcetc? mai la coada ca n-am auzit de lupta asta prin bulgaria! ne facem singuri cei mai corupti din lume si mai avem pretentii?

  4. de la merkel citire aproximativa sau traducere pentru prosti ar fi: romania a intrat in randul tarilor civilizate pentru ca si-a ales presedinte un minoritar atat pe persoana fizica ci si ca religie. ete ai naibii romani erau niste trogloditi ce nu au permis unei uniuni etnice, maghiare, sa-si faca damblalele in parlament si la guvernare atatia ani spre deosebire de tari civilizate ca franta in care toata lumea e frantuzi nu exista minoritati! la noi ca la nimeni altii ajung presedinti dobitoci betivi sau afoni in toate cele dar bine burdusiti cu case luate ilegal dar prin meditatii (de parca metropola sibiana e plina de copilasi dornici sa ajunga fizicieni celebrii abonati la premiile nobel), conform justitiei nu-i asa independente intr-un stat de drept ca stang ne e rusine sa avem!

Leave a Reply