Preşedintele rus Vladimir Putin a “pierdut contactul cu realitatea”, i-a spus cancelarul german Angela Merkel şefului administraţiei americane Barack Obama duminică seara, după convorbirea telefonică pe care o purtase înainte cu liderul de la Kremlin privind situaţia din Crimeea, republică autonomă din sudul Ucrainei, unde armata rusă a fost autorizată să intervină, potrivit The New York Times, citat de Agerpres.

După această discuţie telefonică, Merkel l-a sunat pe Obama şi i-a spus că ‘nu este sigură că Putin este în contact cu realitatea’. ‘Se află într-o altă lume’, a spus ea, conform ziarului, care citează surse bine informate.

Cancelarul german Angela Merkel a avut duminică seara o discuţie telefonică prelungită cu liderul rus, la capătul căreia Putin a acceptat negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina.

Vladimir Putin ar putea plănui un atac asupra unei țări baltice pentru a testa reacția de momilizare a NATO, avertizează fostul secretar general al Alianței, Anders Fogh Rasmussen, potrivit The Daily Telegraph.

Putin are ambiții foarte periculoase și ele depășesc Ucraina, țintind state baltice pentru a testa solidaritatea Alianței Nord-Atlantice. “Putin vrea să redea Rusiei poziția sa de mare putere. Există o mare probabilitate ca el să intervină în (regiunea) Baltica pentru a testa articolul 5 al NATO. Putin știe că el va fi învins dacă va trece linia roșie și atacă un aliat al NATO. Dar el este un specialist al războiului hibrid”, a declarat Rasmussen.

Articolul 5 din Tratatul Alianței Nord-Atlantice stipulează că un atac armat împotriva uneia din țările membre “va fi considerat un atac îndreptat împotriva tuturor părților”. Și, în consecință, acestea vor sprijini “partea sau părțile atacate”, inclusiv prin forță dacă va fi necesar.

22 COMMENTS

 1. @ Gheorghe Vlad: au si germanii comunistii lor si pe cei care au uitat unde ar fi fost Germania fara America. Si daca America are un joc de pe urma caruia cineva a castigat sunt tot aceste state care ne dau acuma nou exemple de democratie: UK, Franta si Gemania.
  Reagan a fost un mare om si un discurs al lui trunchiat dar la fel de valabil in aceste timpuri e aici:

  https://www.youtube.com/watch?v=tpH5L8zCtSk

  trist ca uitam ce ne-au facut rusii si adevarat zice omul acesta, decat o viata in genunchi mai bine o moarte demna. Dar pentru asta trebuie sa ai pentru ce sa lupti si cu politcienii din ziua de azi care ne vor indobitociti e usor sa pierzi speranta. Dar pumn din tarana noastra, atata cat e, te face sa relizezi ca altii nu au avut de ales si s-au jertfit pentru noi cu cinste si onoare.

 2. http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/jurnal-zv/udrea-serviciile-si-razboiul-258785.html/

  Diversiunea

  Şi atunci? De ce a lăsat partenerul strategic să se întâmple aşa ceva? Păi părerea mea este că nu a lăsat, a dirijat, iar faptul că bomba explodează acum nu este din întâmplare. Tot acum se pregăteşte invazia în Ucraina şi românii au nevoie de un alt subiect de discuţie, nu războiul de la graniţe şi nici cât de implicată va fi armata şi ţara în acest război. Privirile românilor trebuiesc îndreptate către ceva suficient de “important” şi suculent încât să nu mai fie atenţi la graniţe. Ce putea fi mai interesant decât un război între Udrea şi Kovesi@Coldea? Când se vor trezi în război, pentru români va fi deja prea târziu, aşa au fost duşi de nas şi în 89. Nu am văzut nicio televiziune să dezbată intenţiile SUA de a înfiinţa un Comandament NATO în România, de a aduce tehnică şi militari în România, de a transforma România într-o bază militară a SUA, un cap de pod împotriva Rusiei. Apropo, acum înţelegeţi de ce a fost lăsată armata în starea în care este, fără aviaţie, fără tehnică proprie, fără echipamente, cu 40% stare de operativitate? Uite aşa, ca să fim nevoiţi să cerem, nu numai să acceptăm, armatele şi tehnica SUA, baze americane şi comandamente care “să ne apere” de duşmanii pe care ni-i facem la ordinul celor care sar să ne ajute. Dar de prieteni cine ne apără? Aşa ceva nu dezbate nimeni, nu interesează pe nimeni, toată lumea se uită la fustele ridicate în cap de Udrea, în binecunoscutul stil ţigănesc. Aproape că nu mai contează cine cu cine se culcă, cine şi cât fură, unde ajung banii şi cum se impart, până la urmă rezultatul e acelaşi: se schimbă nişte hoţi cu alţi hoţi sau ma bine spus se schimbă între ei pe principiul ciocului mic, acum noi suntem la putere, obiceiurile nu se schimbă, se schimbă doar procentele şi buzunarele. George Friedman, patronul STRATFOR, această eminenţă cenuşie a SUA, spune clar şi concis că „Statele Unite intentionează să aducă vehicule blindate americane, artilerie si alte mijloace militare în statele baltice, Polonia si România„ Şi ca să fie şi mai clar, privind cine va pierde vieţi omeneşti, acesta continuă: „Probabilitatea declanşării unor operaţiuni militare cu armate regulate în această regiune este foarte mare, dar nu neapărat vor implica trupele americane. Se poate răspândi la țările baltice, România, în multe alte țări. Asa că, să lase în trecut războiul – nu este la fel de ușor pe cât pare pentru Europa.”

  Friedman nu poate spune “se va întâmpla, vom face, vom drege,” nu are autoritatea, el poate spune “ se poate” dar cine are cap ştie ce trebuie să înţeleagă.

  Să nu uităm că tot Friedman ne spunea: Români, nimeni nu îşi va trimite copiii să vă apere”

  • Si ce sa vezi, tocmai acum Serviciile noastre sunt lasate de izbesliste de sefii demisionari sau demisionati! Coincidenta sau ce?! Suntem pierduti, fratilor! Cine n-a citit istoria ascunsa a celor doua raboaie, nu va intelege si nu va admite ca ceea ce se intampla azi este continuarea aceluiasi joc a carui directie, numai este “dinspre” ci “inspre”.

 3. Deci toti cei care spun ceva impotriva americanilor sunt comunisti? Chiar daca afirmatiile pot fi dovedite, sunt comunisti? Cetatenii americani aflati in dezacord cu strategiile militare sau economice ale propriilor conducatori sunt comunisti? Mai comuniste mi se par osanalele pro americane.
  “au uitat unde ar fi fost Germania fara America” – Unde?
  “Si daca America are un joc de pe urma caruia cineva a castigat sunt tot aceste state care ne dau acuma nou exemple de democratie: UK, Franta si Gemania.” Deci America este acest Dumnezeu al tarilor care hotaraste cine sa castige si cine sa piarda, iar noi trebuie sa asteptam ingenunchiati si slugarnici pentru ca doar alaturi de americani putem castiga.

 4. toţi sunt duşi cu capul, puterea şi bogăţia plus influienţa programatorilor, au limită: ,,ori faci, ori dispari”, putin încă mai este conştient în comparaţie cu vesticii şi programatorii. putin are puţin, cei din vest au din plin modificarea,,dus cu capul”, le-ar trebui vesticilor puţin din putin(joc de cuvinte real)

 5. Nu cred ca informatia despre aceasta convorbire s-a “scurs” in presa, ci mai degraba a fost “plantata” pentru a justifica actiunile aliatilor. Trebuie raspandita ideea ca Putin e nebun si ca un razboi e inevitabil.
  Concomintent s-a lansat in presa stirea despre raportul Pentagonului din 2008 potrivit caruia Putin sufera de sindromul Asperger. Una din trasaturile acestui sindrom (despre care se stie inca foarte putine) ar fi tendinta de izolare, incapacitatea de relationare sociala.
  Ce coincidenta minunata! Dupa ce citim ca omul sufera de o afectiune care-l “rupe” de societate ni se pare foarte credibila afirmatia Angelei Merkel cum ca omul e rupt de realitate.
  Putin prezinta intr-adevar simptome aferente sindromului Asperger, dar nu toti cei care sufera de aceasta afectiune pierd contactul cu realitatea, ci doar cei care nu reusesc sa se integreze in societate. Greu de spus ca Putin nu s-a integrat… A ajuns totusi in fruntea unei tari si nu poti face asta fara sa fii constient de realitatile inconjuratoare.
  Sindromul Aspenger este prezentat ca un motiv pentru izbucnirea unui razboi, cand de fapt este tocmai posibilitatea de a opri acest razboi. Daca Putin sufera intr-adevar de acest sindrom, are foarte multe handicapuri de care infiltratii americanilor/aliatilor in Rusia ar putea sa profite pentru a-l inlatura de la putere cu destul de mare usurinta. Dar poate ca nu se vrea asta.

 6. Mai crede cineva în ceea ce spun acesti ”bolnavi care conduc lumea”? Că-i vorba de Obama , Merkel, sau… Putin.
  Doar trei exemple:
  1. Cum să am eu încredere, adică să pun bază(și nu acid 😀 ) pe ce spune Merkel despre Putin câtă vreme, aceeași Merkel, în vara lui 2012 stabilea, ea, ca și acum de Putin, că băsescu este ”gut” și că cele 7,4 milioane de votanți anti ar fi ”nașpa):
  ”Demersurile Guvernului român ( vedeți cât ”adevăr” spune acest frau mincinos, din prima, atunci când vorbește de …” demersurile Guvernului român”) condus de premierul Victor Ponta şi procedura de destituire a preşedintelui Traian Băsescu sunt inacceptabile .Noi aşteptăm ca autorităţile române să restabilească încrederea în ţara lor şi în principiul statului de drept. Administraţia germană a urmărit evoluţia cu mare îngrijorare. Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi iniţierea referendumului, toate acestea au avut loc într-o manieră care a ignorat principiile statului de drept, fiind lipsită de respectul pentru structurile constituţionale.(parafrazându-l pe M. Badea – Să mori tu?! n.s)
  2. Când președintele Obama, prin omul lui itinerant Philip Gordon, a spus că sunt 2,5 milioane de voturi furate la Referendum ce pot să mai spun eu despre acest om când zice nuș’ce ? Credibilitatea lui tinde spre zero ?
  3. Când candidatul Iohannis spunea, mai ieri, ce spunea Merkel în 2012 vis-a vis de Suspendarea băsescului, când pune, după câștigarea mandatului, Șef la PNL pe feblețea sa din campanie în pofida faptului că exista alte opțiuni până în preziua alegerilor și altele…și altele…, cum să-l mai cred?

  …………………….
  Apropo, că tot vorbeam de …”Guvernul României”….
  Vine CEDO , marele CEDO, marea noastră speranța care judecă (doar) ”forma” și nu ”fondul ”, și văd că spune, negru pe alb, ceva în genul :
  ”GUVERNUL ROMĂNIEI, deci EXECUTIVUL, este partea PÂRÂTĂ și el trebuie să plătească pentru ticăloșiile pe care le face cealaltă putere in stat adică JUSTIȚIA”
  (cum ar veni ” Buna tara, rea croiala Mama ei de randuiala”)

 7. Domnule Radu Tudor,

  Scuze, dar și eu m-am aruncat din prima la aceast anunț al dvs. ca rața la muci
  ”Săpând”deloc adânc, am constatat (în gândul meu spunându-mi că femeia asta, Merkeleasa, n-avea cum dracu s-o ia urma ”popularului” băsescu și asta chiar inainte de a se întâlni cu acest Putin și Holande tocmai ieri(06,02,2015) că știrea asta a dvs http://jurnalul.ro/stiri/externe/merkel-lui-obama-putin-a-pierdut-contactul-cu-realitatea-662681.html este așa de ”proaspătă” cam de genul aceleia povestită de M. Badea la ”În gura presei” despre posibila arestare a lui Macovei de către Procurorul General al Republicii, Kodruța Koveși. Se mai întâmplă, ”no problem” 😀
  PS despre ceea ce face presa dar și televiziunile noastre (inclusiv Antena 3) astfel că te amețesc de cap mai mereu cu vesti proaspete cu imagini din ARHIVA gen arestarea lui Niculescu de la Argeș cu el… pe targă sunt multe de spus. Faptul că aflu că-i din arhivă menționându-se acest lucru cu litere mici mici de tot abia la sfârșit nu-i de loc normal. Și multe altele…

  • Mai bine mai târziu decât niciodată, astfel că, mai sus, se va citi….”s-o ia pe urma ”popularului” băsescu” în loc de… “s-o ia urma ”popularului” băsescu”. Scuze!

 8. Radu Tudor uneori si in special cand iti dai cu parerea despre Rusia si Putin imi confirmi ca nu ai toate tiglele pe casa!!!Semeni din ce in ce cu expertii aia anti corupti,anti ponta,anti psd!!!
  P.S.Stii ce am observat???In orice zona a lumii în care jandamul universal s a implicat a curs sânge,asa ca :vorbesti vorbe !!!de ce???

 9. Asta îmi amintește de un banc despre vestul sălbatic…

  Cică un cowboy intră într-un saloon împreună cu bătrânul său tată. Îl așează pe moș la o masă și se duce la bar să-și ia un wiskey. Zgomot mare de scaune rupte și sticle sparte. Cowboy-ul își întoarce privireași-l vede pe ta’su întins pe jos cu un individ uriaș deasupra sa, râzând.
  Își ia tacticos băutura, se duce la locul faptei, se așează tacticos pe scaun și-i spune uriașului:
  – Dacă ești bărbat, uite… Ăla e taică-meu. Mai fă o dată asta de față cu mine.
  Paaac! Uriașul îl ia pe moș de pe jos și-i mai înfige un pumn.
  Cowboy-ul se ridică de pe scaun, roșu la față și cu degetele fremătând la cingătoare, pe lângă pistol.
  – Poate n-ai înțeles – zice el uriașului. Ăla e taică-meu. Nu cred că mai ai curaj să…
  Buuuf! Încă o smetie de-a uriașului în mecla sărmanului moș, care rămâne la podea cu hainele șifonate și cu botul plin de sânge.
  Cowboy-ul se repede la taică-său și îl ridică cu grijă spunându-i cu o voce emoționată:
  – Hai, tată, să plecăm de-aici că ăsta e dus cu capul.

  În rolul cowboiy-ului – madam Merkel.
  În rolul uriașului (ironie) – Putin.
  În rolul bătrânului – Ucraina.

Leave a Reply