Ministrul Sănătății a transmis un mesaj către cetățeni cu prilejul Sărbătorilor Pascale. Nelu Tătaru susține că este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile și regulile de distanțare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente.

“Stimați Concetățeni,

Intrăm în perioada Sărbătorilor Pascale, unii dintre noi așteptând Învierea Domnului, ceilalți Sărbătoarea Floriilor.

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa.

Este Sărbătoarea familiei celebrată întotdeauna  împreună cu cei dragi.

Anul acesta este unul special, în care trebuie să înțelegem că vom sărbători altfel, spre binele nostru și al apropiaților.

Viața noastră s- a schimbat, trăim vremuri de nesiguranță, cu restricții pe care nu le credeam posibile.

Din nefericire, în această luptă am pierdut vieți și unii dintre noi sunt acum în doliu, iar alții  îngrijorați pentru cei care luptă cu boala.

Dragi români,

Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată,  restricțiile și  regulile de distanțare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente. În acest fel vom salva viețile noastre și ale apropiaților și ne vom reuni curând sănătoşi.

Gândurile mele se îndreptă către toți cei care lucrează acum pentru noi in toate domeniile de activitate.

Un gând special către toți colegii mei din sistemul sanitar care se află în linia întâi și cărora le doresc putere de muncă și le solicit ca în aceste zile de grea încercare să dea, încă o dată, dovadă de responsabilitate și solidaritate. Întotdeauna personalul medical a știut să răspundă prezent și să își onoreze meseria.

Numai împreună vom putea să trecem de această perioadă și vom putea face ca, anul viitor, să ne strângem în brațe cu ocazia Sărbătorilor Pascale”, a zis Tătaru

5 COMMENTS

 1. Mai…da’ restrictiile astea sunt pentru cei apti de munca .Cei vizibil trecuti de 70 de ani ii vad de vreo 2 sapt. pe strada la orice ora…de la 8.00 pana la 19.00.Sunt in magazine, piete statii de autobuz, cu masca si fara masca.Socializeaza in fata blocurilor.
  Si atunci, pentru cine sunt restrictiile ?
  Acum cateva zile, intr o statie de autobuz la ora 19 , in Dr.Taberei, erau 3 persoane vizibil trecute de 70 ani dar politia a verificat actele a doi tineri …
  Si atunci, ar trebui relaxate reatrictiile celor apti de munca daca angajatorul le asigura distantarea sociala, dezinfectare, ozonificare, pe grupe alternative de munca, dezinfectantii….transport de la serviciu la munca..testare/ verificare zilnica prin cab.medical la intrarea la.locul de munca…
  Ca vad ca nu e nicio sanctiune pentru cei ce se inghesuie in piete…riscul fiind mult mai mare…Oricum unii batrani se vor plimba zilnic…si poate vor ajunge la ATI…

 2. Sunt cu zecile de mii ,nu-i așa ? Pentru câțiva, generalizați și sunteți de părere că toți fac așa ! Eu am văzut mulți din celelalte categorii de vârstă care nu respectă nicio măsură!! Ar trebui să-mi dau cu părerea că toți sunt iresponsabili ?

 3. Citez si eu din altii
  „De cand a inceput nefericita asta de pandemie, am vazut asa:
  Liberalii se chinuie sa astupe gaurile din corabie, bine, rau, cat se pricep si ei. Nu e Vela tatal comunicarii, dar il vezi ca transpira si se straduieste, Tataru alearga prin tara si stinge incendii. Cad spitale, bugetul e vraiste, cam tot dezastrul mostenit de la Ciolacu, Tariceanu si Ponta. Nici nu se mai plang si nici n-ar mai ajuta pe nimeni sa se planga. USR-PLUS si-a activat retelele de voluntariat si incearca sa contribuie dupa puteri, sa stranga donatii, sa cumpere echipamente. La fel ca ei, atatea alte grupuri civice de diverse orientari ideologice, asociatii profesionale, firme private, o puzderie de oameni inimosi.

  Restul, numai clantai, numai guristi, toata ziua pe televizoare, in transmisie directa din sufrageriile lor luxoase. Ponta, Ciolacu, nu mai zic de disperatul Tariceanu, toti dau din falci, critica, se zborsesc, azi te someaza sa faci asa, maine, invers. Stau ca babele atarnate de gard si dau indicatii alora care macar pun osul la treaba. Pe urma se mira ca vin sondajele si-i nedreptatesc la procente, singurele care-i intereseaza in afara de conturile lor din banca”,

Leave a Reply