Dupa decizia in cazul sotilor Barsan, judecatorul 

Mădălina Elena Dârdeci

a postat un mesaj extrem de dur pe Facebook :

 

Cauza Bârsan si ceilalți arată de ce este necesară o resetare a profesiei…
Cineva m-a întrebat dacă nu imi este teama pentru că “vorbesc” prea mult, iar acest “vorbit” imi va crea probleme…
Ba Da, imi este teama, dar nu pentru mine ci pentru cei dragi mie, pentru că realizez ca Andreiu ar fi pierdut daca eu nu m-as mai intoarce acasa…
Imi este ciuda pentru că teama pe care o simt acum, am simtit-o si in anii ’80, când tata era dus la securitate…
Știți? Se spune că cea mai bună pernă este o constiinta curată!
Oare cum se simt cei care au produs atâtea daune? Dorm bine? Cei dragi lor, oare, sunt bine?
În fine, după aproape 18 ani de magistratura de scaun ma simt din ce in ce mai rau, sufleteste, în această profesie. Si, Doamne, cât de mult iubesc această profesie!!!
O zi frumoasa ca sufletele voastre!
Ma rog, cine are suflet…

COMUNICATUL CSM

3 mai 2018

COMUNICAT   

privind poziţia publică a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în cazul soluţiei de achitare a patru judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de rămânerea definitivă a unei hotărâri de achitare a patru judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doi dintre aceştia suspendaţi din activitate timp de aproape patru ani.

Reamintind rolul Consiliului de garant al independenţei justiţiei, Secţia pentru judecători îşi exprimă preocuparea pentru apărarea judecătorilor împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea, ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.

Fără a nega îndrituirea organelor de urmărire penală în aprecierea oportunităţii de identificare a faptelor prevăzute şi pedepsite de legea penală, cercetare şi tragere la răspundere a autorilor, Secţia pentru judecători atrage atenţia asupra faptului că interpretarea şi aplicarea legii la un caz concret, stabilirea situaţiei de fapt, aprecierea asupra probelor, susţinerilor şi cererilor formulate, constituie atributul activităţii de judecată, regula fiind că modalitatea în care judecătorul interpretează şi aplică legea într-o cauză nu este susceptibilă de cenzurare decât în cadrul căilor de atac.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii

8 COMMENTS

    • Ehe, poate ca nu se ajungea aici daca voi judecatorii va uneati si faceati ceva la timp… Mandatele abuzive de ascultari in masa si puscarii preventive au fost semnate de judecatori… Procurorii au devenit magistrati fara ca judeatorii sa zica nici pas…samd. Daca nu faci nimic in timp abuzurile se aduna si ajung si la voi judecatorii care stati linistiti…

  1. Serios! Ceva nu se pupa! Nu cumva e ceva dubios in parteneriat?! Parteneriat la vedere,sau, tacit, sau ceva santaj! Eu nu cred,sincer! Pare ca se vrea inducerea fricii si terorii in randul cetatenilor care traiesc in tara! Daca nu tine controlul si coordonarea prin spiritul de turma,sa ii terorizam cu frica,poate se schimba in turma usor de manipulat,asa pare! O tara bogata are control si coordonare totale prin spiritul de turma=nu au personalitate puternica,nu au viziune,ies in fata cu propria bataie de joc privind fizicul propriu,dar la o tara saraca,saracita la limita subzistentei,nu poti controla si coordona toata natiunea,sunt mai multi rebeli decat supusi chiar daca induci teroarea si frica!

  2. Si mie mi-e frica mai rau decat de Securitate. Mi-e frica de infractoriui, de interlopii, de cei care devalizeaza banul public doar pentru ca pot, acum nici de puscarie nu le mai este frica, sunt pe val. De aia mi-e frica. Pt ca niste judecatori dau pedepse timide, cu suspendare, fara confiscarea averilor. In afara de Voiculescu si Nastase, ambii clienti ai lui Basescu, nu ai lui Kovesi, ceilalti se fofileaza glorios si imediat apar pe sticla sa se planga de abuzuri. Ca niste carpe, asa mameluci de politruci plangaciosi, obsedati de o femeie (de ce le e frica,daca n-au furat?) nu cred sa mai existe pe undeva.

    • Peste 80% din achizițiile publice sunt derulate cu firme străine dar nu văd nicio anchetă în care să fie implicați străini, deneaul scormonește fapte petrecute acum mai bine de 10 ani de zile, dinainte de intrarea în UE, ca nu cumva, din greșeală, să agațe și vreun străin. A luat Codrula plasă cu EADS, nu mai repetă greșeala!

  3. Nu ma mira afirmatia. Cei care sunt imbuibati doresc dictatura si se unesc in gasca.Pentru ce se intampla acum vinovata este intelectualitatea provenita din parinti spalati pe creier,educati de profesori universitari foste slugi comuniste si ei avand constiinta cumparata de forte ostile Romaniei.O mare vina o au si institutiile de forta care si-au vandut onoarea si permit aceste fapte si incalcarea legilor incepand cu constitutia. Constiinta romaneasca a ajuns la nivelul anilor 1600 . Material se evolueaza dar in domeniul constiintei regresam . Doamna in cauza este un om educat in domeniul juridic. Eu o intreb cum se simte cand stie ca principiile de baza ale democratiei separarea puterilor in stat si reforma in administratie descentralizare nu exista decat pe hartie. In fapt si in constiinta juristilor ea nu exista. Prin 1740 Montesquieu punea bazele acestor principii si acesti domni si doamne se alinta juridic si se joaca cu libertatea oamenilor adica hotii sunt iertati si cetatenii cinstiti pedepsiti sa traiasca in puscaria libera. Cum au putut acesti intelectuali sa se uneasca in gasca prin protocoale si acum se vaicaresc de lipsa democratiei si securism . Pai eu sa ii apar pentru faptele lor monstuase antidemocratice? Sunt niste tradatori ai democratiei. Azi este ziua libertatii presei. Nici macar azi o data pe an presa nu este libera. Oamenii sfintesc locul, fara constiinta libera nu poti fi liber nici macar in mintea ta.

  4. Liviu Dragnea: “Am fost trimis in judecata in baza unor barfe spuse la un sprit” Acum ar putea spune ca a fost amendat pe baza de facebook si presa. Prin 80 un militian din Alexandria s-a amendat singur si a ajuns de rasul curcanilor( coincidenta sau nu) Ce sansa mai avem daca Presedintele Camerei Deputatilor care se bucura de protectie si este urmarit de puhoi de lume este lasat sa circule cu un autoturism care putea sa ii puna viata in pericol si la pus in situatia sa incalce legile tarii (legea asa spune) Mai mult organele nu il avertizeaza desi masina circula asa de aproape o luna si sigur a trecut prin filtrele Parlamet parcare CNADNR si camerele insirate pe toate drumurile. Mai grav este ca nu cunoaste legile votate de el. Da vina pe fiul lui (halal tata) ca nu a avut masina ITP si sugereaza celor care trebuie sa aplice sanctiunea ca trebuie sa plateasca amenda. Obligatia de a verifica documentele si masina inainte de a pleca in trafic o are cel care circula cu masina(soferul). Amenda o plateste fiul daca recunoaste ca el a circulat cu masina dar atunci livache pierde pariul cu micii. Sunt curios daca o sa plateasca amenda sau primeste un avertisment. Oare ” iubita” si cele patru dive il vor da in judecata pe fiu ca a pus in lumina proasta un inalt demnitar si poate chiar viata?(asa cum au facut cu cei de la TNR de libertatea presei) Asemenea oameni ne fac legile ne conduc si ne pun pumnul in gura cu toleranta justitiei si a institutiilor de forta care trebuie sa aplice legile tuturor cetatenilor care o incalca fara discretie

  5. Doamnele judecător vorbesc bine și curajos, ba chiar își iau, cu elegantă, păcatele breslei asupra lor (vezi cutremurătorului mesaj al Danei Gârbovan) dar nu cred ca oratoria de calitate, susținută de simtul moral nestirbit, va produce vreun ecou in inima “muntelui de moralitate” Stanciu, de pilda. Nici asupra Biciclistului national nu cred sa aibă vreun impact, așa ca întrebarea privitor la somnul liniștit al trădătorilor din justiție suna ca un efect retoric “calculat” sa stârnească pasiuni politice—ma și mir ca propaganda nu s-a luat deja de retorica judecătorilor tineri (poate, chiar “decreței?”), ca nici in sectorul propaganda nu cred ca se vorbește de “suflet” și “inima” decât la petrecerile cu manele prin locații secrete. In fine, sa speram ca prin repetitie si acumulare (vor mai fi si alte voci, ca generația decrețeilor e numeroasa) va începe sa se audă și retorica nobila a doamnelor in roba de magistrat—m-am saturat de limbajul de cazarma al “opoziției” și-al gaunosului ei general, Johannis, pana peste cap și chiar mai departe.

Leave a Reply