Vicepreşedintele american, Mike Pence, apreciază, într-un mesaj postat miercuri pe Twitter, întâlnirea pe care a avut-o săptămâna aceasta cu premierul român, Viorica Dăncilă, căreia i-a mulţumit pentru parteneriatul puternic cu Statele Unite şi decizia de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim.

”M-am bucurat să mă întâlnesc săptămâna aceasta cu premierul român Viorica Dăncilă, un aliat NATO şi prieten. Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul său puternic cu SUA şi decizia ei de a muta ambasada României la Ierusalim”, a scris Mike Pence pe contul său de Twitter.

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat în perioada 23-26 martie o vizită în Statele Unite ale Americii, în timpul căreia a participat la întrunirea anuală a American Israel Public Affairs Committee (AIPAC – comitetul americano-israelian pentru politici publice), ocazie cu care a avut întâlniri cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, cu secretarul pentru comerţ, Ross Wilbur, cu speakerul Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, precum şi cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, scrie Agerpres.

Leave a Reply