Mihai Gadea pe Facebook : “Vă invit la o consultare națională foarte importantă! În lumina valului de atentate teroriste, ar trebui ca România să mai primească sau nu refugiați din Siria? Vă aștept opiniile, iar pentru cei care doresc să intervină în direct, așteptăm datele de contact pe adresa de email sintezazilei@antena3.ro”

 

36 COMMENTS

 1. NU, cu exceptia unor cazuri umanitare, strict individuale, fara reintregire de familii, strict in limita locurilor disponibile in spatiile destinate unor astfel de situatii, cu conditia trimiterii lor acasa ca urmare a ameliorarii situatiei din tara lor, si in niciun caz acceptata cota impusa de mai marii Europei si primirea unor persoane selectate ca urmare a trierii facute de catre ei.

 2. Cineva din Franta, asa cum spune dc news ,zice ca liderul atentatului recent ar fi trecut prin Romania. Si ca ar trebui ca frontierele Schengen sa fie securizate.. Pai, daca frontierele noastre nu sunt securizate cum a trecut prin frontierele Schengen ? Cum a trecut de frontiera franceza ? Eu zic ca nenea Lăzărescu si cu sefu’ de la MAI , super tehnocratii lui jony, sa apere interesele României.

 3. Hello! Nu sînt doar din Siria şi nici nu ai cum să-i diferenţiezi. Pakistanezii sînt de statură mijlocie majoritatea şi răi de gură, libanezii sau libienii sînt mai negri decît orice naţie, înalţi şi slabi.Sînt din toate ţările africane: indieni, irakieni, somalezi, kenieni, congolezi, marocani, eritreeni, arabi, sirienii nu pleacă aşa uşor din ţara lor, ce să zic: toţi cei care reuşesc să fugă pentru un trai mai bun în alte ţări, dar nu vor veni mulţi în românica pentru că ştiu nivelul de trai de la românii care muncesc sau prestează munca în scop de apărare sau medicină în ţările lor. Niciunul dintre ei nu vor avea acte de origine, un telefon şi coranul, în rest majoritatea nu au nicio profesie sau practică la un loc de muncă. Sînt obişnuiţi cu ziua sau afaceri mai mult sau mai puţin curate şi nu-i includ pe cei care au absolvit o facultate reală.
  În concluzie: 20% da şi 80% nu. Ştiu de ce spun asta.

 4. Uită-te pe pagina lui Gâdea ca să-ți dai seama că am avut dreptate când ți-am scris aici că acest popor este unul xenofob și abrutizat și care a mai și dovedit, pe 3 noiembrie, că n-are nici o treabă cu democrația.
  .
  Dar tu săreai repede cu “vai, nu jigni poporul!”, “vai, limbajul!” etc.
  .
  Vei remarca faptul că foarte, foarte PUȚINI vor ca România să primească atâția refugiați cât aceasta poate din punct de vedere logistic și economic. Majoritatea celor care i-au răspuns nu vor DELOC refugiați.
  .
  Cum ziceam, după 10 ani de băsism și acum cel puțin 5 ani de iohannism, ultimul lucru care se va schimba în această așa-zisă țară este mentalitatea de brută. Dar dacă le pui microfonul în față, mai mult ca sigur ar spune că sunt umani, solidari, cetățeni europeni, occidentali și, desigur, democrați.
  .
  Aproape că-mi doresc ca un cataclism devastator să “lovească” România. Ce frumos ar fi ca, apoi, toate țările să reacționeze FIX LA FEL cum reacționează acum poporul român: “NU primim NICI UN refugiat!”, “să stea acolo unde sunt acum!”, “să stea la ei în țară și să și-o apere!” etc.
  .
  Dinte pentru dinte? Nicidecum. Tratament egal? Oh, da!

  • Ce nu stiti dvs. camelia este faptul ca avem in tara o comunitate musulmana destul de numeroasa si ea vietuieste de multe sute de ani, alaturi de romani, pe teritoriul dobrogean. Ar fi mai safe fara ei ?
   Faceti o greseala si o confuzie in acelasi timp.

   • Daca gasim 600 de raiezi arafati intre refugiatii ce vin in Europa stiu eu o casa mare in bucuresti unde putem Sa I cazam Si ii trimitem pe ai nostrii 600 in siria + bonus unu de la cotroceni, unu de la DNA Si unu de la Sri.

 5. raspuns simplu: doar familii si doar crestine din Siria, Liban, Iordania, precum si din (daca e cazul) Armenia, Turcia, Irak, Israel, etc. Statutul de refugiat trebuie clar si mai limitativ redefinit si sa poate fi retras in cazul in care nu se constata, in urmatorii 10 ani, o integrare serioasa in societatea romaneasca.

  pe altii: fara a le da statutul de refugiati si pe o baza foarte selectiva ii putem gazdui temporar (adica 1-2-3 ani) dar numai in tabere, in numar relativ restrins per tabara si sub supraveghere stricta. Daca vor… Pe baza individuala (sau in cazuri, sa zicem, sociale, umanitare) n-as exclude complet posibilitatea sa fie mutati in prima categorie.
  Oricum in total numarul refugiatilor n-ar trebui sa depaseasca citeva mii pe an

 6. Din doua, una: daca urmam modelului medieval propagat de Ungaria (granite intre domenii, taxa pt trecerea granitelor, moneda batuta de fiecare senior pe domeniul sau, sistemul de vasalitate ca garantie a securitatii) atunci NU. Daca ne afiliem modelului francez revolutionar (republica universala, drepturile omului si ale cetateanului) atunci DA. Varianta tehnocrata imi scapa dar sunt sigura ca la Cotroceni se stie.

 7. Evident ca acum este prilejul să spunem NU primirii refugiaților în tara noastră! Dacă România va primi refugiati, eu, cetățean al acestei țări, am pretenția să nu mai văd oameni căutând în tomberoane după mâncare, nici cerșetori pe străzi și vreau să fie garantata hrana zilnică pentru absolut orice om al străzii. Asa ar fi normal, în spiritul creștin care spune sa-ti iubești aproapele. Doar nu mi-or fi mai apropiați sirienii ca românii…!

 8. Basescu iar se ia de Raed Arafat
  Băsescu a declarat că în opinia sa secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, trebuie să plece din sistem pentru că altfel va continua să facă mult rău sistemului de urgență din România.

  ”Arafat daca nu este schimbat sau nu se va retrage va face mult rau sistemului de urgenta din Romania. El trebuie sa isi schimbe mentalitatea altfel va face mult rau. Avem sisteme care pot fi cuplate la sistemul national. Am văzut că acum zice că acum a primit o lectie. Arafat este un etatist convinsi si el nu intelege ce inseamna concurența
  .Când e un accident pe DN1 insira masinile rosii si face spectacol, dar nu poate gasi un avion in Apuseni, un planor prin munti, iar la Siutghiol nu e in stare ca la 30 de m de țărm să salveze niște oameni.

  A fost distrusa si discreditata Salvarea in mod intentionat în dauna Pompierilor – acolo e doar un paramedic în timp ce Salvarea vine cu medic”

  • Basescu are un interes direct in privatizarea sistemului medicinei de urgenta din Romania, o afacere de sute de milioane de EUR. S-a vazut asta cu maxima claritate si la incercarea de debarcare anterioara, cea care era cat p-aci sa il coste jiltul de la Cotroceni. Lacomia acestui bandit nu are limite!

 9. NU! Nu cred ca suntem in masura sa mai avem si grija lor.
  Am fost impotriva acestei idei inca de la inceput! Fie si numai fiindca ne ESTA IMPUSA de Merkel. M-am saturat ca altii sa ne dicteze si sa ne oblige ce sa facem, ce sa mancam si cum sa ne purtam la noi in tara.
  Merkel a fost in rolul “Ucenicului vrajitor”… i-a chemat pe refugiati, le-a promis azil, dar nu s-a asteptat la amploarea pe care o va lua fenomenul… Si cand s-a vazut depasita de situatie a inceput sa-i “imparta” in stanga si in dreapta, celorlalte tari din UE, care ar trebui sa “stea drepti” si sa execute deciziile ei fara comentarii…
  Imi apre rau de refugiatii care au fost manipulati si li s-au dat sperante false, dar acesti sunt putini, restul sunt veniti cu alte ganduri
  DECI, NU, NU VREAU REFUGIATI! ASTA DACA PAREREA MEA CONTEAZA…

 10. Nu cred ca e necesar sa iesim cu totii-n piata si sa hotaram prin consultare populara.
  sunt autoritati chemate pentru a hotari si combate amenintarile venite pe aceasta cale.

  • Nu in cota agreata de noi? Impunerea = drmocratie? Avem responssbilitati, obligatii Si Mai era ceva….aaaa drepturi. Aha cam asa.

   din moment ce apartinem unei comunitati de state in care avem responsabilitati, obligatii Si drepturi, da, Romania trebuie Sa primeasca re fugiati in cota agreata de bucuresti.

   parca suna Mai bine!

 11. Nu avem incotro, dar la selectia celor repartizati Romaniei sa participe in mod direct specialisti antitero si politisti romani. Nu de alta dar sa nu ne trezim ca ni-i trimit doar pe cei suspectati de apartenenta la organizatii teroriste.

 12. E o problemă foarte complicată.Atât timp cât nu ai un control foarte riguros asupra refugiatilor la frontieră ,pericolul intrării pe teritoriul României a unor elemente teroriste este foarte mare.Pe de altă parte imaginile cu refugiatii goniti de teroarea războiului sunt copleșitoare.România ar trebui sa-si asume un număr rezonabil de refugiati pe care îi poate controla.

 13. Vad o gramada de basisti pe aici ca doar ala era categoric impotriva refugiatilor. Ba voia sa fie trimisi inapoi toti. Pana la urma care ar fi problema? Frica de atentate si la noi? Stati linistiti ca nu risca aia nimic aici. Nu de frica serviciilor dar pierd timp si exploziv degeaba. Cand vor vrea si ei sa il detoneze stiu sigur ca nu vor putea ca le fura romanasii nostri tot.

 14. Refugiati da! Familii cu copii care chiar fug de razboi. Ne trebuie insa un program bine pus la punct de integrate sociala, cine Sa l faca gorghiu Si jokeanus, keovesecu cu stancescu? Emigranti, nu nici macar unu. Sa se duca la her mercurescu Sa ii integreze ea!

 15. 1. Primim in tara doar cazurile de civili raniti grav, pentru tratament.
  2. Ajutam refugiatii cu fonduri pentru tabere organizate in Orientul Mijlociu.
  3. Nu primim refugiati in masa si nici cote obligatorii.

 16. Ca întotdeauna mintea domnului Mircea Badea calată pe logică matematică a formulat întrebările corecte:
  Să primească sau nu România refugiați din Siria ÎMPOTRIVA VOINȚEI LOR?
  Dacă da – să fie aceștia închiși în țarcuri sau închisori pentru a fi ”salvați”?
  În baza căror legi și principii internaționale?
  .
  Aș adăuga și eu o întrebare două:
  Politrucii domnului Johannis în frunte cu domnia sa au gândit o fracțiune de secundă înainte de a accepta ”cotele obligatorii” ale doamnei Merkel?
  Ce crede domnul președinte al României – Hitler ar fi de acord cu o astfel de politică? Accept speculații…

Leave a Reply