Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atacului armat de marţi de la Strasbourg, ministrul francez de Interne a anunţat decizia declanşării nivelului maxim de alertă Vigipirate (pe o scară de la 1 la 3) – ‘Urgenţă atentat’, care asigură un nivel de vigilenţă şi protecţie maximă, imediat după producerea unui atentat.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis joi AGERPRES, acest nivel de alertă este activat pe o perioadă limitată, determinată de gestionarea situaţiei de criză, şi prevede măsuri de consolidare a securităţii la frontiere, pe aeroporturi şi în zonele turistice.

De asemenea, anumite drumuri, servicii de transporturi publice sau instituţii de învăţământ pot fi închise.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’, scrie Agerpres.

2 COMMENTS

  1. E bine, am trait s-o vedem si pe asta, Orasul Luminilor sub asediu.
    Pana la urma nu trebuie sa ne mai mire nimic, poate idiotii astia mondiali prin manevrele lor nereusite dau foc lumii, scanteia s-a produs.

  2. Deci acest marunt spargator de cabinete stomatologice transformat in terorist a pus pe jar toata Franta si vizitatorii ei…
    Daca aveau francezii bugetul SRIului atentatorul ar fi fost prins in doi timpi si trei miscari… asa zburda liber prin Hexagon in timp ce securitatea franceza ridica neputincioasa nivelele de securitate..

Leave a Reply