Wednesday, May 14, 2025
17 C
Bucharest

Ministerul Mediului si agentiile statului asista complice la crima de mediu din Bucuresti si imprejurimi

Aerul a fost din nou greu de respirat în anumite zone din Capitală, la sfârşitul săptămânii trecute. Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti anunţa că, începând din 22 ianuarie seara, s-au înregistrat creşteri importante al concentraţiilor de pulberi fine. Dacă cei de la Agenţie dau vina pe traficul intens şi pe condiţiile meteo, cetăţenii din zonele afectate susţin că incinerările ilegale de deşeuri sunt cauza – şi acuză lipsa de reacţie a autorităţilor, scrie jurnalul.ro

Conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti, cele mai mari creşteri ale concentraţiilor de substanţe poluante s-a înregistrat, în 22 şi 23 ianuarie, la staţiile de monitorizare B6-Cercul Militar şi B2-Titan. La pulberi fine în aer, concentraţia medie orară maximă a atins triplul limitei stabilite pentru media zilnică.

Condiţii defavorabile

Au fost creşteri şi la concentraţia medie orară a dioxidului de azot, care a ajuns la valori apropiate de cea limită (185 de micrograme/mc, valoarea limită fiind de 200 micrograme/mc). Cei de la APM Bucureşti susţin că creşterile, în acelaşi interval, ale valorilor mai multor indici (pulberi fine, dioxid de azot, oxid de carbon, benzen) arată faptul că traficul rutier intens a fost sursa poluării, o altă sursă fiind, după lăsarea nopţii, încălzirea rezidenţială. Condiţiile meteo fiind defavorabile dispersiei substanţelor poluante, acestea s-ar fi acumulat la nivelul solului.

Nimeni nu ia măsuri

„Au fost informate autorităţile publice locale, responsabile de gestionarea traficului în Capitală”, precizează APM Bucureşti, pe pagina de Facebook. Postarea a primit însă comentarii indignate din partea cetăţenilor.

„De raportări suntem sătui, vedem şi noi, simţim şi noi, deschizi geamul să aeriseşti şi-ţi dai seama că e poluare… nu avem nevoie de graficele voastre, avem însă nevoie să luaţi nişte măsuri pentru a preîntâmpina şi stopa cauzele reale ale poluării”, scrie un bucureştean. Un altul spune că, în perioada incriminată, s-a deplasat şi a făcut filmări în zona Rudeni–Chitila–Giuleşti Sârbi, acolo unde sunt companii care depozitează şi ard deşeuri, iar o doamnă se miră retoric de faptul că creşterile de poluanţi se înregistrează fix noaptea şi în weekend, când traficul e scăzut.

Reducerea poluării aerului ar permite evitarea a peste 50.000 de decese pe an în Europa, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Hot this week

Sondaj : Nicușor vs Simion

Candidatul AUR, George Simion, şi candidatul independent Nicuşor Dan...

Bolojan : Sprijinim Ucraina pentru că nu avem interesul sub nicio formă ca Armata rusă să avanseze înspre România

Preşedintele interimar al României, Ilie Bolojan, a afirmat că...

Simion : românii nu sunt demni să circule fără viză în SUA

Declarația prin care George Simion a lăudat Administrația Trump...

Războiul India – Pakistan, 125 de avioane de luptă în aer

Lupta de miercuri dintre avioanele de luptă pakistaneze și...

Topics

Sondaj : Nicușor vs Simion

Candidatul AUR, George Simion, şi candidatul independent Nicuşor Dan...

Simion : românii nu sunt demni să circule fără viză în SUA

Declarația prin care George Simion a lăudat Administrația Trump...

Războiul India – Pakistan, 125 de avioane de luptă în aer

Lupta de miercuri dintre avioanele de luptă pakistaneze și...

Analiza la zi privind invazia Rusiei în Ucraina şi impactul asupra securităţii României

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 mai, ora 22:32) - Emisiunea:...

Concorde, monument istoric

Rachida Dati, ministra franceză a Culturii, a anunţat că...

O navă spațială din epoca sovietică se va prăbuşi pe Pământ

O navă spațială din epoca sovietică, care nu a...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img