Ministrii apararii din NATO s-au reunit la Bruxelles si au luat hotarari importante.

Miniștrii Apărării au luat decizii pentru a consolida și mai mult descurajarea și apărarea Alianței, care a inclus aprobarea de noi orientări pentru planificarea apărării NATO.

„Acest lucru reflectă realitatea că trăim într-o lume mai periculoasă. Cu comportamentul agresiv al Rusiei, amenințarea persistentă a terorismului și provocările prezentate de China. Asta va conduce la adaptarea capacității noastre pentru anii următori. Și va asigura că descurajarea și apărarea rămân puternice și credibile”, a spus Secretarul General al #NATO, Jens Stoltenberg.

Sprijinul aliat pentru Ucraina consumă o “cantitate enormă” de muniție și stocurile se epuizează, spune Stoltenberg, adăugând că miniștrii au convenit asupra necesității de a crește producția de cartușe de artilerie de 155 mm.

Miniștrii au abordat, de asemenea, modalități de a spori capacitatea industrială și de a reface stocurile de armament și muniție, care sunt la o cerere mai mare ca niciodată, având în vedere sprijinul fără precedent al Aliaților pentru Ucraina.

Măsurile includ necesitatea de a crește capacitatea industrială și de a lucra îndeaproape cu industria, precum și de revizuire a capabilitatii NATO pentru stocurile de muniție. Aliații sunt de acord cu necesitatea de a lucra mână în mână cu industria de apărare pentru a crește capacitatea industrială și revizuiesc deja obiectivele standard NATO pentru stocurile de muniție.

Pe baza măsurilor de protecție a infrastructurii submarine critice, Jens Stoltenberg a anunțat înființarea unei celule de coordonare a infrastructurii submarine critice la sediul NATO. „Va facilita angajamentul cu industria și va reuni părțile interesate cheie militare și civile”, a spus el. Miniștrii au discutat, de asemenea, despre importanța investițiilor mai mari în apărare și despre cum să se bazeze pe angajamentul de investiții în apărare și despre angajamentele viitoare după 2024.

Aliații s-au întâlnit si cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, pentru a discuta despre situația de pe front și despre cele mai urgente nevoi militare ale Ucrainei.

Subliniind fereastra de oportunitate a Ucrainei de a înclina balanța războiului, Jens Stoltenberg a salutat angajamentele de sprijin făcute de Aliații NATO Ucrainei, inclusiv mai multe arme grele și pregătire militară. El le-a mulțumit, de asemenea, Aliaților pentru contribuțiile lor semnificative la Pachetul cuprinzător de asistență al NATO, care furnizează Ucrainei alimente, combustibil, echipamente medicale, echipamente anti-drone și poduri amfibii. De asemenea, miniștrii au convenit să intensifice sprijinul pentru alți parteneri aflați în pericol, Bosnia și Herzogovina, Georgia și Moldova.

 

3 COMMENTS

  1. Ministrii AU DECIS …
    – Sunt decizii executorii, sau fiecare guvern urmeaza sa decida efectiv? Cred ca au decis doar ca sunt de acord in principiu.

  2. Tot nu cred ca in comunicatul oficial apare expresia “am decis sa …”. Cred ca apare “trebuie sa …” sau “am cazut de acord ca e necesar sa …”.

Leave a Reply