Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat că Rusia desfășoară un “plan cuprinzător” pentru a-şi consolida poziția militară în regiune, existând un potențial important de agresiune la adresa Ucrainei.

Dîncu a participat, joi, la Bucharest Forum 2021, ediția aniversară, organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu biroul de la București al Organizației German Marshall Fund of the United States.

“Situația actuală de securitate de pe flancul estic al NATO este îngrijorătoare, volatilă şi prezintă o serie de riscuri semnificative.

Rusia desfășoară un plan cuprinzător pentru a-şi consolida postura militară şi comportamentul asertiv în regiune, existând un potențial important de agresiune la adresa unui stat vecin, la adresa unui stat din proximitatea noastră, Ucraina.

Vasile Dîncu: “Rusia ar trebui considerată o amenințare serioasă la adresa NATO”

Ne confruntăm cu amenințări hibride, precum fluxul de migranți din Belarus şi, în egală măsură, trebuie să găsim răspuns la amenințări prezente de către potențiali adversari globali, precum China.

Să nu uităm de impactul schimbărilor climatice asupra societății, care a devenit o amenințare destul de importantă”, a spus Dîncu, citat de Agerpres.

Tema principală a ediției din acest an a Bucharest Forum a fost dedicată Conceptului Strategic al NATO, principalul document de planificare strategică la nivel aliat, care prezintă direcțiile de acțiune și sarcinile fundamentale ale Alianței pentru asigurarea securității colective.

“Noul Concept Strategic urmărește să consolideze rolul Alianței Nord-Atlantice ca organizație esențială în ceea ce privește gestionarea provocărilor specifice unui context internațional marcat de competiția dintre marile puteri și să avanseze o descriere realistă a mediului de securitate.

Rusia ar trebui să fie reflectată ca o potențială amenințare serioasă la adresa NATO, din perspectivă militară”, a estimat ministrul apărării, scrie Antena3.ro

Leave a Reply