Dupa ce ministrul Economiei Nicolae Badalau a lansat atacuri la adresa politistilor, Presedintele Federatiei Politistilor SED LEX i-a dat acestuia o replica foarte dura intr-o postare pe Facebook :
ZISE dl. BĂDĂLĂU,
Da domnule Bădălău, adevărat grăiți că în unele comune nu există polițiști, sau dacă sunt vă spunem noi că sunt insuficienți, pentru că asta v-ați dorit, ca România să fie în primul rând raiul infractorilor politici.
Dumneavoastră clasa politică ați făcut tot ce va stat la îndemână să distrugeți nu numai poliția ( în 2003 ați desfințat sectoriștii ), ci întregul sistem de apărare, ordine publică și siguranță națională, dar ce să-i faceți, la poliție se și vede, pentru că tot cetățeanul are nevoie de serviciile acestei blamate structuri.
Poate nu știți domnule Băbălău, dar pe timpul guvernării partidului pe care dumneavoastră ziceți că îl conduceți, poliția a cunoscut un mare recul.
Au plecat din sistem un mare număr de polițiști, cu experiență, adevărați profesioniști și nu prea s-a pus nimic în loc.
Sau dacă s-a pus nu s-a asigurat o pregătire adecvată, datorită dorinței ministrului de a aduce în sistem câțiva indicatori neperformanți.
Cetățeanul român trebuie să știe că o poliție nimicită din punct de vedere numeric, nefinanțată, slab dotată și prost echipată nu pote fi, nicăieri în lume, performantă.
Până la urmă politicienii ar trebui să știe că rezultatul oricărei activități este direct proporțional cu investiția făcută.
Așa că ciocul mic bălălăule.
Polițiștii sunt leneși, nu-și fac datoria și sunt aroganți, zise domnul senator.
Nu domnule parlamentar, cu mici excepții, pentru că pădure fără uscături nu există, polițiștii care au mai rămas își fac, totuși, datoria.
Asta o demonstrează noianul de ore suplimentare efectuate de polițiști și neremunerate de guvernul ce îl reprezentați.
Oare primarul unei localități din Giurgiu, cu patru clase, l-o fi informat pe domnul președinte județean că a solicitat mutarea unui polițist care își făcea datoria ? ( a întocmit dosar penal fiului care conducea autoturisme fără a poseda permis de conducere ).
Credem că nu, pentru că primarul este în culpă.
Îl informăm noi pe domnul Bădălău că au fost chemați polițiști de mai marii Prefecturilor și ai CJ-ului pentru a-i intimida în exercitarea atribuțiilor, pentru că le-au fost lezate anumite interese.
Da domnule senator, poliția a fost descurajată de clasa politică pentru ca țara să fie devalizată.
Ghici de cine?
Da domnule senator, poliția trebuie curățată de cozile de topor care vă lustruiesc clanțele de pe la sediile partidelor.
Suntem absolut de acord că poliția trebuie reorganizată, dar nu depinde numai de poliție.
Suntem pentru împrumutarea de modele polițienești din state UE.
Totuși este impardonabil, ca cineva din conducerea partidului aflat la guvernare să aibă o asemenea reprezentare față de Poliție, fără a avea la îndemână anumiți indicatori.
Păcat că România are asemenea oameni de stat.
RUȘINE.
Domnule Radu Tudor,
Foarte buna emisiunea de ieri seara si va felicit ca aveti curajul sa prezentati punctul de vedere al sindicatului. Cu respect va rog sa imi dati voie sa punctez si eu cateva aspecte. In cei 30 de ani de politie am vazut tot ce se putea vedea si cred ca pot sa imi permit, macar acum ca pensionar, sa comentez.
1. Inca din 2010 cand guvernul Boc-Basescu a luat decizia taierii salariilor si a concedierii a 10.000 de politisti am tras un semnal de alarma. Romania este pe ultimile locuri la numarul de politisti la 100.000 de locuitori. In conditiile in care situatia criminogena din Romania nu se compara cu cea din Danemarca sau Suedia. Am fost ignorati.
2. Guvernul PSD a venit cu un program de guvernare ambitios care avea doua prioritati: sanatatea si educatia. Nimic despre siguranta cetatenilor. Romanii i-au ales cu aproape 50%, deci poporul a vorbit! Siguranta publica nu e o prioritate!
3. S-a facut o noua lege a salarizarii. SNAOPSN se situeaza la baza piramidei pe cele mai de jos doua trepte (pe treapta a 3-a sunt doar chestorii – deci eu vorbesc de lucratorii de rand, ca mine). Pe legea salarizarii in urmatorii 5 ani imi crestea salariul cu 20%. Adica 5% pe an. Adica cu 1% mai mult decat inflatia. Nu suntem tampiti! Am inteles ca nu e nevoie de noi.
4. Apoi statul roman s-a aruncat in schimbarea de legi. Nu comentez necesitatea, eu sunt pus sa aplic legea. Dar am vazut ca nu s-a consultat cu noi si ca infractorii au tot mai multe drepturi.
5. Daca scoti protocoalele de colaborare le inlocuiesti IMEDIAT cu altceva. Nu desfiintezi si serviciul MAI de informatii. Legile de intarire a politiei au trenat prin sertare dar cele de modificare a codului penal sau a CPP au fost promovate rapid.
6. Doamna Olguta Vasilescu a lansat un atac virulent la adresa pensiilor militare. Sa fie clar: noi privim pensia ca un “premiu” dupa minim 30 de ani de munca si risc. Noi politistii corecti, astia care traim din salariu, nu avem vile si masini de lux ne uitam la pensie ca la “plasa nosatra de siguranta”. Daca au iesit unii la 42 de ani sa se indrepte legea sa nu se mai intample asta. Dar cand spui ca vei taia pensiile militare sa te astepti ca vor pleca mii si mii de oameni. Va mai amintiti cand domnul Basescu a spus medicilor ca daca nu le convine sa plece in strainatate? Ce s-a intamplat dupa aceea?
Sistemul are nevoie de stabilitate. Trebuie sa stim ca dupa 30 de ani de munca Statul roman nu se razgandeste si iti arunca in scarba un “nesimtitule”. Iar cei care ne invidiaza le dau si o solutie: e nevoie de politisti. Veniti la beneficii!!!!
7. Politicienii nu se abtin in a ataca fortele de ordine. Ce obtin? Aplauzele de moment. Dar si noi privim. Daca ar toca zilnic sistemul medical de exemplu (cu destule erori si probleme) cati ar mai avea incredere in medici? Ori noi ne bazam pe increderea cetatenilor. Avem nevoie de martori, de informatii. Daca cetateanul nu mai are incredere nu mai accepta sa fie martor si infractorii scapa.
8. Numirea unui ministru de interne este si un semnal pentru lucratorii din acel minister. Un semnal de respect, de importanta, de incredere. Cand vine cineva ca domnul Igas sau ca doamna Dan ce sa intelegem? Sau acum cand nu e ministru deloc?
Atunci cand am vazut Legea salarizarii cu cei 5% crestere pe an si mai apoi nu am mai avut siguranta pensiei am luat decizia de a pleca. Daca nu e nevoie de tine? Alaturi de mine au plecat multi colegi cu experienta, oameni care nu atacam victimele si mangaiam pe cap infractorii, care stiam sa ne contram cu un procuror si sa nu stam ore in fata unei porti.
Dupa 2 ani de la pensie, lucrand in privat, am salariul mai mare decat il aveam in politie dupa 30 de ani. Deci decizia a fost buna.
Poporul e suveran, poporul stie mai bine. Romanii au decis ca siguranta lor nu e o prioritate. Daca vor decide ca nu au nevoie de jurnalisti ce veti face?
Sunteti un jurnalist curajos si dedicat si v-am vazut intrand in unitatile noastre, deci stiti din interior multe lucruri. Mi-am permis sa va dau o perspectiva de pensionar.
dle Tudor, va rog sa-l intrebati cum e cu cei 4 SACI DE GRAU! daca o sa aveti posibilitatea.
multumesc.
politica editorială a postului A3 nu permite intrebari incomode pentru domnii/doamnele de la PSD.