Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, recent criticat de presedinte si premier, a declarat azi ca vrea sa ramana in functie. Prin atitudinea sa, ministrul ia peste picior pe Dacian Ciolos si Klaus Iohannis.

————

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat marți că nu demisionează, ci aşteaptă să fie revocat de premier.

„Aşteptăm propunerea de nume pentru un nou nume de ministru al Culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii. Sunt foarte conştient că am demarat o primăvară culturală în România. O înnoire a instituţiilor de Cultură. În acest moment în care cred că reforma este periclitată aş dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanţie că această reformă va continua”, a explicat Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii.

Ministrul Culturii, acuzaţii grave la adresa colegilor. Susţine că a fost “intimidat” de un alt membru al Guvernului

Guvernul va trimite, marți, preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, dar şi o nouă propunere. Premierul Dacian Ciolos a anunţat că îl va înlocui după ce demnitarul a acuzat încercări de intimidare din partea unor colegi din Guvern.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că, în cursul zilei de marți, va trimite președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al Culturii, după ce în aceeași zi a apărut în presă o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresată Grupului pentru Dialog Social, în care susținea că asupra lui au fost exercitate acțiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, după ce a deranjat grupuri de interese foarte variate.

“Legat de ultimele discuții în jurul demisiei ministrului Culturii: e păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge înainte. Reformele vor continua și în cultură și în alte domenii. Doresc tuturor să găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marți voi trimite domnului președinte revocarea din funcție a dlui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința”, a scris premierul, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

6 COMMENTS

 1. Stapanii lui de la Bruxelles il sustin in continuare iar ciolosi trebuie sa faca eforturi mari pentru a scapa de acest valet care isi spune ministru !!!

 2. Ca pleaca, ca ramane tot aia e. Nu inteleg in schimb ce reforma face domnia sa.
  Toti astia de guverneaza azi fac reforma insa nimeni nu stie ce fel de reforma fac, nimeni nu le cunoaste calendarul reformelor.

 3. Parafrazându-vă “domnule prim-ministru”, e păcat că ați acceptat să fiți o marionetă a marilor puteri și că ve-ți sfârși mandatul dvs. într-un mod mizerabil…

 4. Nesimtitul asta a demarat o reforma de pielea pluii in Romania,ca de altfel tot guvernul asta de cracanati-vanduti.el nefiind in stare sa asigure salarii decente,desi au primit in nov.2015 pusculita plina de bani pt. mariri si alte alea.
  Dar asa e in tenis:socialistii strang pt. uvrierii aducatori de plus-valoare,iar dreptacii-centracii- populacii ,fura banii prin sisteme de mult consacrate:ANRP.Fondul Proprietatea,RA-APPS,cat si alte instrumente!
  Dar te pui cu prostii care-cica- au stat la coada sa voteze???Poate la coada vacii!

  • Nu-ti plac sinonimele ?Poate gaseai alte expresii la unele cuvinte postate ,uite, vin sa citeasca acest blog si nepotii mei care nu au inca 18 ani , ce limbaj ai ?Poate te credeai pe facebook .

 5. On topic (si in timp ce se intampla) : Nu-l mai chemati, d-le, pe Calimente la A3; e mai “statut” ca bassescu, in cele spuse. Chiar ma straduiesc sa rezist, da’ asta ma face sa simpatizez pe-se-de-u’ – si nu asta imi doresc, la dracu !
  D-l Dumitrescu de la Subiectiv l-a trimis la plimbare, la vremea respectiva; pare ca si d-na Grecu, si ceilalti din platou, au mare rabdare sa-l aiba pe Calimente p-acolo ! Asta nici “jmenozeala” clasica a politrucului roman n-o are, e fara sare, fara zahar !
  Gata, ca si eu am rabdare limitata, schimb canalu’ ! Revin on-line “La ordinea zilei” maine seara, acu’ nu mai pot ! E d-o nesimtire “domnu’ alimente”, ceva indescriptibil… si, se vede, indestructibil !

Leave a Reply