Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a declarat joi, la Galați, într-o conferință de presă, că, dacă ar fi să facă un comentariu scurt despre retragerea cadrelor SRI detașate la ANAF, s-ar rezuma doar la “fiecare cu meseria lui”.

Ștefan a explicat, apoi, în detaliu, prezența lucrătorilor SRI în cadrul ANAF.

“Prezența SRI-ului în ANAF nu avea ca scop să se substituie obligațiilor inspectorilor ANAF, să facă controale fiscale. Rolul acestor salariați detașați, în temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize. Pe evaluarea SRI-ului s-ar părea că s-a atins obiectivul pentru care au fost transferați pe o perioadă determinată la ANAF. SRI-ul a luat această decizie de a solicita ANAF-ului să-și retragă oamenii, iar decizia trebuie să ajungă în CSAT. Probabil în această lună, în ședința CSAT-ului, se va lua în dezbatere această decizie, după care se va întâmpla în fapt retragerea angajaților SRI”, a spus Viorel Ștefan, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este mai este mai bine sau mai rău că vor pleca cadrele SRI, ministrul a răspuns: ,,Dacă scopul pentru care au fost detașați acolo a fost atins, probabil e mai bine”.

SRI, în baza unei analize, a inițiat demersurile legale pentru încetarea detașării celor 23 de cadre în cadrul ANAF.

Viorel Ștefan s-a aflat joi, la Galați, unde a participate alături de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților publice locale interesate de accesarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și în cadrul programelor de finanțare ale Uniunii Europene.

15 COMMENTS

 1. Ministru’ Finantelor dezvaluie: SRI in ANAF isi facea talentu’ folosindu-si nivelul de elita pentru ca avea valoare mare in crestere.

  Off-topic:

  Manca-re-as, mi s-a facut o foame rupere. Consecinta, m-am dus la supermrkt, am cumparat 15 felii parizer taranesc ii zice, total fo 15 lei, am luat un borcan cu mustar iute, o paine bagheta 3 lei, o salata verde 2.5 lei, dupa care am venit acasa si am mancat ca la santier sistem zugrav-cofetar. Am spart. Dupa aia am deschis fereastra larg si am ragait spectaculos, marcand practic momentu final al picnicului ciobanesc.

  Concluzia: Acum nu mai sunt subnutrit, mi-am definit musculatura.

  Respekt

 2. L-am auzit pe Nicolicea:”’stăm şi aşteptăm decizia apoi mergem mai departe…”’. Eu zic: închideţi ţara până vine decizia, pentru că tot vă încasaţi indemnizaţiile de pomană şi în ţară totul merge ca melcul! Vedem cu toţii cum muncesc parlamentarii şi cât se plâng de neputinţă aşteptând decizii de la alte instituţii care sunt partenere sau în subordine! Mereu cer avize de la alte instituţii înainte de a face legi!
  Şi până la urmă: cine conduce ţara asta: DNA-ul, SRI-ul, CCR-ul, Cutrea de Apel, sau Parlamentul?
  De ce nu vă asumaţi riscurile dacă v-aţi votat indemnizaţii şi bonusuri plus beneficii, pe motiv că trebuie să fiţi plătiţi ca să prestaţi!
  Mincinoşi mai sunteţi cam toţi scăunarii!
  Intenţionat lăsaţi timpul să curgă dar va fi în defavoarea voastră!

  • Faci vreo diferenta intre a conduce si a administra?

   Sinistru este ca la 27 de ani de la revolutie romanii inca mai percep ca ei isi aleg “conducatorii”, si nu “administratorii” care sa se ocupe de gospodarirea tarii. Administratia publica inseamna a administra si nu a conduce, sefie, imparatie sau a fi rege peste sclavi!

   In plus nici nu ai cum sa iti tocmesti tu pe unul caruia tu si ceilalti sa ii platiti salariul din banii stransi din taxele si impozitele colectate de la toti si ala dupa aia sa va fie el voua sef pe banii tai, adica tu sa-ti platesti seful tau din propriul buzunar, asta pentru ca nu puteai sa dormi linistit stiind ca n-ai un sef care sa te ia in suturi sau ceva de gen! E practic un nonsens nu numai teoretic dar este si anticonceptional. Este un delir pe care din pacate majoritatea romanilor il practica in capul lor! Ghinion…

   Conceptiile si perceptele retrograde s-au perpetuat peste ani la nivelul societatii, in creierele lor majoritatea romanilor au ramas tributari conceptelor comuniste! De-aceea foarte multi discuta si sunt preocupati de ce se-ntampla zi lumina cu si in sectorul administrativ de stat. Toata lumea asteapta de la stat, sa faca statul, sa le rezolve statul, sa le dea statul, nimeni nu are aplecare inspre sectorul privat generator de profit si de plusvaloare, frectii etc. Toti sunt cu statul in gura de dimineata pana seara in Romania, mai ceva ca-n socialism. Cica am fi capitalisti si cu viziune democrata, ne-am fi intors fetele inspre lumea civilizata din Vest, vrajeli. Halles bulles. Halebardes

   Restul e cancan.

   • Mama, ce conduc astia si administreaza tara, vai mama noastra. Cand le citesti astora cv-urile trebuie neaparat sa te asezi pe scaun ca altfel te ia ameteala, cand iesi in strada vezi rezultatul.

 3. deci 24 de oameni faceau strategii si analize; de citiva ani incoace, incontinuu… aha.
  si marmota, marmota ce facea?

 4. Toti astia care se dau cu curul de pamant ca vai ce rau e ca SRI e in toti si in toate uita sau ignora intentionat sa mentioneze ce coruptie si ce nepotism era din anii ’90 si 2000 (si pe alocuri mai este) in toate institutiile statului care nu putea fi stopata fara a interveni o institutie de forta la cererea si cu ajutorul partenerilor externi din UE si NATO.

  Si va felicit pt exemplul dat ieri cu Garda Financiara !

 5. N-am nicio chestie, poa’ sa stea SRI-ul unde vrea.
  As fi extrem de multumit daca SRI ar elabora strategii si multe analize pe marginea lipsei de autostrazi si-n general a infrastructurilor critice. Oricum dupa descinderea acestora la ANAF bogatii au ramas si mai bogati (neplatitori de dari) iar, saracii si mai saraci si storsi de taxe si impozite si tot felul de dari.

Leave a Reply