Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a susţinut vineri, referitor la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind o lege a amnistiei şi graţierii, că nu se poate spune că este o catastrofă atât timp cât nu se ştie cum arată actul normativ.

‘Din câte ştiu, ultima lege a graţierii a fost în 2002. Şi această lege trebuie discutată în Parlament. Din punctul meu de vedere, nu poţi să spui că este o catastrofă atât timp cât nu ştii cum arată această lege. Şi această lege, repet, locul ei este în Parlament. (…) Expertiza pe care o au membrii CSM, cât şi membrii asociaţiilor profesionale trebuie expusă în Parlament’, a afirmat Iordache, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, arătând că se va opune unui astfel de act normativ.

‘Un astfel de demers, o lege a amnistiei şi graţierii, care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoţi care pot fi periculoşi pentru persoane, poate şi pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru (al Justiţiei – n.r.)’, a spus şeful statului, la şedinţa de constituire a CSM.

El a anunţat că se va opune unui astfel de demers.

5 COMMENTS

  1. Imi permit sa-l contrazic pe Domnul Procuror General. In materia juridica si in contextul in care ea se exprima in Romania, ar fi doua prioritati :
    1 – Amnistia: se practica in toate tarile de noi considerate civilizate. Ea se refera la delincventa minora, nu la fapte de coriptie grava . Altfel inchisorile noastre intra sau sunt deja in concurenta cu cele mexicane sau turcesti.

    2 – Legea raspunderii magistratilor: nu pot distruge destine asa in virf de pix cu ajutorul unor procurori pentru ca apoi sa platim despagubiri decise la CEDO. Magistratii nu pot fi mai presus de lege, ghinionul lor!.

  2. am pareri impartite cu privire la legea asta:
    pe o parte mi se pare ca si daca dai drumul unui singur om si-l gratiezi este o catastrofa.
    pe de alta parte, la cum stiu sistemul juridic din Romania, cu f mare siguranta sunt multi condamnati pe nedrept sau cei care au intrat la inchisoare pt ca au furat o gasca, de foame si in loc sa lase liber locul din inchisoare celor care au furat cat Microsoftul, raman acolo in loc sa se reeduce prin munca in folosul comunitatii…

  3. Răspuns punctual: ba se poate, nea Iordache, ca ți-o spusără si alții mai inainte: PREVENTIV, asta-i conceptul. Ce atâta prezumție de nevinovăție si alte luxuri teoretice? Ce, ne luați de “slabisti” cumva? Va dați mari ca luarăți voturile proștilor da’ cu mine nu va merge, va dau la cap inainte sa GANDITI legile care va favorizează, etc.
    Avea dreptate Prună: semințele sădite de tehnocrați dau roade, chiar si-n plină iarna!

Leave a Reply