Raluca Pruna, afilierea de idei a Monicai Macovei, a terminat cu problemele din justitiei si se razboieste cu …metroul. Dupa ce a promovat ordonanta de urgenta in care scrie ca procurorii pot ignora o hotarare judecatoreasca, marea ganditoare a destinelor justitiei romanesti are probleme cu transportul personal. Important, ce sa zic. Sa dea o ordonanta, pe modelul celei neconstitutionale adoptata saptamina trecuta…

—————————————————-

“O chestiune de bucureștean, fără legătură cu justiția. Aseară, câteva minute după ora 10,00, la metrou la Piața Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, casieria s-a închis la orele 22,00, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpănită, el e drăguț, mă recunoaște, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înțeleg să sar, îi spun — am the right change, aș vrea totuși o cartelă. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulțumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis după 22,00”, a povestit ministrul Justiției, pe Facebook.

Raluca Prună a adăugat că Metrorex ar trebui să explice cum de funcționează metroul după ora 22,00, dacă nu pot fi procurate cartele de călătorie, după ora respectivă.

“Învățăminte: după ora 22,00 fie nu poți merge cu metroul în București dacă nu ai deja cartelă, fie ești free rider. Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuși acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între stația de la Piața Victoriei și Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul casieriei e același… Cel mai probabil că da. P.S. Poate Metrorex aude și ne explică de ce ar funcționa metroul după 10,00 pm dacă nu poți călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare”, a concluzionat Prună.

12 COMMENTS

 1. Doamna Raluca Pruna bate campii, nu trebuia sa sara “parleazu'”, fiecare intrare/iesire din statie are o postita care poate fi deschisa fara nicio problema, aceasta are menirea ca orice calator cu bagaj mai maricel sa poata trece fara probleme, fara sa se agate de barele turnichetilor.
  Doamna Pruna va inteles paznicul cand ati vorbit in engleza ? Doamna ministru este cu certitudine o “free rider” a politicii romanesti.

 2. o minciuna mai mare, nu cred ca am citit in ultima luna!! atata timp cat metroul este deschis sunt si casele de bilete…chiar la piata victoriei sa nu aibe de unde sa isi ia cartela? adica vrea sa ne arate ca ea merge cu metroul, si ca nu merge cu masina de la minister decat in timpul programului….chiar asa de prosti ne crede? se pare ca da…

 3. Dramoleta ieftina si gretoasa, menita sa-i mai imbunatateasca imaginea pe drept cuvint atit de sifonata!
  Imi aminteste de cineva care pune botu’, cu draga inima, la un tun de 1oo de meleoane, dar in fata unei amarite de mie de roni, o refuza vexata: pardon, eu sint om cinstit!
  Madam, ne lasi?

 4. Aiurea,tovarasa Pruna are troshcaleta de la minister.Si chiar daca nu avea atunci,din cine stie ce motiv,trebuia sa ia un taxi, ca doar nu intra in faliment pentru 15 lei.Tanti nu a aflat ca dupa ora 22 cam tot transportul in comun se retrage din cauza volumului foarte mic de calatori si este o risipa sa ti chiar si toate caseritele de peste zi pentru ca se rataceste ocazional cate un tovaras militian fara cartela.

 5. Asta nu-i ca orice prună…e una deosebităăă…”de Bruxelles”, învelită în “blana de oaie” şi cu miros puternic de caca(o)…Asta-i pruna, prunelor şi a “ordonanţelor” şi e fructul preferat de “MM”, mai ales în stare lichidă şi cu multe grade. În unele zone ale ţării “pruna” mai însemnă şi alceva…şi eu cred că e fix acel “altceva” în justiţia ţării!

 6. Cum, cum? ” Dramoleta ieftina”…. ? Ma intreb ce va face de maine daca va descoperi tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul??? Oare ce ordonanta va scoate daca va fi calcata pe picior in aglomeratie la 40 de grade sau daca ii va muta nasul din loc un nefericit care nu a descoperit inca sapunul????

 7. Ce sa comentezi la asa “petitie” pe net ?! Ca d-na ministru tine sa ne spunca ca merge cu transportul in comun !? Macar ala de la Cultura, acu’ cativa ani, era haios cand cu bicicleta, era credibil- tanti asta nu e; ba chiar e un pic sinistra – dupa cum se manifesta, mi-e ca are briciu’, si incepe sa imite, in ce face, maimuta.
  Ca se zbate sa fie simpatica feisbucistilor, si posteaza d-alea “din viata reala” !? ‘Geaba strabaterea, aia d-o cred oricum ii faceau icoana, s-aiba ce pune langa bibelou cu Macovei de pe noptiera. Noi, astilalti, ramanem doar cu nedumerirea : “da’ halatu’, halatu’ cat e ?”
  Prin urmare, vorba lu’ Dan Puric : astora, de tipul ministresei le-as da sa bea Danone !

 8. stii de ce, mai ministro? pentru ca codul vostru socialist al muncii impune ca dupa ora 22:00 e munca de noapte care trebuie platita cu spor 25% si timp liber platit. Si daca e si simbata si duminica, trebuie platit cu inca 100% spor si inca zile libere in compensare. Asa ca ia-ti masina, plateste taxe, accize si impozite, mergi cu bicicleta riscind sa mori in vreo groapa sau fa ceva in guvernul ala si schimba codul muncii made in France

Leave a Reply