Opt militari au murit după ce un avion MiG-21 Lancer și un elicopter IAR-330 Puma, care plecase în căutarea primului aparat de zbor, s-au prăbușit. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, face precizări legate de prăbuşirea celor două aeronave.

Vasile Dîncu spune că este exclusă orice legătură între cele două incidente aviatice și ce se întâmplă în Ucraina.

“Este absolut exclus, nu există nicio dovadă și nu există nicio circumstanță care să ducă la această concluzie. Toate sunt scenarii de science fiction”, a spus Vasile Dîncu, întrebat dacă exclude orice legătură cu ce se întâmplă în prezent în Ucraina și aceste două incidente aviatice.

“Nu este vulnerabil spațiul aerian, pentru ca așa cum ați văzut în ultima vreme forțele NATO au îmbunătățit prezența și din punct de vedere a poliției aeriene, siguranței aeriene, a controlului aerian. Doar săptămâna aceasta am avut o suplimentare cu aeronave din partea Italiei, Germaniei, patrulăm și cu avioane care vin din nord, din statele baltice, din Polonia. Supravegherea nu se face prin forțele noastre aeriene singure, se face prin întreg ansamblul de prezență avansată NATO în această zonă”, a precizat ministrul Apărării la Digi 24.

Leave a Reply