Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, declară că nu există „soluţii magice” pentru decongestionarea traficului foarte aglomerat de pe Valea Prahovei, unde de 16 ani se vorbeşte despre o autostradă fără a se fi întreprins demersuri concrete în acest sens.

„Nu există magie, mai ales în zona de munte unde şi constrângerile fizice care există… Eu vă spun direct, decât să spun că vom încerca, vom face, vom drege. Există soluţii punctuale, de genul semaforizare, s-au desfiinţat treceri de pietoni, dar, având în vedere că pe zona Buşteni se traversează o localitate care este într-o vale, soluţia este un bypass, un tunel al acestei autostrăzi”, a declarat ministrul Transporturilor într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24.
——————–
PS : Se dovedeste o dezamagire ministrul Drula inca din prima luna de mandat. Critic si exigent atunci cand era in opozitie, Drula a devenit un mielusel. Si plin de scuze penibile, explicand ce nu se poate face intr-un minister cu miliarde de euro buget anual.
Evident ca exista solutii simple si rapide ce pot fi aplicate pe DN1 Valea Prahovei :
– pasaje subterane rutiere si pietonale de 100-200 m usor de executat in zonele de intersectie si la trecerile de pietoni ce trebuie desfiintate in statiuni
– separatoare de benzi
– largirea caii rutiere pe traseu (sunt cel putin 10 zone unde e posibil)
– stabilirea unor trasee de sens unic dinspre Brasov spre Bucuresti timp de 5-6 ore duminica de la pranz spre seara pe DN1A

Solutii sunt. Minte sa fie. Si vointa

 

3 COMMENTS

  1. Cat s a cheltuit pentru studii de prefezabilitate si fezabilitate pentru Comarnic-Brasov fara finalitate? Adica bani publici aruncati pentru care nu raspunde nimeni.
    Hai sa stim si noi, ca e de interes public si ziceau ca sunt f.transparenti.

  2. Off-topic:

    D-le Tudor,

    Emisiunea dvs. din aceasta seara m-a impresionat! Chiar mi-a placut ce intrebari i-ati adresat D-lui Aurescu, punandu-l in dificultate in cateva randuri in asa fel incat nu prea mai stia pe unde sa scoata camasa. Nu l-ati iertat! Cred ca urmare a emiusiunii veti primi multe mesaje de felicitare de la telespecatori in legatura cu modul in care l-ati pus la zid pe invitat. N-a reusit sa va scape desi in cateva randuri a incercat sa va dribleze, dar deh, n-a avut soarta! E pacat de el, il credeam mai diplomat si nu credeam sa mentina un nivel al discursului atat de mediocru incat la un moment dat am avut impresia ca ma uit pe Cartoon Network.

    Dvs. ati fost la superlativ! Felicitari! Tineti-o tot asa, nu ii lasati sa va alunece printre degete!

Leave a Reply