Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi, după ce la Tarom a avut loc un protest, sindicaliştii solicitând mărirea cu 35% a salariilor, că răbdarea lui ajunge undeva la limită, legat de managament şi ce se întâmplă la Tarom şi că a transmis aceste lucruri. El a precizat că nu va ezita să ia decizii, indiferent de consecinţe, ca să încerce să salveze compania.

”La Tarom ştiţi că avem un plan de restructurare pe care trebuie să îl punem în aplicare şi pe care l-am agreat cu împreună cu Comisia Europeană. Eu inclusiv acum două săptămâni am avut o discuţie cu vicepreşedintele Comisiei (..) legat de Tarom şi CFR Marfă. Răbdarea mea ajunge undeva la limită, legat de managament şi ce se întâmplă la Tarom şi am transmis aceste lucruri. Eu îmi doresc şi noi ne dorim la Guvern, ca acest plan de salvare, dacă pot să folosesc acest cuvânt, să poată fi pus în practică în aşa fel încât să putem să primim ajutorul şi astfel încât compania să fie salvată”, a spus Grindeanu, citat de news.ro

Ministrul Transporturilor a mai afirmat: ”Nu voi ezita să iau decizii, indiferent de consecinţe, ca să încerc să salvez compania Tarom”.

”Este un brand naţional, pe care nu ne permitem să îl pierdem şi vom face eforturi, din acest punct de vedere, dar trebuie să înţeleagă şi cei care sunt în managementul Tarom”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Trasporturilor a mai spus că ”această companie a ajuns în această situaţie pentru că au fost echipe de management succesive care au dus-o în această situaţie”. ”Trebuie să înţeleagă că cu toţii ne dorim să salvăm Taromul”, a arătat Sorin Grindeanu, precizând că au fost discuţii inclusiv în vizita oficială efectuată în Emiratele Arabe Unite.

MInistrul Transporturilor a mai spus că este optimist dar asta nu înseamnă că ”nu va lua decizii rapid în ceea ce înseamnă Tarom”.

Şi premierul Nicolae Ciucă a afirmat că Guvernul nu doreşte să piardă compania naţională de transport aerian.

”Am avut analize şi la nivelul Guvernului, este corect, nu putem să ne permitem să pierdem compania naţională de transport aerian. Ca atare, domnul ministru, împreună cu echipa dânsului, împreună cu Guvernul, vom lua toate măsurile pentru a putea să salvăm Tarom”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

PS : TAROM are o lista lunga de probleme serioase. Una dintre ele e faptul ca are un manager necuvantator, la care se adauga experienta zero in materia specifica si sensibila a aviatiei civile. E doar o numire politica nefericita a PNL si asta se vede…din cer

Leave a Reply