Ministrul ungar al apararii in Ungaria, din mai 2022, este Kristóf Szalay-Bobrovniczky. Potrivit jurnalistilor de investigatie din Ungaria, aceste este un proxy al Rusiei lui Putin.

https://telex.hu/belfold/2022/07/04/szalay-bobrovniczky-kristof-mcc-eloadas-haboru-haderofejlesztes

Jurnalistul Szabolcs Panyi scrie azi pe Twitter :

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Hungary’s new MoD Kristóf Szalay-Bobrovniczky (who, until recently, had a joint venture with Russia’s Transmashholding) suggested in a lecture that Russia is more likely to win & stated that “this is not our war, Hungary won’t bleed for foreign interests”.

Noul ministru ungar al apararii Kristóf Szalay-Bobrovniczky (care pana de curand a avut o companie joint venture cu rusii de la Transmashholding) a sugerat intr-un discurs ca Rusia are sanse mai mari sa invinga si a precizat “acesta nu este razboiul nostru, Ungaria nu va sangera pentru interese straine”.

Transmashholding, companie ruseasca, are afaceri de miliarde de euro in domeniul materialulul rulant de cale ferate, locomotive, vagoane. Compania ruseasca este controlata de un offshore inregistrat in Olanda. Potrivit presei, oligarhii rusi  Iskander Makhmudov, Andrei Bokarev, Dmitry Komissarov si Kirill Lipa detin controlul a 80% din companie.

Declaratia ministrului ungar al apararii este nu doar un sprijin pentru invadatorii rusi si Vladimir Putin. Ci si singura de acest fel exprimata de reprezentantul unui stat UE si NATO.

De cand conduce Ungaria cu solutii populiste, extremiste si anti-europene, Orban Viktor a indepartat Ungaria de valorile democratiei europene, devenind oaia neagra a continentului, ce intretine relatii intense cu Rusia si China.

 

Leave a Reply