Procurorul General, Augustin Lazăr, a declarat, la bilanţul Inspecţiei Judiciare, că instituţia are misiunea de a prelua bombele mediatice şi de a le examina, multe dintre ele reliefând probleme juridice. Acesta a dat exemplul unor înregistrări de la DNA, care conţin „expresii de cartier”.

„Presa, media, ne scoate la suprafaţă o mulţime de aspecte care sunt de verificat şi din păcate multe dintre ele sunt… au un miez în conduita colegilor noştri. (…) Dar, s-a făcut deja trimitere la bombele mediatice, aşa zisele bombe mediatice, aspecte care sunt lansate în public, iar misiunea Inspecţiei Judiciare este foarte importantă de a le prelua, de a le privi ca atare bombă. Fac pe artificierul, le studiază, le examinează şi văd dacă în interiorul lor este o problemă juridică sau nu. De regulă apare câte o problemă juridică. (…) Nu trebuie să ne vulnerabilizăm şi nu trebuie să acceptăm lângă noi conduite care să reprezinte un fel de bombă sub scaunele noastre de procurori de judecători etc. Bubuie aceea… de aia cu ceas, a spus Augustin Lazăr, la bilanţul pe 2017 al Inspecţiei Judiciare, citat de Mediafax.

Procurorul general a menţionat, în discursul său, şi înregistrarea de la DNA Ploieşti.

„Doresc să vă mai spun că un proiect foarte important al Ministerului Public este cel care priveşte respectarea drepturilor fundamentale. Suntem în Europa mileniului 3. Dacă într-adevăr ar fi adevărat conţinutul ideatic al înregistrării de la o anume unitate DNA, nu ştim încă până nu vom vedea dacă este originală înregistrarea. Dacă va fi adevărat, pot să spun că asemenea manieră primitivă de audiere şi de discuţie cu justiţiabilul nu mi-a fost dat să aud în cariera profesională. (…) Doar doresc să vă asigur că prin investiţiile pe care le facem în Ministerul Public inclusiv vom avea un avea un soft care va transforma în scris ceea ce relatează declaraţia martorului, suspectului, inculpatului, va fi transformată în scris şi grefierul va pune doar punctele, din câte înţeleg. Nu se va modifica nimic. Aşa putem noi să ne gândim să trebuie să funcţioneze o justiţie a mileniului III şi fără expresii de cartier care să împăneze o astfel de audiere”, a mai spus Lazăr.

 

11 COMMENTS

 1. are misiunea de a prelua bombele mediatice,sa le treaca pe la nufarul s.a.,apoi inchise! Voi chiar credeti ca se schimba ceva cand le vezi fizionomia fetei acestor persoane!? Sa fim seriosi,se vrea o usa inchisa pentru a nu se mai discuta de aceste mizerii! Vedeti ca s-au aruncat multe subiecte pe piata si cam toti jurnalistii au ramas doar pe acest subiect! Bravo,baieti/fete! Rezistati ca abia incolteste iarba,americanii cultiva canabis medicinal(s-o creada ei,eu nu) in transilvania,inca nu suntem drogati toti!

 2. Sunt multi inculpati unii chiar criminali care plang si se victimizeaza in fata anchetatorilor. Vor sa impresioneze, sa obtina clementa.
  Eu cred ca trebuie sa ne aducem de imaginile cu Patru care sarbatorea cu base, victoria, inante de a fi anuntata oficial.
  Si au batut joc de voturile noastre.

 3. E suparator cand, aceste “bombe mediatice” reliefeaza adevarul gol golut, oameni si destine sunt frante iar, unii nici macar nu le sesizeaza sau mai rau, le ignora.

 4. Daca începe si Johannis sa vada, s-a întors lumea pe dos. Până una-alta, cineva a văzut ca, pe măsură ce Nefertiti si campionii ei rezista orbește “atacurilor”asupra justiției romane,” atacatorii” le dărâmă nu poarta blindata a cazematei, ci CV-urile proaspăt spălate pe la bilanțuri. Koveși nu va fi revocata de Johannis dar dezvăluirile, repetate, cu insistenta,de mai toata presa (ostilizata prin procesul Ziariștilor A3) despre abuzurile golanilor de sub oblăduirea șefei DNA, fac raportul ministrului justiției sa pară o scrisorică de amor. Prin asociație, Johannis se definește nu ca un “orbete”, cum si este, ci ca un sinistru protector al golanilor din subordinea protejatei Koveși, un “tiran” local fara perspectivă si fara anvergură; in contextul in care ambele personaje aspiră la posturi “europene”, asociația cu golani si torționari, precum si reputația de tiran de 3 parale sunt cat se poate de dăunătoare postulantilor. In plus, mai târăsc prin mizerie si pe Diplomații străini care i-au cauționat—părintele Terhes pare deja dispus sa faca aceasta asociație, tare si apăsat, in direct, la ora de vârf—ceea ce, oricât de prosti ar fi aceștia, sau de aroganți, tot le va dauna in cariera, intr-un fel sau altul, si daca Klemm se trezește trimis in Burkina Faso, după încheierea mandatului la București, aceasta se va datora, in mare măsură,dubioseniei legăturilor sale locale. De Augustin Lazar nu tine nimeni seama, oricum, dar daca se vor da puncte si pentru prostie la examenul de “admitere” in Posturi Europene, prestația lui va conta serios pentru postulantii K&K.
  Tot inainte!

 5. Are mai multe defecte in ultima vreme. A inceput sa auda si sa vorbeasca daca spuneti ca si vede inseamna ca trebuie avansat dar daca aude,vede si vorbeste ce i se spune este bun de ambasador

 6. Vedeti cu cata forta se incearca stoparea acesor dezvaluiri? Pana si Kelemen Hunor este “folosit” in stopare! Si inca nu e deajuns,cred ca se va iesi cu “aberatii” si negari desi faptele sunt cat se poate de reale,cu incredibile dovezi! Nu cumva este dovada “provocarii” privind urgentarea aprobarii “legii raspunderii magistratilor” ? Cam asa pare!

 7. Ma bucur ca avem oameni curajoși și neînfricati și nesupusi politicului ca Lazăr sau Kovesi. O slugă ca dorel care își arogă atatea titluri cu un narcisism iesit din comun, se descalifică total din cauza slugarniciei gretoase fata de cei care conduc statul paralel al politicienilor corupti condamnați sau cu dosare penale

Leave a Reply