Europarlamentarul Mircea Diaconu a fost achitat definitiv în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, dar acesta va trebui să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei, în urma deciziei instanţei supreme, care a menţinut hotărârea de la Curtea de Apel Bucureşti.

image

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, ca nefondate, atât apelul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, cât şi pe cel al lui Mircea Diaconu şi a menţinut astfel sentinţa din 13 martie a Curţii de Apel Bucureşti.

 

13 COMMENTS

 1. Felicitări! Dl. Diaconu, pentru felul în care aţi rezistat în faţa tuturor, nu v-aţi pierdut controlul cum fac alţii care se dau onorabili şi demni, cei care se cred veşnici în funcţii şi scaune plătiţi en-gros fără muncă. Măcar de ar lua Ponta acest exemplu pentru a pune în practică dorinţa arzătoare a celor denigraţi, nu a colegilor lui care îşi fac de cap,şi nu numai. Acest OM, dl. Diaconu, indiferent prin ce a trecut, şi a fost hărţuit enorm de mult, şi-a respectat demnittea, nu a rîs aiurea, nu a jicnit, nu a reacţionat precum ghiolbanii în turmă şi la hectar! Din punctul meu de vedere, merită tot respectul, nu-mi pare rău pentru forţa cu care am reacţionat, am cerut ajutorul tuturor pentru semnăturile de susţinere prin mijloacele de comunicare, transport, cît şi pentru votul de aproape 7%. Avem deja o victorie! Avem un OM demn şi onorabil care ne reprezintă, deocamdată! E strict părerea mea, da?

  • Astept sa vad daca domnul Diaconu o sa faca ceva concret pentru Romania la Bruxelles. Banuiesc ca are un program niste idei ceva…sanchi. Hai sa fim seriosi.
   Desigur n-o sa faca nimic.
   L-am vazut la A3 cu povestioare si “analize” care nu spuneau mai nimic.

 2. oare ANI raspunde pentru banii cheltuiti aiurea incercand sa compromita personalitati ca Mircea Diaconu? Bravo maestre ca ati invins sistemul basist de oprimare a oponentilor!

 3. daca nu e vinovat de ce a primit amenda? eu cred ca a fost considerata vinovatie dar s-a renuntat la partea cu pierderea mandatului.

 4. Victoria asta ne arata ca incompatibilitatile astea sunt functie de persoana… Ceva relativ… Cam bataie de joc !

 5. Felicitări domnului Diaconu! ANI dovedește, pentru a mia oară, că nu își justifică existența. Dar na, cine să-i facă vânt lui Horică?

  P.S: Domnul Radu Tudor, comentariile de la acest articol – http://www.antena3.ro/romania/tudor-gheorghe-lectie-despre-klaus-iohannis-275186.html – reflectă poporul român și a sa mentalitate. Printre comentatori îl veți găsi și pe gibonul primitiv Paul Ungureanu care, până la alegerea lui Iohannis, vă polua blog-ul în stilul său caracteristic.

 6. Poate ar trebui să redevenim oameni normali…

  Ce fel de birocraie poate face o icră ca asta – o agenție specializată pe incompatibilități??!!
  Nu-i suficientă Justiția?
  Ce ”competențe” au giumbicșii de la ANI să (auzi matale) ”judece” și să dea rezoluții pe situații prevăzute de lege? Sunt ei judecători?! Ce valoare au deciziile lor de căcat dacă acestea sunt sistematic infirmate de instanțe?

  Ce urmează? O agenție care să studieze cazierul judiciar al oficialilor? O alta care să studieze bolile din copilărie? Sau, și mai bine, o agenție care să decidă confermitatea ideologică a politicianului cu cea a partidului din care face parte?

  ANI este un extemporal al eurocrației dat unor cetățeni europeni considerați marginali și de mâna a doua. Ar trebui să cerem PE impunerea înființării ANI în Germania, Olanda, și Marea Britanie. Să intre dracului și ei în rândul lumii!

 7. Domnule Radu Tudor din partea unui votant al lui Mircea Diaconu si totodata jurist, va spun ca amenda administrativa aplicata inseamna in realitate ca Mircea Diaconu a incalcat legea penala insa instanta a considerat ca urmare a pericolului social redus al faptei sa aplice doar o sanctiune administrativa. Acest lucru inseamna ca diaconu nu este chiar asa un mare campion al dreptatii asa cum este prezentat. Cu dezamagire constat ca nu este decat un balon de sapun. Nu este un nevinovat.

 8. Nu e achitare, iar judecatorii au recunoscut vinovatia inculpatului – doar asupra pedepsei au aplicat o masura administrativa, care nu s-ar fi luat daca nu exista vreo vina. Inlocuirea raspunderii penale cu cea administrativa nu inseamna ca fapta nu exista sau ca nu a incalcat legea

 9. Am sperat ca vom avea Havel-ul nostru, dar m-am inselat amarnic. Mircea Diaconu a fost interesat doar de propria persoana si familie. Am scris cu ciuda, dar asta simt. Romania bunului simt a inceput cu el si s-a pierdut … unde?

Leave a Reply