In editorialul scris azi in revista Catavencii, Mircea Dinescu aduce acuzatii extrem de grave lui Mircea Ionescu Quintus, liberalul ce a implinit recent 100 de ani dar si presedintelui Klaus Iohannis, care l-a decorat pe Quintus cu Steaua Romaniei.

 

Nici cînd împlinește o sută de ani porcul nu se preschimbă într-o crizantemă

http://www.catavencii.ro/editorial/nici-cind-implineste-o-suta-de-ani-porcul-nu-se-preschimba-intr-o-crizantema/

Luînd numai cîte un an din viața celor pe care i-a băgat în pămînt înainte de termen, domnul Ionescu Quintus pare sortit să trăiască 183 de primăveri, căci 183 de note informative conține dosarul de turnător al președintelui de onoare liberal.

Celebrul vers al poetului american Carl Sandburg “Au murit bizonii, au murit și cei ce au văzut bizonii” intră în contradicție cu destinul avocatului din Ploiești, care, viețuind într-o suavă armonie cu bizonii Securității, cărora, ca un adevărat dealer, le-a livrat iarbă proaspătă, nu-și mai amintește acum că i-a scărpinat între coarne.

Au murit și prietenii turnați, au murit și securiștii care i-au anchetat, numai bătrînul ciripitor supraviețuiește propriilor sale păcate, spre fericirea de-a dreptul oligofrenă a lui Klaus Iohannis, care zilele trecute i-a proptit în piept “Steaua României” cu grad de ofițer.

Profanarea celui mai strălucitor simbol național de către chiar președintele țării nu-și găsește scuza ignoranței, atîta vreme cît unul dintre consilierii săi, Andrei Muraru, fost președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, știe în ce hazna s-a scăldat domnul Quintus, iar la ceremonia de la Cotroceni a chibițat chiar Dinu Zamfirescu, președinte de onoare al aceluiași institut, ba încă și membru al CNSAS.

Performanța avocatului, care prin însăși natura meseriei era menit a-și salva clienții de pîrnaie, e mirobolantă, căci domnul Quintus mai mult a băgat la mititica decît a scos – lucru atît de bine făcut încît nu l-a lăsat indiferent pe Klaus Iohannis.

Epigramistul nu a abordat doar genul minor, dîndu-i în gît pe colegii de cenaclu, ci a ajuns la performanța majoră de a călca în picioare moaștele sfinte măcinate în temnițele comuniste ale poetului Vasile Voiculescu, asmuțind organele asupra fiului său Andrei. Așa a traversat marele poet apele Stixului, încercînd să-și smulgă copilul din ghearele liliacului de peșteră cu robă de avocat.

În 1997, Ticu Dumitrescu era să paralizeze de furie cînd Ionescu Quintus a propus, nitam-nisam, ca definiția de colaborator al Securității să se întrupeze numai dacă în dosar există un angajament olograf. Chichirezul acestei stranii propuneri s-a vădit mai tîrziu. Exact ca în cînticelul de mahala “Am cartofi, dar n-am ulei”, CNSAS avea la dispoziție un metru cub de turnătorii marca Quintus, dar angajament – ioc! După cîțiva ani, cînd în microfilmele livrate cu întîrziere de SRI au apărut nu unul, ci trei angajamente semnate de împricinat, pe mapa anexă s-a descoperit și urma de lamă cu care băieții răzuiseră ștampila ce indica existența microfilmelor buclucașe. Cu o mică ștersătură, securiștii care mulseseră un avocat la Ploiești au muls mai tîrziu la București, ca proaspeți angajați ai SRI, un ditamai ministru al Justiției lui Ion Iliescu.

Narcisul ce se oglindise cu drag în fîntîna Securității își multiplicase sinele prin sciziparitate, semnînd notele informative, în 1959, cu numele de cod Radu, în 1967, cu numele Marcel, iar din 1971 pînă în 1989, cînd povestea de amor încă nu se încheiase, cu numele Filip. Pentru faptele sale de arme în compania celor trei pseudonime căzute la datorie în tranșeele comunismului, Ionescu Quintus a fost uns general în rezervă cînd capitalismul tocmai dădea în pîrg.

Să revenim însă la oile CNSAS-ului.
Dacă baciul Gheorghe Onișoru nu s-ar fi rostogolit ca un dovlecel la picioarele bătrînului găinar liberal, invitîndu-l politicos la audiere prin telefon, nu cum ar fi fost normal, printr-o hîrtie parafată la secretariat, sentința de poliție politică publicată în Monitorul Oficial ar fi fost bătută în cuie. Așa însă, cu ajutorul unui chițibuș avocățesc, Quintus a chemat Colegiul CNSAS la Tribunalul din Ploiești, unde amicii săi n-au catadicsit a-și vîrî nasul în dosarul de informator dovedit și printr-o expertiză grafologică, ignorînd fondul și gîdilînd numai pîrlitul viciu de procedură. Așa a cîștigat Quintus procesul cu femeia de serviciu a CNSAS, care a întîrziat să depună la Poștă scrisorica cu invitația la dans.

Acum, hoțul care a furat ouăle de sub cloșcă strigă în piața publică, fără pic de jenă, că, fiind clocite, omleta din care s-a înfruptat nu e valabilă. Or, dacă societatea noastră civilă care, aflată în febra căutării unor repere morale, n-a suportat să înghită bombonica lui Dragnea, va înghiți acum gălușca lui Iohannis fără a o regurgita, putem afirma că are într-adevăr un stomac extrem de rezistent.

19 COMMENTS

   • Domnul Mircea Ionescu Quintus a facut PUSCARIE politica in inchisorile comuniste.
    —————————–
    Sa vorbeasca numai cei care au facut puscarie politica.
    Aici Dinescu greseste. Securistii care il fortau pe Quintus au fost bine merci si toti cei care au facut puscarie sunt balacariti. Ma mir ca Dinescu nu realizeaza asta.
    In plus in Romania de azi nu Quintus e problema.

    • pe pariu ca a dat cu turnatoria doar sa se infiltreze in sistem si sa-l distruga din interior!
     dar, la asa tara, la asa presedinte, fix un asa medaliat lipsea

 1. recent in comentariul articolului postat de r.t. despre decorarea batranului turnator liberal faceam aceleasi referiri la trecutul dubios de informator al securitatii. faceam acest lucru intrucat postacii basisto-penelisto-ciolanisti de serviciu se intreceau in laude si omagii fie din prostie fie din pupincurism abject fie din necunoastere.ba chiar un basist jegos imi atragea atentia ca “aia din PSD sunt sefii informatorilor sau inca activi si n-au dosarele la CNSAS inca”. probabil ca individul se incadreaza foarte bine in cele care ii caracterizeaza pe simpatizantii basisto- penelisto-ciolanisti si pentru ei singura scuza a tuturor nenorocirilor facute de cei pe care ii adora e ca alora din pesede nu le-a facut cnsas-ul inca vreun dosar. si vorba celui pe care il tot pupa in dos cu abnegatie, ghinion! oare cred acesti tfl-sti trepanati ca acest for condus aproape in permanenta de cei de “dreapta” nu au cautat peste tot doar doar pot sa le faca dosare pesedistilor? partea proasta pentru ei e ca in majoritate, cei din fruntea pesedeului nu au statul impus de mass media de membrii ai unui partid “istoric” cu pupinurismul asortat. sa aiba oare oameni gen ponta, firea, vasilescu etc dosare de colaboratori-informatori ai secului atunci cand erau pionieri? m-as mira. sa nu uitam cati membrii ai partidelor istorice au devenit colaboratori – informatori ai securitatii si doar manariile facute exact ca in cazul batranului turnator quintus au dus in final, cel putin pana acum, sa nu primeasca stampila binemeritata de turnatori! din cate cunosc eu exista “suspiciuni” mai mult decat rezonabile ca pentru unii din cei carora mass media pupincurista de dreapta le-a ridicat statui de genul “seniori” etc etc sa fi avut acelasi statut ca si quintus, adica acela de turnatori la securitate.si in final imi pun intrebarea referitoare la posibilitatea retragerii acestei importante distinctii a statului roman acordate unui turnator la securitate. daca in cazul lui tokos s-a putut pentru turnatorul mircea ionescu quintus nu se poate? ba se poate si asta doar daca mass media asta pupincurista isi face datoria exact ca si in cazul lui tokos!

 2. RT, ai idee daca ministrul nostru de externe participa azi la intalnirea din SUA a coalitiei anti ISIS?
  ca sincer mie coalitia asta mi se pare ca o sa devina noul NATO.
  nu de alta, dar NATO nu mai pare sa aiba un dusman asa concret precum e ISIS.
  deci, ai idee daca macar ne-a dat prin cap sa ne ducem si noi unde altora le-a dat prin cap? adica altor 67 de tari?

 3. Acum se intelege mai bine de ce dl quintus nu s-a opus aliantei cu basistii si de ce nu e interesat de abuzurile practicate de kovesi.

 4. Ştie e de leaturile care au colaborat şi cu care au colaborat dar care îşi arată cea mai curată şi frumoasă latură a vieţii lor!
  Orice ”idiot” care are peste 55 ani poate face acest exerciţiu cu amnezia când e vorba de propriul interes şi de imagine! Dinescu ştie despre ce este vorba şi-i dezbracă tocmai când nu se aşteaptă amnezicii. Problema e că nu-i dezbracă pe toţi ci doar pe alese!

  • Pensiile speciale pentru parlamentari, poliţişti, militari, angajaţi din serviciile secrete şi alte categorii speciale care nu a contribuit şi nu contribuie măcar cu un leu la sistem, încălcând principiul contributivităţii. Ministerul de Interne a plătit în 2016 pensii speciale de 2,4 miliarde de lei, Armata 2,9 miliarde de lei, iar SRI 500 milioane de lei. În total: 2.4mld+2.9mld+500mil=5.38mld lei doar pentru aceste categorii.
   Câţi pensionari sunt cu până în limita de 1450 lei care au contribuit real la pensii ani verzi? Nimeni nu spune realitatea dar mai toţi aruncă în pensii/pensionarii care au muncit o viaţă şi au contribuit la bugetul furat în 1990-2000 la fel cu situaţia de la UTC şi PCR , şi acum, pensionarii contribuitori sunt consideraţi asistaţi social şi pot să crape, nu interesează pe niciunii! Pentru ”cocalarii”politici pensionarii reali sunt cei care nu au contribuit la sistemul de pensii, cărora li se asigură un nivel de trai echivalent cu mofturile personale!
   Şi mai urlă că se împrumută pentru pensii să asigure pensiile lunar! Care pensii bre? Alea speciale care depăşesc limita bunului simţ? După o viaţă avantajoasă din furat şi mai ştiu eu ce avantaje prin care şi-au făcut ce au dorit, acum sunt şi stimulaţi pentru ”productivitatea” lor!
   ”’Dezastru. O treime din pensii sunt plătite din bugetul de stat”’
   O treime sunt doar pensii speciale, alta e din privat şi ultima din contribuţii sociale la sistem?”’Dezastru. O treime din pensii sunt plătite din bugetul de stat”’http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/dezastru-o-treime-
   O treime sunt doar pensii speciale, alta e din privat şi ultima din contribuţii sociale la sistem?
   Asemenea ”indivizi” primesc stimulente(pensii speciale) uriaşe pentru activitatea anterioară despre care foarte puţini ştiu!

 5. Dinescu de cand s-a schimbat guvernarea tot il ataca pe Iohannis ca sa-si pastreze emisiunea de bucatareala de la TVR !

  Si el si Bucsu cred ca au terminat milioanele de la Sarbu, Vantu si Patriciu si acum se alimenteaza din bani publici direct. El are tupeul sa vorbeasca despre “hot de closca cu oua” dupa ce a vandut astora ziare si iluzii ?

  Adica el da vina pe femeia de serviciu de la CNSAS ca nu a ajuns o scrisoare cand el insusi a fost membru si n-a facut nimic ?

 6. Chestia cu pușcăriașii politici deveniți informatori ai Securitatii e cunoscuta si, intr-un fel, explicabilă; nu toata lumea are stofa de martir, ba chiar nici de creștin “simplu”(nu cred ca e ușor sa umpli idealul creștinismului, botezul nu ajunge). Interesant este insa faptul ca Johannis participă la “sanctificarea”unui personaj ambiguu precum Quintuscu un zel demn de cauze mai sănătoase; desigur, după ce a dezvăluit, sus si tare, ca n-are nici o “morală”/nici măcar un cod personal al moralei care sa-l conducă prin viața (afacerea cu casa din Sibiu perfect imorală nu i se pare cine stie ce)nu ne putem aștepta ca presedintele in funcție sa se împiedice de-un trecut si mai dubios decat prezentul d-sale, atunci cand acorda decorații. Si nici sa se gândească de doua ori până face vreo “fronda”/vreo rezistența la ceva–omul si-a dovedit din plin prostia (omul Johannis, evident) in toate actele sale din ultima vreme, n-avem de ce ne mira de-o noua gafa la activul sau.singura trăsătura care-i mai lipsea din portret era ticăloșia, si asta trebuia dovedita cumva, recte prin facerea de eroi din material ieftin, asemanator cu cel din care a fost croit el însuși.Halal istorie! Vom sărbători Marea Unire cu un presedinte care nu valorează nici măcar prețul tinichelelor agățate in pieptul “eroilor” pe care-i decorează.

  • nu vad culpa omului neaparat ca a fost turnator; poate si eu as fi fost, in situatia lui, in locul lui…
   OK, dar stiind ce facuse si ce mare caracter fusese, de ce din 90 incoace e tot in politica, e tot in fruntea bucatelor, e tot mare scula publica, e tot cu functii, etc s-a bagat?
   Fie i-a placut sa fie turnator si n-a suferit deloc, fie e canalie fundamentala (deci nu mai are scuza ca n-a rezistat si nu e martir) fie asa a venit ordinul deci e colaborator si azi.

   In care caz trebuie sa primeasca Steaua Romaniei? Cred ca pe chestia asta la inmormintare va avea dreptul la onoruri militare, in calitatea asta de devorat si de erou al neamului…..
   Sau a primit decoratia poate in caz ca e mason… chestie valabila si la altii, fie ca dau fie ca iau, daca ne uitam mai deaproape.

Leave a Reply