În cadrul unei conferințe pe teme literare, de la Focșani, Mircea Dinescu a răspuns și provocărilor, cu tentă politică, venite din public. Întrebat despre anchetarea fostului președinte Ion Iliescu, poetul a apreciat că nicio revoluție nu a fost frumoasă.

Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie, pentru că nu poţi să judeci. Nicio revoluţie nu a fost frumoasă. În revoluţia franceză au fost mult mai multe victime ca la revoluţia română, ca să nu mai vorbim de revoluţia din Rusia. Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre. Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid“,a  declarat Mircea Dinescu, conform Adevărul, preluat de DC News.

 

 

6 COMMENTS

 1. Mircea Dinescu spune o mare prostie! Cum poti sa spui “asa e la revolutie, se lasa cu cadavre”?

  Nu se judeca revolutia, ci niste fapte intamplate in timpul si mai ales dupa ea. Nu mai suntem in evul mediu sau vremea monarhiilor despotice, nici perioada revolutiei franceze! Desi si Robespierre a fost “judecat” pana la urma, chiar daca a dat jos monarhia.

  Suntem intr-o alta era si alta abordare judiciara. La tribunalul international Ratko Mladić si Slobodan Milošević au fost judecati dupa, la fel si “Arkan” si alti peste 150 lideri din zona din timpul conflictelor de dupa ’89. Unii au murit inainte de decizie, altii au fost deferiti statelor nou create, altii au fost achitati, altii condamnati.

  Pe Ceausescu de ce l-au judecat si omorat daca asa “se lasa cu cadavre” la o revolutie?

 2. La Focsani este si mult vin bun. A vorbit ca un repetent la geografie. A comparat balta lui pastorel cu lacul Leman si lacul Baikal. Marele spectacol regizat de nicolaescu a demonstrat ca in filmele romanesti se moare pe bune. Dinescu inca mai crede in cascadorii. Cand isi pune si el numele pe o balta?

 3. Si mineriada o revoluție…Tot din întâmplare cu morți…Un popor prostit până când? Pana cand manipulare minciună și batjocură?

 4. Ne-am trezit peste noapte cu cosmarul revolutiei! Deja au trecut destui ani in care nu s-a luat masuri,toate sunt istorie la momentul de fata! Cat despre adevaratii revolutionari,cei care au fost ucisi sau raniti,plus membrii familiilor distruse,toata viata vot avea de suferit! Vezi acest popor care sufera zilnic si nu pe timp de razboi. Apropo,cati revolutionari reali mai traiesc la ora actuala in romanica? Nu ma refer la gloata care a primit certificat de revolutionar ca la piata!

 5. Imi vin in fata ochilor imagini de atunci ,cu civili precum ” rambo” ,cu AKMul intr o mana si cu sticla in cealalalta !…Faceti voi lumina,referitor la cine a tras ” in noi ” !…si mai ales dupa atatia ani..

Leave a Reply