Secretarul General Adjunct al NATO Mircea Geoana a postat urmatorul mesaj pe Facebook :

Extrem de importanta Reuniune a Ministrilor de Externe din statele NATO azi la Bruxelles.

La 70 de ani de la infiintare, asistam la cea mai mare reintarire a posturii noastre de aparare colectiva, intr-o generatie. NATO continua sa isi demonstreze capacitatea de adaptare la schimbarile geopolitice, si – in acest mod – vitalitatea si relevanta.
Noua state, inclusiv Romania, au atins pragul de 2% din PIB pentru aparare.
Romania isi reconfirma rolul si relevanta speciala in cadrul Aliantei.
Ministeriala NATO, de astazi, a pregatit terenul pentru o intalnire de succes a Liderilor Aliantei, la Londra, in perioada 3-4 decembrie 2019.
Salut reconfirmarea interesului aliat pentru zona Marii Negre, a relatiei indispensabile dintre Europa si America de Nord si a sanctitatii Articolului 5.
Ministrii au avizat o serie de documente privind securitatea energetica si a telecomunicatilor, lupta impotriva terorismului, declararea spatiului extraterestru drept domeniu operational, impactul noilor tehnologii si a controlului armanentelor asupra securitatii nationale.
Salut, in special, reconfirmarea importantei parteneriatelor rasaritene ale NATO (cu Georgia, Republica Moldova si Ucraina) si din zona Orientului Mijlociu si a Nordului Africii, precum si a politicii usilor deschise.

1 COMMENT

  1. La o oră distanţă, unul dintre ziariștii prezenţi la discuţia organizată de Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară din București a menţionat, în treacăt, încurcătura Vioricăi Dăncilă.

    El l-a rugat apoi pe preşedinte să spună el care este răspunsul corect.

    Klaus Iohannis, fost profesor de fizică, a zîmbit și a trecut la alt subiect. https://www.europafm.ro/care-este-aria-cercului/

Leave a Reply