Rusia a început miercuri evacuarea personalului său diplomatic din Ucraina, ţară care acuză Moscova în continuare că pregăteşte o invazie.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse la Kiev, Denis Golenko, a răspuns afirmativ agenţiei France Presse când a fost întrebat dacă evacuarea este în desfăşurare.

Drapelul rus a fost deja coborât de pe sediul misiunii diplomatice ruse şi mai multe persoane au fost văzute ieşind cu bagaje.

Diplomatul rus menţionat a spus că mai multe ambasade occidentale şi-au evacuat şi ele o parte a personalului diplomatic, iar Moscova a decis să procedeze la fel în mod ”temporar”.

Rusia a anunţat marţi că îşi va evacua ambasada şi consulatele generale din Ucraina, acuzând autorităţile locale că nu mai garantează securitatea personalului acestora.

Decizia survine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaştere a celor două provincii separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, iar parlamentul de la Moscova a autorizat desfăşurarea de trupe ruseşti în acele provincii.

În acest timp, Kievul şi occidentalii continuă să acuze Moscova că pregăteşte o ofensivă militară de anvergură împotriva Ucrainei.

Mai multe state occidentale şi-au evacuat în ultimele săptămâni familiile diplomaţilor din Ucraina ori şi-au mutat ambasadele de la Kiev la Lvov, oraş situat în vestul Ucrainei şi considerat a fi un loc mai sigur în eventualitatea unui atac al Rusiei, scrie Agerpres.

3 COMMENTS

 1. D-le, ce facem cu Rusia? Sincer!

  Dar cum a ramas cu pandemia, pana la urma? Ca nu am inteles! A ramas cam pe blana. Acum vad ca vrem sa demonstram ca in ciuda faptului ca la noi “au venit americanii” cu 80 de ani mai tarziu (prea tarziu?) ei puteau avea baza in noi inca de la razboiul 2, ca uite cat de aprig aparam noi frontiera Uniunii aici, la granita cu marele Est! Adica suntem de mare baza, puteau sa aiba de acum 80 de ani mare baza in noi!! Ne dam de ceasu’ mortii, mai avem putin si ii provocam pe rusi sa vina direct la noi, sa nu-si mai piarda timpul cu ucraineenii!

  Pai, d-le, cum a ramas totusi cu “izoleta”, cu asimptomaticii care transmit si care pot face oricum Covid, din orice pozitie, cu vaccinarea la chiuveta lui Banica Elviss Jr., cu criza carburantilor si a curentului si cu scumpirile?

  Cum a ramas cu toate frectiile astea, era sa zic la picior de lemn, totusi?

  Si rezervistii, mai ales rezervistii, cine sunt rezervistii care o sa apere patria de rachete ai de aviatia inamica la joasa inaltime preconizata si indelung trambitata de tot felul de “jurnalisti” format Turcescu, era sa zic WC, respectiv de agitatori, era sa zic de profesie, purtatori ai drapelului de lupta dupa modelul “cum sa fii colonel daca nu esti colonel?”? Ca sa o ard mai pe scurt, cum sa te ocupi tu de mobilizare in orice problema militara daca tu n-ai tras cu arma si n-ai facut armata?

  PS. Sper sa nu ajungem sa ne dea pensie si sa ne apere de invazii sovietice smartphonarii care cad in arteziana cand tasteaza-n mers pe strada, sau fraierii care se dau cu trotineta pentru ca au sarit etapa in copilarie, ca n-a avut tac’su bani sa le ia! Si vaduve in urma acestor mari razboaie sper sa nu ramana lucratoarele de pe videochat! Cu toata sinceritatea, traim vremuri foarte, foarte abstracte!

  Respekt

 2. Radu, sper ca iti amintesti cand scriam cu cel putin 10-12 ani in urma ca 2022 si 2023 va fi dezastru in Romania si in zona: razboi sau ori e catastrofa. Sa inteleg ca interpretarea mea numerologica din actiunile reale ale anului 2021 si debutul 2022 este corecta sau vad ori traiesc un cosmar prin ceata sau vis oribil. Am mai scris: sa ai grija de propria sanatate si de tot ce tine de tine. Oricum, traim vremuri oribile.

 3. Daaaa, vezi ca pe tine te ataca rusii direct la foc automat! Ai grija sa te baricadezi in casa, sa inchizi usile si sa te bagi sub masa, nu inainte sa iti umpli frigideru’! Iti dai seama…

  PS. Ai avut o termoviziune mai ceva ca Nostradamus! Mama Omida, gen. Du-te si culca-te, mamare, ca esti epuizata!

  Reapekt deosebit

Leave a Reply