Razboiul ilegal si neprovocat declansat de Rusia in Ucraina este intr-o faza acuta in Donbas.

Desi bombardamentele rusilor s-au rarit pe fondul penuriei de munitie recunoscuta chiar de ei, batalia pentru orasul Bahmut se da strada cu strada.

Trupele de mercenari Wagner clameaza in fiecare zi ca au cucerit orasul, dar Armata Rusiei nu confirma oficial nimic.

In ciuda numarului infiorator de mare de morti, ofensiva de primavara a Rusiei are o singura directie, nu genereaza vreun avans strategic dar forteaza la maxim depozitele de arme si munitie ale Ucrainei.

Imagine

Momentul de inflexiune al razboiului se prelungeste.

#Bahmut
#Ucraina
#razboi

2 COMMENTS

  1. Radu, eu urmaresc live pe youtube din ukraina si arata la momentul alarma cand totul e colorat rosu, pete de culoare dungata galben-kaki prin zonele de sud si sud-est a ukrainei, aceste pete sunt actiunile militarilor ukrainieni prin ‘curatare’ a teritoriului de rusnaci, la Azov inca sunt militari ukrainieni, vad pe youtube cum se incurajeaza intre ei! Azi am descoperit omul despre care am spus ca e rezervist militar(el s-a prezentat rezervist amarat, ascult seara de seara evolutia cat si pe radar24 zburatoarele in miscare), este de fapt, ministrul apararii ukrainei! Pentru mine a fost zguduitor ca ministrul face sinteza seara de seara la orele 20,00 cu destule ironii, dar accepta toate criticile cu zambet si multumiri pentru cuvintele in limba romana pronuntate gresit venite de la cetatenii romani care il urmaresc. Inca odata, grupuri de militari ukrainieni sunt ascunsi in toate zonele prin care au trecut rusnacii si ataca de nu iti vine sa crezi. Azi am vazut ca deasupra crimeei, la Adiivka, sunt miscari de trupe rusesti pentru ca, din in acea zona se trage puternic in crimeea si mai departe spre zona sochi unde au fost explozii uriase. Nu se retrag ukrainienii din Bahmut, se misca sau se replaseaza si lasa in urma capcane, bombe ascunse in masinariile straine care sunt stricate si gloata de rusnaci, bucurosi ca au gasit masina performanta, se arunca sa puna mana pe ea si…buf, 1/3 din gloata a dat coltul dupa explozie, s-a intamplat ieri sau alaltaieri, asta a spus ‘rezervistul’ dar rusnacii au confirmat inainte de inregistrarea rezervistului pentru youtube.

Leave a Reply