Moneda europeana e atacata simultan din mai multe parti. Recesiunea revine in UE, Grecia este la un pas de implozie interna si parasirea zonei Euro, Spania ameninta stabilitatea extrem de fragila a Europei cu niste cifre absolut periculoase din piata ei interna.

Observ ca in Romania, Euro da cite un pumn in fiecare zi monedei nationale. In doua saptamini, am ajuns de la 4,38 Ron la 4,43 Ron un Euro. Si deprecierea pare sa continue. Benzina se scumpeste, umflind buzunarele producatorilor de carburanti cu miliarde bune de Euro profit in plina criza. Veti spune poate ca o devalorizare de 5 bani nu e mare lucru. Ideea este alta. Daca, Doamne fereste, Grecia se prabuseste zgomotos, efectele vor fi din cele mai neplacute pentru noi. Ca sa nu mai vorbesc despre Spania, gata sa impinga un milion de romani inapoi in tara. Decit sa umfle somajul lor, mai bine sa umfle somajul nostru, spun cei de la Madrid.

Cred ca situatia nu e deloc fericita pina la sfarsitul anului, cel putin.

Mai cred ca premierul Victor Ponta – care a declarat ca nu se va repezi sa-l atace primul pe Traian Basescu si va raspunde numai in cazul in care este atacat – ar trebui sa ceara o sedinta CSAT in care sa fie dezbatute in extenso amenintarile ce vin. In plus, populatiei sa-i fie oferite explicatii detaliate si concluzii pertinente ale dezbaterii.

Sunt sigur ca nu se pot face minuni in fata unui nou val extern de criza. Dar cred ca oamenii acestei tari nu mai trebuie tinuti in aceeasi ignoranta ca in ultimii 4 ani si tratati ca niste obiecte pe raftul politicii. Devalorizarea monedei nationale, scumpirile in lant si perspectiva economica si monetara tulbure da suficiente dureri de cap multor romani. Nu doar grecilor si spaniolilor sau portughezilor.

E nevoie de comunicare decenta si respectuoasa mai mult ca oricand. Vremea nesimtirii, arogantei si incompetentei trebuie sa fie rapid o amintire urita si atit.

40 COMMENTS

 1. ,,E nevoie de comunicare decenta si respectuoasa mai mult ca oricand. Vremea nesimtirii, arogantei si incompetentei trebuie sa fie rapid o amintire urita si atit.,, Din pacate nu a trecut…in timp ce lumea moare baba se piaptana si daca pdl-ul il avea ca actor principal pe preacinstitul S O Vantu si de cate ori doreau sa mai puna batista pe tambal il aduceau in scaunul cu rotile in arest cu alai de televiziuni si dupa o saptamana il slobozeau pana la urmatoarea punere in scena USL-ul[psd] are actorii proprii,Camatarii. Ca sa-si traga Ponta chilotii de superman peste pantaloni dupa ce a ,,rezolvat-o,, cu abureala cu tva scazut la paine si alte elucubratii electorale au inceput sa-si fugareasca Camatarii ca daca minciuna cu painea a avut picioare scurte a dat-o in circ. Dupa un recensamant rapid al infractorilor aflam ca sunt vre-o 5000 de bucati si ca Supermanul Ponta mai are de prins doar 4998 in afara Camatarilor. Asa ca cioara vopsita [psd] care-si zice mai nou papagal [usl] daca acum cand euro a luat-o pe aratura toarna filme cu Camatari probabil cand vor fi cutremure economice mai mari vor fugari televizat clanul sportivilor ca deh si ei usl-ul ca disperatii au inceput cu minciuni electorale puneri in scena si pus batista pe tambal. Pe scurt,ne va lua dracul.

 2. Va dati seama ce inseamna, in aceste vremuri tulburi din punct de vedere economic, un deficit de maxim 1 % in anul 2013, asa cum s-a angajat Romania prin pactul fiscal marca Merkel, prin semnatura numitului TB ( care s-a angajat in numele executivului (guvernului ) pe care nu il conduce ) ?. Dezastru. Bulgarii au semnat conditionat, pactul fiscal va intra in vigoare la data intrarii Bulgariei in zona euro. Victor Ponta nu ar mai trebui sa accepte ca numitul TB sa ne mai reprezinte la CE in probleme care tin strict de executiv.

  • Cand voteaza, romanii trebuie sa stie pe cine. Nimeni nu este vinovat pentru ce se intampla, decat romanii, care se prezinta si care NU se prezinta la vot.

 3. PROTEST PERSONAL !!!
  Inaintat administratiei locale cu Nr.9.855/03.05.2012

  INAINTEZ un protest al bunului simt, al suferintei si capacitatii de a rezista intr-o tara cu un sistem mizerabil construit, bazat pe non-valori, pe manipulari si care umileste valoarea si demnitatea, conduita de om cinstit ce doar isi apara verticalitatea coloanei vertebrale.
  In toata evolutia mea de pana acum mi-au fost numarati pasii pe strada, am fost analizat si scanat ca un material didactic prin gesturi, mimica, vorbe si atitudine, am fos pus sa justific chiar diferenta dintre punct si virgula, am fost banuit si acuzat de multe mizerii ce nu mi le arog ca fapte niciodata, toate plecand de la insuportabilitatea si imposibilitatea ca eu sa pot fi in vreun fel folosit ca instrument. Toate s-au deversat asupra-mi deoarece s-a intuit imediat ca am constiinta si demnitate, ca sunt un om ce respect legalitatea, moralitatea si onestitatea.
  Am avut parte de o educatie elevata, fiind provenit dintr-o familie de oameni ce au tinut la valorile morale ale oamenilor, ce continuu au exploatat psihicul uman in mirifica lui splendoare, fiind confruntat in familie doar cu modul de a putea respecta si valorifica capacitatile oamenilor de a crea, de a innobila ce este pozitiv in spiritualitatea si simtirea fiecarui caracter uman in parte, invatand ca tot ce poate completa fiinta umana este caracterul, valoarea, competenta, modestia, demnitatea, cinstea, onoarea, corectitudinea si respectul.
  De peste 10 ani tin o evidenta exacta si crancena pentru fiecare banut cheltuit, putand demonstra oricand cu cata demnitate accept saracia si modestia, lipsurile si nevoile ratate, ducandu-mi cu suferinte crancene aceasta cruce a vietii in spate, neluptand in viata decat pentru a avea principii de a trai cinstit, cu coloana vertebrala dreapta, cu demnitate si neputand accepta decat o viata corecta si directionata, bazata pe principile ce contureaza un solid caracter, asa cum parintii mei didacti m-au educat sa-l am.
  Am dat dovada de onoare si respect pentru principiile ce tin de conduita si de o coloana vertebrala dreapta, refuzand orice derapaj de la onoare si respectul pentru lege si functia detinuta intr-o institutie publica : Am refuzat orice ingenunchiere si atitudine de a fi umilit ca functionar public:
  Am refuzat prime de final de an, tichete cadou, avand intentia –prin adresa scrisa –de a refuza si acei 10% aferenti muncii desfasurate la computer si a altor metode de a injosi fiinta umana fiind considerati niste neajutorati, jalnici si flamanzi, am respectat legile intocmai in domeniul in care-am lucrat.
  La mine viata a ajuns o lupta cu suportabilul, o disperare existentiala, ziua de maine considerand-o un mare dar, fiind convins din experienta traita pana la 45 de ani ca putinul indestuleaza, iar spiritualul si nu materialul implineste si inalta fiinta umana. Eu simt real pe pielea mea esenta biblica si ceea ce transmit acele scrieri pure si sfinte caci le simt, le traiesc pe bune, simt din plin cuvintele simple din acele vechi ceaslovuri miracol pentru omenire, facand parte total din viata mea de zi cu zi.
  Simt ca singurul simtamant material esential fiintei mele umane e sangele ce-mi curge prin vine, restul materiei fiind de o totala instrainare si o departare de uman, nesimtitoare si doar geometric vizualizata. Am o vina enorma in aceasta existenta pentru ura ce-o port materialului, banului, a tot ce de fapt e neconcludent sufletului si trairilor profund umane, starea de respingere a materialului atragand asupra mea dusmanii inimaginabile ce nu pot sa le inteleg, cu totii fiind de fapt fiinte umane si avand in aceasta lume acelasi efemer parcurs.

  MA INTREB ASA DESPRE SUFERINTA SI SOARTA:
  De ce tu eşti cel ce trece prin dureri, de ce trebuie să ajungi la culmea disperării interioare, de ce trebuie să atingi hăul dezastruos al suferinţei umane, de ce viaţa pare ca un călău, uneori, de ce, de ce , de ce? Întrebările pot veni şi pot apărea în minte sau chiar din afara noastră răspunsuri, dar nimic, nimic logic, nimic raţional, nimic întreg nu se desenează deasupra sufletului şi a minţii care trăieşte disperarea. Poate doar un soi de lipsă a sensului, poate neînţelegerea însăşi, poate frustrarea şi neliniştea absolută, durerea sufletului şi abandonul total în această durere sunt răspunsuri, care nu fac decât să te întrebi mai profund răzvrătit şi îndurerat; De Ce?
  În faţa situaţiilor dureroase ale vieţii ne învinovăţim sau învinovăţim pe cineva, oscilăm între disperare, deprimare şi furie, între starea de victimă şi cea de călău, intrăm într-un soi de iad al experienţei de viaţă; poate că Iadul acela poate deveni mai suportabil şi mai mic dacă am accepta că de sub marea sutană a existenţei se iveşte un fel de lipsă de putere, un fel de lipsă de înţelegere, un fel de invitaţie la acceptare şi la abandon în mâinile lui Dumnezeu.
  Răspunsul ultim la : De ce trebuie suferinta inspre existenta nu-l ştim şi nu ştim nici dacă îl vom cunoaşte vreodată. Este, poate, răspunsul pe care Dumnezeu îl ştie, iar ceea ce ne rămâne cu adevărat de făcut nouă înşine este doar să acceptăm că…nu ştim şi nu înţelegem.
  Am experienta de a fi un om foarte discutat si controversat social deoarece —asa cum am expus mai sus—in general m-am mentinut la linia de plutire a tot ce inseamna existenta umana avand la baza educatia pe care am primit-o si nu in ultimul rand deoarece modestia mi-a fost confundata cu prostia, generozitatea cu indolenta, sinceritatea cu dusmania, indiferenta fata de ce e negativ si nociv referitor la o presupusa atitudine de-a mea, cu vina de a fi faptasul acelei atitudini, inimaginabila mie, in general fiind ca om interpretat, comentat si analizat din toate privintele, dar clasat si apreciat total invers fata de cum sunt eu in realitate.

  Nu convin si sunt incomod, sunt probabil sunt considerat oaia neagra in aceasta societate deoarece-s un om legist si cinstit, corect si onest in tot ce fac si tot ce intreprind fiind rezultatul faptului ca-mi masor fiecare milimetru pe unde calc, gandind logic orice proprie actiune si respectand toate conduitele morale impuse de bunul simt, lege si logica.
  Daca esti indiferent la acumularea de valori, daca nu iubesti banul, luxul, daca esti indiferent daca suferi traind cu bani putini acceptand astfel conditia impusa de societate demonstrand ca ai demnitate , daca esti modest si ai principii daca esti cinstit dovedint acest lucru de nenumarate ori intrand in multiple conflicte cu societatea pe mai toata durata activitatii tale profesionale exista mari sanse sa fii “lucrat” astfel incat sa fii discreditat si respins, marginalizat si ignorat sa devii un paria si un om bun de ocolit si marginalizat, chiar aratat ca un defect social.
  Rezultatul actiunilor concertate de oameni influenti ce au putere pe plan social in oras fiind catastrofale : O catalogare de persona non-grata, o pierdere masiva de notorietate, de imagine si de respect si clasare in zona paria, clasat ca individ cu care sa nu se mai poata dialoga, devenid fara a sti in multe situatii si un tap ispasitor pentru o serie de fapte nefaptuite, izolarea si marginalizarea fiind efecte direct impuse prin barfe si « lucraturi » tesute de cei carora le stau in gat.EI PENTRU BANI FAC TOTUL, CALCA PE CADAVRE SI DISTRUG SUFLETE !!!
  Mi-e scarba si sila de o asemenea societate, de aceste lucraturi inventate, cusute si insailate cu forta si cu impletiri bine dibuite in jurul meu traind astfel un cosmar de peste zece ani incoace, doar pentru ca am o gandire limpede, solida, realista, fiind demn si corect, cinstit si respectand doar valorile, logica si tot ce tine de legalitate si demnitate.
  Fiind la un moment dat foarte respectat si avand social un mare impact asupra membrilor societatii tocmai prin principiile de viata in care cred si cu care traiesc zilnic, s-a dorit eliminarea mea pe toate planurile.

  CUI, DE CE SI PENTRU CE INTERESE NU A CONVENIT ACEST FEL DE A FI AL MEU CA SI CONDUITA SOCIALA?

  • Florin Georgescu este cel care preia stindardul pentru marea finanta internationala in Romania, este educat, bine pus la punct cu metode de jefuire si globalizare fortata.Neomenia este un tribut istoric ce trebuie platit.Dincolo de aceste tribulatii mai este insa si un viitor, nu prea fericit din pacate.Il meritam? Poate. Octavian Paler spunea ca “este o haita de lupi,unii din afara altii din interior” .Haita din interior este creata de insusi poporul roman.Sa speram ca nu vom plati pentru toate greselile trecutului cu existenta noastra ca natiune.Vreti sa vedeti unde sunt greselile: in lipsa de modestie, in saparea si invidia aproapelui, in micime sufleteasca, si totusi exista un nucleu de oameni de bine, un nucleu prea mic.Doar barbarii fara mama si tata , fara apartenenta si onoare se unesc doar atunci cand nu le merge bine.

 4. Indemnul de la final e just, insa uitandu-ma la minunatul guvern e chiar amuzant pe alocuri.

  Deci sa inteleg ca nu se asteapta nimeni ca Victoras sa actioneze mai bine decat predecesorii sai, insa macar sa nu ne mai tina in ignoranta! E putin domnule, foarte putin… Daca va fi asa, inseamna ca promisiunile se vor sparge precum baloanele de sapun

 5. 3 chestiuni scurte:

  i) cum sa avem moneda nationala puternica daca nu avem economie? oricum, nivelul actual al leului, artificial si umflat cu pompa, pune frine dezvoltarii economice autohtone;

  ii) 70-80% din schimburile comerciale ale Romaniei se desfasoara cu UE, deci tara noastra e una dintre cele mai afectate de criza din zona euro; nemtii, de exemplu, si-au intensificat comertul in afara Europei in timpul crizei si au avut un ritm de revenire peste media tarilor ce folosesc moneda unica;

  iii) trecerea Romaniei la moneda euro ar fi cea mai mai greseala pe care ar putea-o face cei ce conduc aceasta tara; Spania si Portugalia au fost bagate in colaps de trecerea la euro, au avut nevoie de ani lungi de zile ca sa isi revina cit de cit, de Grecia, ce sa mai vorbim, iar aceste tari au avut, de bine de rau, economii si nivele de trai ale populatiei sub media europeana, dar comparabile – in Romania aceasta trecere ar insemna practic depopularea definitiva a tarii.

 6. Nu ati mentionat nimic despre Ungaria.
  Daca economie nu prea avem, poate e timpul sa ne indreptam spre recuperarea banilor platiti de statul roman, datorita greselilor unor functionari sau magistrati.E vremea ca, in temeiul legii,statul roman prin Ministerul finantelor, sa se indrepte contra lor. Sunt sume imense pe care le-au platit unele institutii si care ar trebui recuperate.S-ar instituti si o mai mare disciplina decizionala si un exemplu pentru toti cei care si-au batut joc de banul public acumuland averi uriase.Acolo sunt banii nostri.

 7. Ciocoii, in principal PDL-aci au inceput sa “dea” in sclavi, pentru ca sunt nervosi ca le-a picat regimul.

 8. Ce spuneati de amintiri ? Ce vor sa spuna unii invitati de la emisiunile dumneavoastra cum ca ar trebui sa se faca o campanie pozitiva ? Ia uitati aici campanie pozitiva:
  “Macovei: Demisia lui Mang nu este suficientă. Ponta să plece şi el!”
  Sursa: RTV

  Cum mai pot vota 14% din romani asa ceva, o asemenea gandire ? Doamne fereste !

 9. Cracanel nu se poate abtine sa nu fie probasescu ! L-am urmarit si tot timpul presedintele lui are dreptate !

  • Pai daca nu este afectat de politice lui Basescu, normal ca il cam sustine. Mediul de afaceri cica nu prea sustine mariri salariale la sclavi, ca cica nu este benefic.

 10. Toti stim ca presedintele reprezinta Romania doar in relatiile externe, iar situatia economica ce afecteaza Romania este o chestiune interna, chiar daca se discuta cu altii. De ce nu vine presedintele Germaniei la discutii, presedintele Italiei, Regina Marii Britanii si alti omologi de-ai lui Basescu ? De prosti ? Nu cred.

 11. Benzina s-a scumpit si cand barilul a scazut la pret si cand s-a scumpit.Petrolul NOSTRU OMV-ul il extrage la 16 Dollari barilul.Ne jefuiesc pe fata.Multumim celor care au dat rafinariile si rezervele de petrol.Sti tu cine.Cat despre caderea Greciei,Spaniei nu se va intampla cu ei decat bine.Ar trece la vechea moneda.Ar lasa deoparte legiile si impuneriile mizerabile ale UE si ar trece de la a fi sclavii ordinelor Germaniei si Franceziilor la a fi independenti.Vor adopta si impune propriile legi pt a le fi lor bine si deveni COMPETITIVI.Acum pe partea noastra da va fi dezastru.Multumim celor care ne-au carmuit .In 89 o tara cu industrie proprie bunicica.O Romanie independenta financiar si politic.O Romanie a Romaniilor acum si datori si vanduti.Santem praf.Sistemul bancar a altora,industria ce a mai ramas la fel,bogatiile la fel.Ape ,paduri,pamant,petrol,Aur,Gaz etc etc.Europa ,UE de la inceput a fost o porcarie utopica masonica.Politicienii dupa 89 daca erau cinstiti,patrioti si nu se grabeau sa se bage vorba bunicii cu capul in fundul tuturor si isi vedeau de interesul national Romania cu bogatia care o are cu inteligenta multor Romani acum putea fi o a doua Elvetie sau O America Europei.Dar cu cine?Lasi,tradatori si vanzatori de tara,intere4sati doar pt sacul partidului si sa castige alegeriile cu orice pret,de gastiile din partid de familiarii si prietenii lor,de jaf etc etc nu e de mirare ca santem unde santem.Iar Euro e la cota actuala mentinut ARTIFICIAL nu in realitate cu economia ,,Romaneasca,,Sa nu mai zicem ca BNR-ul nu mai apartine Romaniilor si Romaniei.Nu degeaba ROTSCHILD zicea Dati-mi controlul monedei si nu ma intererseaza cine face legiile.Cat talc.Daca PONTA nu schimba tot BNR-uol cu specialisti in slujba tarii ,SRI-ul la fel,nu face o schimbare de mentalitate si oameni in justitie,DNA,ANAF si nu schimba coduicul penal el si USL-ul,daca nu face ce a facut Cristina si Morale sa aduca ce este a romanie in mainiile Romaniilor adica bogatiile in veci nu se va putea ridica tara.Nu exista investitori ci doar jefuitor moderni.O lege 18 nu ar fi rea.In loc sa fi pastrat dupa 89 ce a lasat Ceasca si sa fi fost modernizat ceeace ne-a lasat si sa fi continuat relatiile cu tariile Arabe,CHINA Rusia.Sud -America care e super -bogata si o piata de desfacere si de CONSTRUIT ,ce au facut haitele politice .Au rupt relatiile si au vandut Romania.Avem 19 miliarde pe care Germania ar trebui sa le returneze ca datorie.Tac ai nostrii ca lasii nu cumva sa ii suparam pe Nemti ca tare ne tin ei cu papica si bani.Cu fostii si actualii care au fost si ei fostii lucruriile vor merge la fel.Adica din rau in mai rau.Blestemul Romaniei e ca e bogata si avem politicienii pe care ii meritam.Asa popor asa politicieni.

 12. http://www.antena3.ro/romania/liviu-negoita-detine-o-vila-de-doua-milioane-de-euro-in-italia-dezvaluiri-despre-averea-edilului-166971.html

  Aici sant banii Romaniilor.Oare Udrea,Basescu,Heba,Ioana,Cocos,Videanu,Berceanu,sI MUUULTI ALTII cat or insuma.Asa a ajuns Romania unde e.Din cauza acestor puslamale care au intrat in politica si au ocupat functii pt a se imbogatii ei si neamuriile lor.Asa s-a vandut bogatiile Romaniei,pe comisioane de partid si poate personale.Asa baietii destepti si-au umflat conturiile cu sute de milioane de Euroi.Asa a ajuns Romanul sa nu aiba spitale si medicamente, sa plateasca energia electrica,benzina la preturi infernale in raport cu salariile.Si multe altele.Oare cat s-a furat in cei 22 de ani de catre cei care au detinut functii publice importante.?

  • Inca din 2000 unii si-au facut bagajele, noroc ca a venit la putere cineva care i-a iertat. Daca vedeai la televizor, ce moace aveau dupa primul tur de scrutin, mureai de ras. Se cunosteau cei ce vor sa “emigreze” cu banii si sa uite de tara asta. Acum este aceeasi situatie, iar opozitia nu trebuie sa-i mai ierte. Populatia vrea dreptate, la fel ca si sloganul USL. SA SE FACA DREPTATE ! Daca nu se va face, cu toate ca este tarziu si acum, pentru ca a trebuit sa treaca o viata de om ca sa isi dea seama unii de pericolul despre care se vorbea de acum 11-12 ani, “sistemul” despre care ne tot vorbesc unii analisti, va zbura din Parlament peste 4 ani.

 13. Radule,vin vremuri tulburi se pare.Ar fi bine sa faca Ponta asa cum ai spus tu: sa ceara o sedinta CSAT in care sa se dezbata amenintarile care vin.

  Daca tot este vorba de euro, cineva a postat pe wall o informatie care ma surprinde pe drept cuvant: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/primaria-craiova-va-acorda-un-million-de-euro-clubului-universitatea-craiova-129433.html

  Primăria Craiova va acorda un million de euro clubului Universitatea Craiova :: GSP.RO
  http://www.gsp.ro

  De unde atatia bani la o primarie? Este posibil asa ceva? Ce tot face Solomon ala la Craiova? Vrea cu orice pret sa ajunga primar din nou, spunand ca el iubeste Craiova. Nu are pentru ce sa dea banii decat pentru clubul Universitatea Craiova?? Nu are legatura cu ceea ce ai postat tu aici, dar am preluat asta pentru ca poate tu stii mai bine despre ce este vorba.

  Iti doresc sa ai o seara placuta.

  Gabriela B

 14. vremea incompetentei ,nesimtirii si arogantei nu a trecut ,pàrerea mea. Vom trài si vom vedea, actualii guvernanti vor fi blìnzi si respectosi pìnà dupà alegeri,dupà…tin-te pìrleo! Chiar dacà ai ràmas cu o zdreantà pe tine si statul ti-o ia si pe aia, e inutil sà-ti cearà respectuos zdreanta din spinare cìnd astepti venirea iernii,”te rog frumos dà-mi-o” nu-ti tine de cald.Crizà,crizà,dar promisiunile nu tin de cald. Nu e de mirare cà in Franta a ìnvins un socialist, Grecia de asemenea iar ìn Germania pt. d-na Mer…. se ìntravede iesirea din scenà. Moneda unicà a dus in Europa la scàderea puterii de cumpàrare a cetàtenilor…Pàrerea mea,avem nevoie de un exemplu al clasei politice aflate la putere,màsuri de relaxare fiscalà,nu e o nebunie,atita timp cìt nu existà consum nu poti relansa nimic,problema e cà la noi industria si agricultura lipseste cu desàvìrsire,noi consumàm din import,am devenit “boieri”nu mai producem nimic….NATIONALIZAREA !!!!!!!!!!confiscarea averilor provenite din furt,si impozitarea pe masurà a marilor averi ce pot fi justificate.

 15. @Protestez: protesteaza si tu dupa ce te informezi!! Ai dat exemple de presedinti din Republici Parlamentare, in case seful statului este ales de Parlament si are atributii mult mai putine (ca sa nu spun de Regina)! Un presedinte ales direct = republica prezidentiala (Sarkozy de ce se duce, aud?!) Numai circul etern a facut ca din capul lui Iorgovan sa iasa o republica semiprezidentiala si semifunctionala ca asta, dar esenta ramane! Presedintii alesi direct prin vot popular au suficiente atributii ca sa se duca la Consiliu, cu carlani sau fara, dupa facultati…

 16. @

  A bon entendeur, salut!

  TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC DE ARMAMENT- TIGARETA II
  (deocamdata, doar o scurta completare)

  De curand, Monica Macovei a avut un “puseu” (aberant) de procuror.
  Daca o incearca nostalgii “procuroristice”, ii furnizez Monicai Macovei un subiect cu adevarat interesant si autentic, legat de marea criminalitate organizata. Il poate recomanda, eventual, “gruparii” Daniel Morar et Cie- ii asigur pe toti ca investigatiile vor scoate la lumina nu doar o infractiune de mare complexitate, dar si implicarea unor pesonaje apartinand zonei de varf a politicii romanesti.

  In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe aeroportul militar Otopeni ateriza o aeronava (venind din Bulgaria) incarcata cu tigari. Tigarile au fost descarcate- iar avionul, care a fost incarcat cu armament, si-a continuat drumul catre zone de conflict. A fost o operatiune de mare criminalitate organizata transfrontaliera in care au fost implicati- ca nume rasunatoare- Viktor Bout (ex-ofiter GRU si traficant celebru de armament), Traian Basescu (care a acoperit operatiunea la Bucuresti; TB este un vechi colaborator al lui Viktor Bout in materie de trafic de armament) si Ioan Talpes (“extensie” GRU si ambasador la Sofia, in epoca).

  Din incarcatura de tigari (descoperita, la scurt timp, in urma presiunii media si a unui denunt) lipseau niste sute de baxuri (“partea” celor implicati) carora li s-a “pierdut urma”. S-a spus ca nu au fost gasite nici acum.
  Baxurile respective au fost descarcate, in noaptea mentionata, la sediul de atunci al Grupului International de Protectie si Paza (GIPP) apartinandu-i generalului Dumitru (Mitica) Iliescu. Sediul se afla, atunci, in cartierul Floreasca, pe strada Turbinei.

  Daca nici dupa aceste completari Daniel Morar et Cie (si Monica Macovei) nu pot stabili relatia dintre Traian Basescu si marea criminalitate organizata (trafic de armament) inseamna ca au nevoie de informatii suplimentare.
  Oricand, cu placere!

  P.S.
  A bon entendeur, salut

 17. salut ! domnu radu , am inteles ca aveti in pregatire impreuna cu m.gadea , o emisiune despre cele 7 servicii de securite basiste . am o informatie mai de demult , care spune ca : in 2011 , s-au economisit din taierile de pensii si salarii , aprox.800 MILIOANE euro. Pt.2012 , sunt prevazute in buget , potrivit site-ului guvernului , 2,7 MILIARDE EURO pentru serv.de secu.basiste. daca este adevarat , ma ingrozesc ! asta inseamna ca , pt.acoperirea intregii sume , de 2,7 mld.euro , cit din impozitele si taxele noastre se duc acolo !? SI CUI FOLOSESTE !? SI PENTRU CE !? cred ca multi v-ar fi recunoscatori , daca va-ti opri citeva minute asupra acestui subiect …! va multumesc . i-am scris si lui moise guran , dar…nici o reactie…probabil d-na gral. s.r.i. r culcer este inca foarte puternica pt. dinsul… tu ce zici ?

 18. in Romania primul val extern de criza a fost un mizilic fatza de tzunamiul basit.

  cum explica bok jaful basit si cum s-au sacrificat ei,pdelacii-ciracii mareleui basau ,punte peste prapastia crizei, iar poporul a trecut dincolo calcandu-i in picioare?

  masurile dure dar necesare.
  si prudente,unde mai pui!

  ne-au scos basau si mamelucii sai din criza de ne-au ciuruit!masurrrle,rromanlorr,facturrlee…asta a fost criza externa pt. noi

  !o dadeam la schimb pe asta basita cu aia originala fara sa stau pe ganduri!

  si borfasii astia ,tradatorii astia de tara,ucigasi de romani,inca umbla liberi si sunt activi,misuna peacolo,fac valuri,
  candideaza,
  sug la tzeava de bani in continuare,ma rog ce fac ei de obicei,

  asta chiar mi se pare o situatie deloc fericita.revoltatoare.

  daca se prabuseste Grecia nu ne va fi nici mai bine nici mai rau,ramane cum a cazut,

  nu cred ca vor veni milioanele de rumani din europa la vatra stramoseasca,ca sunt ca iepurii, si ei stiu ca in vatra e basau care doarme ca cainele pe cenusa,cat ar fi de rau tot mai bine e acolo.iar reverberatiile bangului greciei se pot contracara f. usor prin reducerea furtu;lui si ne-tinerea cu ursu’.

  asta daca si numai daca se reduce furtul,Ponta decupleaza sugatorii basiti,aparatul media basit,baietii,regii,miliardele de servicii secrete,firmaraia sugatoare etc.si nu cupleaza altii,ca in privinta economiei nu mai ai ce-i face deocamdata , pe termen scurt.e varza.

  daca raman aia la supt si basau unelteste chitit pe treaba sa termine romanii ca sa vada ce rai sunt “comunistii”usl…,cade Grecia sau Nu cade Grecia….
  va colapsa si ce a mai ramas din rumalia,fasaind,apoi mamaligarii se vor invaltora insfarsit,
  balamuc,
  urmat de spanzurarea basaului si udrulei ,sper sa fie atat de prosti incat sa mai atarne pe aici cat sa-i prinda oamenii.

  si reboot system din temelii.ceea ce e mai sanatos, cred eu, decat atata boala lunga.e ciclica treaba.iar au intrat virusii in sistem,tre schimbat

 19. Curtea Constitutionala, O Sperietoare de Prim Minstri!

  Desi am ajuns la faza la care mi se intoarce stomacul pe dos la propriu atunci cand scriu despre Basescu, nu pot totusi ramane impasibil la comportamentul si actele sale, asa incat singura mea speranta de vindecare consta in a scapa de acest personaj sinistru, cat mai curand posibil, mai ales ca acum a inceput sa se poata.
  Am ajuns la concluzia ca acest produs rebutat al umanitatii ne-a fost dat pe cap pentru ca sa fim si noi consemnati in anale drept inventatorii etalonului in materie de tupeu si nesimtire.
  Basescu, la tupeul sau, face sa paleasca povestile despre nesimtitul care invitat la pomana mananca si bea ca porcu’, dupa care ragaie si bese de terorizeaza indurerata adunare, pentru ca in final iesind afara la aer curat si lovit de pantecarie sa-si da pantalonii jos si sa-si face nevoile in dreptul ferestrei gazdei, careia ii bate in geam si-i cere hartie igienica sa se stearga la cur.
  Dovezi in sprijinul celor afirmate de mine in acest sens s-au adunat cu sutele in acesti ani nefericiti de mandat basesc si cine nu ma crede, este liber sa caute, eu nu mai ma repet.
  Ultima nefacuta insa, cu cautatul galcevei la Ponta, prin intermediul consilierilor sai, pe motiv ca iarna nu-i ca vara si nici Ponta nu-i ca Boc, in sensul de a-l lasa pe el, chit ca nu are absolut nicio treaba, sa ne reprezinte la Bruxelles, demonstreaza fara drept de apel caracterul infect al acestui personaj, care nici macar nu are curajul sa iasa el la atac, ci isi baga la inaintare consilierii.
  Catastrofa si pagubele aduse politicii externe romanesti de catre el, ca urmare a faptului ca, desi habar nu are ce inseamna politica externa a unei tari, se incapataneaza sa gafeze in continuare, pot fi cuantificate si datate cu precizie matematica in timp si spatiu, ultimul esec, cel de amanare sine-die a acceptarii tarii in spatiul Schengen, fiindu-i total imputabil.
  Nici faptul ca la toate intalnirile acestea este tratat ca ultimul om, nimeni nedorind sa initieze macar un dialog cu el, ba mai mult unii sefi de state sau de guverne, tratandu-l ca pe sluga lor personala nu-l descurajeaza, mirajul protocolului in astfel de cazuri facandu-l sa insiste in a participa la pozele de grup in care sunt imortalizati mai marii Europei, de regula la terminarea vreunei intalniri mai deosebite.
  Imi amintesc cu placere nivelul la care ajunsese ca Prim Ministru, d-l Nastase, nivel la care-si permitea sa vorbeasca la pertu cu omologi de-ai sai din state ca Anglia sau Franta, notabilitati marcante ale vietii politice internationale cautandu-i cu placere compania, in timp ce Belzebutu’ nostru este indepartat cu brutalitate de ex-presedintele francez pentru a-si cauta alinare in bratele unui Berlusconi care la un alt summit il impinsese cu dispret si fara menajamente din drumul sau.
  De ce dracu’ o tine mortis sa mearga el la astfel de intalniri cand, pe langa faptul de care se pare ca nu-i pasa ca aduce mari prejudicii Romaniei, este el personal supus public unor tratamente umilitoare din partea omologilor sai, nimeni nu stie si nici sanse sa aflam nu avem.
  Cert este faptul ca precum paduchele care iese pe frunte tot asa si chiombu tine mortis sa se duca peste granitele tarii, cu toate ca prezenta lui la astfel de evenimente numai benefica pentru romani nu este.
  Amenintarea cu Curtea Constitutionala lansata la adresa lui Ponta prin consilerul sau, purtator de vorbe prezidentiale, denota un comportament daca nu paranoic, cel putin copilaresc, la nivel de gradinita, in care Gigel il ameninta pe Bula ca-l paraste la tovarasa ca a facut treaba mare pe el, in loc de olita.

  • daaa,acest basescu e unitate de masura a ….basirii.neologism.

   cand zici basire si derivate,basau,basism,basit(cu s nu cu sh)zici mai multe cuvinte intr-unul:tupeist nesimtit gainar trADAtor smenar ghertzoi gherlan manelist prost si multe multe altele.
   la asta s-au adunat toate!pana si numele ii e asezonat cu virtutile astea,se impletesc.

   cand isi tradeaza unu tara,
   sau fura banul public,
   cand un ghertzoi manelist si hot isi da aere de rege ,etc.

   se cheama ca a facut o Basire.

   academicienii lucreaza la noul cuvant scarbavnic sa-l puna in dex cu poza imbecilului basau alaturi pt. lamuriri definitive in privinta sensului

   • @bocanila:
    Basescometru

    Neavand alte solutii si cu derdelus pe creier,
    Guvernantii lui Basescu au gasit un consilier,
    Inspirat fiind, se pare, de unu’, Vespasian,
    Ce-n latrinele romane, din cacat a scos un ban,

    Plus ideile lui Base si, tinand cont de poluare,
    Pun romanii sa plateasca taxa pentru… aerare.
    Au creeat basescometrul, aparat sofisticat,
    Care numara basina, digital codificat.

    La final de saptamana, contoru’ pus pe retur
    Ne indica fara dubiu vanturi trase drept pe cur.
    Si-un inspector, pus anume, greu platit si mult scolit,
    Taxa ia la flatulente, pe indexul ce-a citit.

    Si-uite asa Basescu-al nostru deveni nascocitor,
    Consemnat va fi-n anale ca mare inventator.
    Daca altceva de bine n-o lasa in testament
    Va ramane in Istorii, nume pentru… instrument.

   • @bocanila:
    ps 1
    Ca model de definitie el ar putea fi insusit in limbajul curent si in acceptiunea majoritatii vorbitorilor de limba romana drept o suma de “isme” si de alte celea urate, dupa cum urmeaza:
    “Basescianism- s.n.-termen generic definitoriu pentru: alcoolism, arivism, autocratism, demagogie, derbedeism, egocentrism, grobianism, hotie, mahalagism, marlanism, mitomanie, parsivism, politicianism, populism, precurvie, rasism. din lat. basescus.”

   • @bocanila
    ps 2 🙂

    Noi Basinim, Nu Gandim !

    (Oda “Basescianismului” din Volumul “Basini vesele si triste”)

    Basinind canta boboru’, sub balcoane la Palat,
    Pastoriti din nou de chiombu’, zis si Base imparat.
    Pe mosie-i saracie, dar la sfatul lui Manolea
    Curtea-nghite caviaru’, iar norodul doar fasolea.

    – Basiniti, striga emil-ul, ordin de la imparat,
    – Basinim, raspund narozii si se-apuca de cantat!
    Ei din cururi cu paianjeni incropesc cor Madrigal
    O manea drept oda-ngana, in delirul general.

    General suta la suta, minus unu ca rabat,
    Rezervat doar pentru voda, camarilei de palat.
    In ast timp pupinbasistii, mot maro la elitism
    Filozofic mediteaza la conceptul Basinism.

    In urale si ovatii, Nutzy, blonda cu turismu’
    Etniei ii da origini, definind Basescianismu’.
    Pe Traian stramos ni-l face si pe ritmuri tiganesti
    Guta ii gureste imnul “Mosule, tu Nas ne esti!”

    Manelisti-s iar ferice, cu-asa voda ce-au votat,
    Au uitat de saracie, se tin numai de cantat.
    Si basesc cu toti, la ordin, avand vers slogan sublim
    “Intr-un glas, tatane draga, ne basim, noi nu gandim !”
    sa fii iubit
    marcus

    • esti genial omule,sa mor de ras!epoca besescu si prostia mamaligarilor transpusa in versuri.ar trebui in manualele de istorie.

 20. – comunicarea in momentul de fata nu rezolva absolut NIMIC… FAPTE NU VORBE… hotiile sa fie facute publice iar hotii bagati la puscarie.
  – Securistii din jandarmerie care au coordonat represiune din ianuarie sa fie bagati in puscarie in frunte cu celebrul maior securist-basist GOGU.
  vorbele nu mai fac nici cit o hirtie igienica fara ca furturile sa fie stopate:

  exemple de furturi care pot fi stopate instantaneu:
  – taxa radio-tv inseamna 300 milioane euro anual furati pt ca acest monstru tvr-radio sa plateasca polite politice. sint 7 posturi de televiziune in cadrul tvr si inca 7 de radio de care nu a auzit nimeni si nu intereseaza pe nimeni dar pt care sintem furati cu cite 1 milion de euro lunar
  – desfiintarea cuibului mafiot cnadr si bagati la puscarie absolut toti angajatii acestei masinarii de spoliat bani din buget
  cred ca trebuie sa scriu un roman cu toate furturile categorice care sint facute in momentul de fata si observ ca sint lasate cu multa trecere sub pres de catre actuala guvernare usl

  cu vorbe nu se mai rezolva absolut nimic… FAPTE altfel o sa ajungem la violente cumplite in mai putin de un an de zile… micii intreprinzatori privati au fost exterminati in totalitate pt a conserva furturile marilor mafioti locali si din multinationale

  fara FAPTE RADICALE se alege praful de tot … absolut nimeni nu mai e capabil sa inghita vorbe… furturile de miliarde de euro anual din asfaltari, chetuieli, tva, petrol etc. sa fie facute publice si oprite altfel o sa se ajunga la varsare de singe. Oamenii nu mai pot suporta in continuare aceste furturi de miliarde de euro anual.
  pensiile si reintregirea salariilor sint praf in ochi care nu o sa tina pt multa vreme in conditiile astea… deja efectul este egal cu zero in conditiile in care pretul la alimente a luat-o razna in ultima luna iar pretul la utilitati o sa se duca dracului din cauza euro

  – TVA REDUS LA ALIMENTE

  – stoparea dementei furturilor prin pretul de MONOPOL LA UTILITATI: curent electric, gaze, apa
  “liberalizarea” pietei insemana de fapt urcarea la cer a pretului de catre MONOPOLISTI cit vor ei… cu profituri uriase gen hotia petrom

 21. Situația Grecie și Spaniei un este identica,dacă în Grecia este o problema de mentalitate (ne plata impozitelor,prosta guvernare,corupție,frauda),Spania a fost și este o tara bine guvernata (comparativ cu Grecia) excese privind împrumuturile find făcute la nivel regional nu la nivel central.Spania se afla în criza datorita prăbușirii sectorului imobiliar,de asta Spania are și șomajul care îl are.
  Nu moneda euro este cauza problemelor în tarile respective,Grecia a avut 10 ani (din 2002 de la introducea monedei) pana acuma ca sa își reformeze statul,lucru făcut de Germania care vad mai este data ca exemplu pentru încălcarea tratatul fiscal la un moment-dat dar ea Germania a avut Agenda 2010.

  Legat de deficitul bugetar în România,fie el structural (parca 0.5% structuralul) sau ciclic de 3%,în cazul prăbușiri Greciei el ne va fii impus de piață. Eu sunt pentru limitare deficitului pentru ca dacă avem un guvern competent se poate descurca și cu 3% deficit ciclic,iar dacă avem unul incompetent cel puțin nu o-sa poată baga tara prea mult în bălării.
  Ce facem noi acuma se în termeni individual s-ar traduce ca: te duci la banca sa te împrumuți ca sa ți cumperi salam.

  Ce va face guvernul Ponta după ce nu va mai putea face rost de bani ca sa dea în continuare cei 8% la salariile bugetarilor,pentru ca bani ăștia de le acoperă pentru 3 luni erau bani pentru plata deficitului (de 13 MLD euro parca, guvern cel vecii Boc și Ungureanu împrumutând vreo 7 pana acuma)
  ponta va trebui sa se împrumute mai mult pentru a plăti deficitul vechi plus noile cheltuieli,împrumuturi care se vor realiza la dobânzi mai mari,sau va fii acoperit din inflație ca în ani 90 pentru cine își mai aduce aminte când am avut o inflație medie anuala de vreo 200% (sau pe undeva pe acolo),în vremea guvernului Văcăroiu,tot domnul Georgescu find ministru de finanțe,sau poate vom mari taxele (tva de exemplu pre cum ungurii).

  De ce nu sa renunța a sa de repede la scăderea CAS,Polonia și Suedia având creste economica în timpul crizei și pentru ca au micșorat taxele,bani pe care ii vor primi bugetari nu se vor duce în consum tocmai datorita crizei,care ii face pe oameni sa cheltuiască mai puțin.

  Dacă tot sa dorit mărirea deficitului de ce nu sa creat un fond pentru susținerea investiților din bani europeni,ca tot se plânge statul ca nu are suficient bani pentru toate proiectele.

  Dacă tot era sa mărim deficitul de ce nu au încercat sa atragerea investiții cu bani aia, spre exemplu armata are nevoi de avioane noi,dar nu are bani de ce nu sau achiziționat avioane prin credit furnizor (Suedia oferind parca la un moment-dat un împrumut cu dobândă de 2% pe an cu posibilitatea amânări plații într-un an dacă nu ar fii bani fără penalități,SAAB oferind offset care ar fii creat locuri de munca și ar fii oferit posibilitatea marii sustenabile în timp)
  sau cu orice alt furnizor de avioane fie el american cu f16 sau european cu Eurofighter (avion pe care România și-l permite sa-l exploateze mai ales dacă vine cu un offset puternic și probabil ar veni având în spate 4 mari tari europene),avion care vine cu offset (locuri de munca,italieni oferindu-se la un moment-dat sa prea-ia avioane Craiova)

  Pentru opozanți monedei euro și aderări noastre la ea.
  Voi știți ca accizele sunt calculate în euro (cel puțin la benzina)
  Voi știți ca serviciile sunt în euro (telefon spre exemplu)
  Gazele și petrolul (dolari) find plătite în valuta,la fel și cărbuni (în euro dacă sunt din Europa),sau alta valuta dacă sunt din Australia (nu știu exact raportat la ce valută se face importul Dolari Australieni,Americani sau Euro)
  Importurile sunt în Euro în principiu (mâncare,haine etc)
  Știți ca exportatori de multe ori trebuie sa importe materie prima din afara care se plătește în euro sau dolari.
  Apartenenta la Euro aduce cu sine încrede și dobânzi mai mici (acuma trecem printr-o perioada de anormalitate,și dobânzile nu au crescut prea mult în traine din grupul nordic al Euro,tari responsabile fiscal),da ea poate fii dăunătoare dacă cădem în păcatul Grecesc,dar nu trebuie sa uitam ca ei au beneficiat de 10 de dobânzi mici.
  O moneda precum euro care nu se devaloriza (precum leul de ex) protejează economiile populatei și companiilor.
  Știți ca majoritatea creditelor luate de companii în România sunt în Euro (datorita dobânzilor mai mici),ca ele companiile pierd bani din cauza fluctuație leului.
  Știți ca economia României este euroizata si deeuroizare fiind aproape imposibila.

 22. Si chiar daca nu au monopol, se intleg unii cu altii ca cica “sa mancam si noi o paine”. Dar mananci paine de milioane de euro? Sunt de acord in mare cu spusele tale, dar nu stiu daca cineva are vreun interes sa se afle totul despre jaful national. Romanii de rand, care sunt cei mai afectati de masurile draconice impuse de FMI si PDL in cardasie cu UDMR, ar trebui sa ii oblige pe cei ce sunt responabili cu aplicarea legii in tara asta, s-o aplice. Nimeni din tara asta nu se autosesizeaza, decat foarte rar, iar romanii trebuie sa invete sa faca orice pentru a li se face dreptate. Privitor la acest aspect, revin cu o atentionare: Cei ce sunt angajati in sistemul public, indiferent ce meserie au, sa aiba grija ca ciocoii PDL-aci se razbuna din orice, pentru ca stiu ca le pica regimul. Au intrat in sevraj de cand USL a preluat puterea si a inceput sa faca ceva pentru amarati. Romani, rezistati pana la toamna, daca nu vreti sa iesiti in strada.

 23. Nemții ar trebui să plătească ORICÂT pentru a ține Grecia în zona Euro. Altfel, moneda-minune riscă să intre în inflație și mitul economiei germane să se facă țăndări.
  Cum așa?! Simplu – moneda europeană NU este acoperită economic – Portugalia, Italia, Grecia, Spania, mai nou și Franța un pic, nu mai vorbim de Slovacia sau Irlanda – toate au probleme uriașe economice… Și totuși euro este relativ stabil. De ce? Pentru că valurile succesive de aderare la zona Euro creează o cerere de monedă care, deși reală, este politică (cererea). Excluderea Greciei va face vizibil faptul că țări serioase din UE NU au aderat și NU au de gând să adere la moneda-minune (Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia). ”Piețele” – aka speculanții – nu vor mai avea motive să parieze nici pe creșterea euro, nici pe stabilitatea sa.
  Cel mai mare perdant ar fi cel ce a fost cel mai mare câștigător – Germania.
  Așa că nemții vor plăti ”one way or the other” (zic eu).

Leave a Reply